Μαύρος Αύγουστος με 21 νεκρούς… Γονείς στα μαύρα, παιδιά ορφανά…

Μαύρος Αύγουστος με 21 νεκρούς… Γονείς στα μαύρα, παιδιά ορφανά…
Ο Αύγουστός μας ντύθηκε στα μαύρα. Ο μήνας των διακοπών και της ανεμελιάς , έγινε μήνας τραγωδίας και πένθους. Εικοσιένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Εικοσιένας  άνθρωποι δεν βρίσκονται ανάμεσά μας. Χάθηκαν στην άσφαλτο, στη θάλασσα, στα πιο οικεία χέρια…
 
6 Αυγούστου: Στην ελλείπουσα Μαρία (Μαρούλα) Κυριάκου, 79 ετών, άνηκε το πτώμα γυναίκας που εντοπίστηκε αργά το βράδυ, στη βόρεια πλευρά του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.
Τα ίχνη της 79χρονης χάθηκαν την 1η Αυγούστου, όταν είχε επισκεφθεί  το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.
 
Την ίδια μέρα είχε λάβει εξιτήριο και λίγο αργότερα εντοπίστηκε από πολίτη ξαπλωμένη σε περιοχή του κέντρου της πόλης. Μεταφέρθηκε ξανά στο δημόσιο νοσηλευτήριο, όπου έλαβε εκ νέου εξιτήριο αφού έτυχε σχετικής θεραπευτικής αγωγής, ενώ έκτοτε τα ίχνη της αγνοούνταν.

7 Αυγούστου: Σε τραγωδία κατέληξε η εξαφάνιση της 35χρονης Νάταλι Κρίστοφερ, η οποία βρισκόταν για διακοπές στην Ικαρία.

Σε μια χαράδρα, περίπου ενάμισι χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο όπου διέμενε με τον σύντροφο της, βρέθηκε το πτώμα της 35χρονης αστροφυσικού. Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα, εθελοντής πυροσβέστης που πραγματοποιούσε έρευνες στην περιοχή, εντόπισε το πτώμα της γυναίκας δίνοντας τέλος στο θρίλερ των 72 ωρών από την εξαφάνιση της. 
Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Αρχές, το σημείο αποκλείστηκε και οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ έφθασαν στο σημείο για να ανασύρουν μαζί με πυροσβέστες το πτώμα της Νάταλι Κρίστοφερ.

Ο άνθρωπος που νοίκιασε τα δωμάτια στο ζευγάρι μιλώντας το πρωί της Τρίτης είπε: «Εμείς ειδοποιήσαμε την αστυνομία, επειδή το παιδί ήταν πολύ ανήσυχο. Μας είπε "παιδιά, εδώ και τρεις ώρες δεν ξέρω πού βρίσκεται. Πήγε για τζόκινγκ στις οχτώ το πρωί". Στις 9.30 την πήρε τηλέφωνο, γιατί είχε έρθει το πρωινό, και στις δώδεκα έπρεπε να ελευθερώσουν το δωμάτιο. Η κοπέλα του ανέφερε ότι είναι σε μια ανηφόρα, σε ένα μονοπάτι, και ότι "δεν μπορώ να γυρίσω γρήγορα και θα γυρίσω σιγά σιγά, μην ανησυχείς". Πήγε δέκα, πήγε έντεκα, την έπαιρνε ο άνθρωπος τηλέφωνο και δεν απαντούσε, ενημερωθήκαμε εμείς, ενημερώσαμε αστυνομία και πυροσβεστική, άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση».
 
10 Αυγούστου: Απεβίωσε την αυγή ο 63χρονος, που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε εργατικό δυστύχημα το προηγούμενο βράδυ.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 63χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικός Νοσοκομείο Πάφου όπου νοσηλεύτηκε διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης μετά τον εντοπισμό του στις 20:00 το βράδυ.
  
Τον 63χρονο εντόπισαν οι οικείοι του, αφού η καθυστέρηση του να επιστρέψει στο σπίτι, τους ανησύχησε.
 
Από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ο 63χρονος εντοπίστηκε να μην έχει τις αισθήσεις του, σε ανεγειρόμενη οικοδομή όπου εργαζόταν στην επαρχία Πάφου.
 
Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, είχε υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία με υποσκληρίδιο αιμάτωμα.

14 Αυγούστου: Σε άστεγο άνηκε η σορός που εντοπίστηκε το μεσημέρι της 14ης Αυγούστου σε οικία στη Λεμεσό.  

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι ο άτυχος άνδρας είναι ο Τουρκοκύπριος Ερκάν Μεχμέτ, 53 χρόνων, ο οποίος προφανώς προσπάθησε να βρει στέγη για να ξεκουραστεί, ωστόσο έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή στην εγκαταλελειμμένη οικία της οδού Ανεξαρτησίας, όπου εντοπίστηκε.
 
Οι Αρχές διενήργησαν εξετάσεις και απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε το θάνατο του. Σύμφωνα με οικείους του αντιμετώπιζε σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.
 
15 Αυγούστου: Μαύρο ήταν το ξημέρωμα του Δεκαπενταύγουστου, αφού ένα νέο θανατηφόρο δυστύχημα σηεμειώθηκε με θύμα πεζό, ο οποίος παρασύρθηκε από όχημα σημειώθηκε στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 5:20 τα ξημερώματα, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ηλικιωμένος παρασύρθηκε από όχημα που οδηγούσε 35χρονος οδηγός ταξί, στην οδό Σπύρου Αραούζου.
 
Στη σκηνή έσπευσαν αμέσως μέλη της Αστυνομίας για εξετάσεις των συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τροχαίο, ενώ ασθενοφόρο μετέφερε τον άτυχο άνδρα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε το θάνατο του.
  
Στον οδηγό ταξί έγινε προκαταρκτικός έλεγχος αλκοόλης με μηδενική ένδειξη.
 
15 Αυγούστου: Νεκρός εντοπίστηκε ο παρατηρητής του αγώνα Απόλλωνας-Αούστρια λίγες ώρες πριν τον αγώνα στο ΓΣΠ, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λίγκ.
  
Ο άτυχος παρατηρητής γύρω στις μια το μεσημέρι και ενώ βρισκόταν στο καθιερωμένο γεύμα με την υπόλοιπη διαιτητική ομάδα της αναμέτρησης, ένιωσε αδιαθεσία και σε κάποια στιγμή σωριάστηκε στο έδαφος.
 
Αμέσως, όσοι βρίσκονταν στο σημείο επιχείρησαν να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στον 74χρονο με μαλάξεις, ωστόσο δεν επανήλθε, με αποτέλεσμα στο σημείο να κληθεί ασθενοφόρο.  
 
Ο άτυχος 74χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου οι επί καθήκοντι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.
 
16 Αυγούστου: Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι στην επαρχία Λεμεσού. Τη τελευταία της πνοή στην άσφαλτο άφησε η 74χρονη Μαρούλα Χριστοδούλου από το Βουνί, ενώ από το τροχαίο τραυματίστηκαν κρίσιμα δύο νεαρές γυναίκες, 27 ετών.

Ελαφρά τραυματισμένος είναι και ένας 28χρονος, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο χέρι. Για τον απεγκλωβισμό τους χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.   
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το δυστύχημα συνέβη στο δρόμο Αγίου Αμβροσίου–Βουνιού όταν, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, υπήρξε μετωπική και βίαιη σύγκρουση δύο οχημάτων.

Από τη σύγκρουση με αυτοκίνητο που οδηγούσε 27χρονη, έχοντας ως συνοδηγό 28χρονο και επιβάτισσα στα πίσω κάθισμα 27χρονη, όλοι από την επαρχία Λευκωσίας, το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε η άτυχη 74χρονη ανατράπηκε και κατέληξε σε χαντάκι. 

19 Αυγούστου: Άλλος ένας συνάνθρωπος μας έσβησε στην άσφαλτο μετά από τροχαίο δυστύχημα στη Λευκωσία.

Συγκεκριμένα, από το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε γύρω στις 20:15 στο δρόμο Παλαιχωρίου-Αγρού, έχασε τη ζωή του ο 40χρονος Σάββας Κωνσταντίνου από την Ξυλοτύμπου.
 
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 40χρονος, ανατράπηκε με αποτέλεσμα να κτυπήσει σε κιγκλίδωμα του δρόμου όπου και ακινητοποιήθηκε.
Από το δυστύχημα ο 40χρονος τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε το θάνατό του.
 
Ο άτυχος Σάββας από την Ξυλοτύμπου, καταλείπει δύο ανήλικα παιδιά, ενώ υπηρετούσε ως αστυνομικός των Βρετανικών Βάσεων.
 
21 Αυγούστου: Μοιραίες ήταν οι διακοπές για εξηντάχρονο ο οποίος εντοπίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, νεκρός στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην Πάφο.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για άνδρα από τη Τσεχία, ο οποίος βρισκόταν στην Κύπρο για διακοπές με την 59χρονη σύζυγο του.
 
Ο άτυχος 60χρονος είχε χάσει τις αισθήσεις του γύρω στις 00:40 και αμέσως η 59χρονη σύζυγος του κάλεσε ασθενοφόρο, το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε το θάνατο του.
 
Όπως διαπιστώθηκε από την νεκροτομή, ο θάνατος του οφείλεται σε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, επί παλαιού εδάφους.
 
21 Αυγούστου: Σε άλλη μια τραγωδία εξελίχθηκε το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα στο δρόμο Καλοπαναγιώτη-Κύκκου.
 
Νεκρή από τα συντρίμμια ανασύρθηκε η μοναχή, Άννα Καλυβίτου, 72 ετών, η οποία μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο όπου δυστυχώς οι επί καθήκοντι ιατροί πιστοποίησαν τον θάνατο της.
Στο νοσοκομείο για περίθαλψη μεταφέρθηκε και η δεύτερη γυναίκα η οποία επέβαινε στο όχημα, επίσης μοναχή 70 ετών και αδελφή της 72χρονης.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η οδηγός (σ.σ το θύμα του τροχαίου) εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ενώ στη συνέχεια το όχημα της ανατραπεί και κατέπεσε σε γκρεμό βάθους 118 μέτρων.
 
Μετά από πληροφορία που λήφθηκε στις Αρχές από πολίτη για το τροχαίο, αμέσως στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία έστησε μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού των δύο γυναικών, ενώ κλήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου, λόγω του μεγάλου βάθους του γκρεμού.
 
Οι δύο μοναχές κατευθύνονταν στην Ιερά Μονή Κύκκου, ωστόσο η μοίρα τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι. 
 
24 Αυγούστου: Σε άλλη μια τραγωδία εξελίχθηκε το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της 24ης Αυγούστου στη Λεμεσό.
  
Ο 75χρονος Σάββας Χαραλάμπους από το Άρσος, ήταν το νέο θύμα της ασφάλτου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, έπειτα από το τροχαίο, όπου δυστυχώς οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.
 
Το θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε στο δρόμο Καντού προς Σουνί, όταν ένα όχημα προσπάθησε να προσπεράσει, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με διερχόμενο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, στη σύγκρουση ενεπλάκησαν άλλα τρία οχήματα.
 
Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, καθώς επίσης και μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τον απεγκλωβισμό ατόμων, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα.
 
Εκτός από τον 75χρονο, που άφησε την τελευταία του πνοή, τραυματίστηκαν σοβαρά άλλα δύο πρόσωπα τα οποία μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο όπου υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ τρία άλλα πρόσωπα, τραυματίστηκαν ελαφρά. Ανάμεσα στους τραυματίες και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Άριστος Αριστείδου.
 
25 Αυγούστου: Δεύτερη τραγωδία εκτυλίχθηκε μέσα σε λίγη ώρα... Μετά το θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Λεμεσό, με απολογισμό ένα νεκρό και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, ένα νέο θανατηφόρο με θύμα νεαρό μοτοσικλετιστή, σημειώθηκε στη Λευκωσία.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, θύμα του τροχαίου δυστυχήματος, ήταν ο 24χρονος Μπρουκ Μαρκ Χριστοδούλου από τη Λευκωσία, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση που είχε με όχημα στα Λατσιά.
 
Συγκεκριμένα, το τροχαίο δυστύχημα συνέβη γύρω στις 11.30 το βράδυ, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 30χρονη από τη Λευκωσία, στην οδό Πέτρου Ηλιάδη στα Λατσιά συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 24χρονος.

 
Συνεπεία του δυστυχήματος, ήταν ο κρίσιμος τραυματισμός του 24χρονου, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των επί καθήκοντι ιατρών να κρατήσουν εν ζωή τον άτυχο 24χρονο, γύρω στις 2:50 τα ξημερώματα υπέκυψε στα τραύματά του.
 
Tραγική ειρωνεία, το γεγονός ότι ο Μπρουκ σε λίγους μήνες θα γινόταν πατέρας, αφού η σύντροφος του είναι έγκυος, ωστόσο η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι...

25 Αυγούστου: Ακόμη μια ασύλληπτη τραγωδία, η τρίτη μέσα σε λίγες ώρες, σημειώθηκε το απόγευμα της 25ης Αυγούστου, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή Λάνιας της επαρχίας Λεμεσού.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 71χρονος Kώστας Πέτρου Γαρπόζης έχασε τη ζωή του, όταν το όχημά του, έπεσε σε γκρεμό, βάθους 50 μέτρων. Στο αυτοκίνητο μαζί με τον άτυχο άνδρα βρισκόταν και η γυναίκα του, 80 ετών.

Στη σκηνή κλήθηκαν μέλη της Αστυνομίας, καθώς επίσης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για ανάσυρση των δύο προσώπων, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Εκεί, δυστυχώς, οι επί καθήκοντι ιατροί επιβεβαίωσαν το θάνατο του άτυχου 71χρονου.
 
Τελικά, όπως διαφάνηκε από την νεκροτομή, ο 71χρονος υπέστη έμφραγμα ενώ οδηγούσε.
 
27 Αυγούστου: Μια πρωτοφανής υπόθεση βρίσκεται ενώπιον των Αρχών, μετά το θάνατο 34χρονης στη Λάρνακα, που όπως διαφάνηκε από τις έρευνες των Αρχών, πριν μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, συμμετείχε σε πνευματική τελετή.
 
Συγκεκριμένα, η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε αναίσθητη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν λίγο αργότερα τον θάνατο της.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΥΚΑΝ Στέλιο Σεργίδη, υπάρχουν μαρτυρίες ενώπιον των Αρχών, ότι η 34χρονη συμμετείχε σε μια πνευματική τελετή, στην οποία δόθηκε συγκεκριμένο ρόφημα που φαίνεται να περιείχε παραισθησιογόνες και ναρκωτικές ουσίες.
 
Ως εκ τούτου, η Αστυνομία μετά από μαρτυρία, προχώρησε στη σύλληψη μιας 50χρονης γυναίκας, η οποία είναι υπήκοος τρίτης χώρας και διαμένει στη Λεμεσό, ενώ φαίνεται να είχε την ευθύνη της συγκεκριμένης πνευματικής τελετής που έλαβε χώρα στην Αραδίππου. 
 
Ωστόσο, λόγω προβλημάτων υγείας, η ύποπτη διακομίσθηκε σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό όπου κρατήθηκε για νοσηλεία. Σε διαδικασία που έγινε στην ιδιωτική κλινική, το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα εξαήμερης κράτησής της.
 
Η 50χρονη αντιμετωπίζει αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος και πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.
 
Σύμφωνα με τον κ. Σεργίδη, διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της θανούσας, κατά την οποία παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για να αποσταλούν για τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις, με σκοπό να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της.
 
28 Αυγούστου: Τραγική κατάληξη για 52χρονο, ο οποίος έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή ενώ παραθέριζε με την σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά του, στην Παφο.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 52χρονος τουρίστας από τη Γερμανία, βρισκόταν με την οικογένεια του στην οικία όπου διέμεναν, και σε κάποια στιγμή, γύρω στις τρεις και τριάντα τα ξημερώματα, έχασε τις αισθήσεις του.
 
Αμέσως η σύζυγος του 52χρονου κάλεσε την Αστυνομία ζητώντας βοήθεια, ενώ στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο όπου μετέφερε τον άτυχο τουρίστα στο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του.
 
29 Αυγούστου: Σε τραγωδία εξελίχθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο στο Στρόβολο, καθώς νεκρός ανασύρθηκε ο εργάτης που εγκλωβίστηκε από τις αδηφάγες φλόγες.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία νεκρός ανασύρθηκε ο εργάτης, Γιώργος Αθηνοδώρου, 62 ετών από την Δευτερά, ενώ από τις φλόγες υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα άλλα δύο πρόσωπα που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο.
 
Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, ανέφερε ότι εντός του εργοστασίου την ώρα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς βρίσκονταν δέκα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης του, ενώ από τις προκαταρκτικές έρευνες δεν φαίνεται η πυρκαγιά να οφείλεται σε κακόβουλη ενέργεια αλλά σε ατύχημα.
Επίσης, ανέφερε ότι το θύμα ασχολείτο με οξυγονοκόλληση και φαίνεται πως κοντά του υπήρχαν εύφλεκτα υλικά. Όπως είπε, η σορός του άτυχου άντρα εντοπίστηκε πλήρως απανθρακωμένη.
 
29 Αυγούστου: Νεκρός εντοπίστηκε στα κρατητήρια Λακατάμιας 37χρονος, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα από μέλη της Αστυνομίας.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της Δύναμης, μετά από πληροφορία, κλήθηκαν σε οικία, όπου εντόπισαν τον 37χρονο σε έξαλλη κατάσταση, ενώ στην προσπάθεια των Αστυνομικών να κατευνάσουν τα πνεύματα, δέχθηκαν επίθεση.

Ως εκ τούτου, τα μέλη της Δύναμης φόρεσαν χειροπέδες στον 37χρονο και τον οδήγησαν στα κρατητήρια για υπόθεση ανησυχίας και αντίστασης κατά τη νόμιμη σύλληψη.

Ο 37χρονος εντοπίστηκε γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα αναίσθητος στο κελί του και αμέσως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου οι επί καθήκοντι ιατροί, επιβεβαίωσαν το θάνατό του.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του, θα διαφανούν από τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του.
 
29 Αυγούστου: Αναίσθητος ανασύρθηκε από θάλασσα στα Περβόλια λουόμενος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τον λουόμενο αντιλήφθηκε πολίτης, ο οποίος αμέσως έτρεξε κοντά του και τον ανέσυρε στη στεριά.
 
Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία για εξετάσεις, ενώ ασθενοφόρο που έσπευσε στη σκηνή μετέφερε τον λουόμενο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου δυστυχώς οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του. Πρόκειται για 81χρονο Ελληνοκύπριο. 

29 Αύγουστου: Ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το απόγευμα της 29ης στο Γέρι, καθώς μητέρα σκότωσε το 12χρονο παιδί  της.  
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το 12χρονο αγοράκι εντοπίστηκε να κείτεται νεκρό στο κρεβάτι του, ενώ η μητέρα βρισκόταν αιμόφυρτη, τραυματισμένη και σε λίμνη αίματος στο χολ του διαμερίσματος, καθώς επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή της.
 
Η 40χρονη από το Καζακστάν, αντιμετώπιζε σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας και παρακολουθείτο από διάφορους γιατρούς.
 
Από τη νεκροτομή διαπιστώθηκε πως μοιραίο τραύμα στο δωδεκάχρονο απέβη αυτό στο λαιμό, ενώ έφερε τραύμα και στο στήθος.
 
Η παιδοκτόνος ομολόγησε τη διάπραξη του φόνου και ισχυρίστηκε πως σκότωσε το παιδί για να απαλλαχθεί τόσο αυτό όσο και η ίδια από τους πόνους.

Η 40χρονη μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας μέχρι να είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου.
 
30 Αυγούστου: Άλλη μια τραγωδία γράφτηκε το μεσημέρι στη Λεμεσό, με νεκρό Ελληνοκύπριο εργάτη ο οποίος έπεσε από σκαλωσιά στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις δύο το μεσημέρι, ο 63χρονος οικοδόμος, Δημήτρης Γεωργίου, ενώ εκτελούσε εργασίες σε εργοτάξιο στην Λινόπετρα, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο και ύψος δέκα μέτρων. 

Αμέσως στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο όπου μετέφερε τον οικοδόμο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου δυστυχώς οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του.

Σε δηλώσεις του ο Επιθεωρητής του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, Κύπρος Κύπρου, ανέφερε «εξετάζουμε ένα θανατηφόρο ατύχημα που έγινε σε εργοτάξιο. Πρόκειται για πτώση ενός εργαζομένου και συγκεκριμένα ενός καλουψιή, ο οποίος ασχολείτο με την αφαίρεση καλουπιών από ύψος 10 μέτρων και δυστυχώς από την πτώση επήλθε ο θάνατο του».

Όπως ανέφερε, από τις πρώτες ενδείξεις και διαπιστώσεις, φαίνεται ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, δεν υπήρχαν κατάλληλα δάπεδα εργασίας και κατάλληλος εξοπλισμός.

30 Αυγούστου: Δίχως τέλος οι τραγωδίες… Λίγο μετά το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό και ενώ η κοινή γνώμη είναι συγκλονισμένη από την παιδοκτονία που διαπράχθηκε στο Γέρι, άλλη μια τραγωδία έρχεται να προστεθεί στον μαύρο κατάλογο του Αυγούστου.
 
Σε νέο θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο πριν τις πέντε και τριάντα το απόγευμα στην Λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ  στη Λεμεσό, έχασε τη ζωή της γυναίκα.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ηλεκτρικό σκούτερ συγκρούστηκε με όχημα.

Δειτε Επισης

Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Η κατάσταση στο μέτωπο με τη Ρωσία έχει επιδεινωθεί, παραδέχεται ο αρχιστράτηγος Ουκρανίας
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Καθηγητής στις ΗΠΑ κατηγόρησε διευθυντή για ρατσισμό με ηχητικό φτιαγμένο από τεχνητή νοημοσύνη
Νέα στοιχεία για τη φονική συμπλοκή έξω από κλαμπ στην Ελλάδα-Εξετάζουν αν υπήρχε και δεύτερο μαχαίρι
Βγήκε στο Ιόνιο το τουρκικό ελικοπτεροφόρο Anadolu-Συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ
Μακρόν: Να ανοίξουμε τον διάλογο για τα πυρηνικά της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή άμυνα κατά της Ρωσίας
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού
Στο Πεκίνο ο Έλον Μασκ-Ζητά να λειτουργούν και στην Κίνα τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό