Για κατάθεση οι γιατροί που παρακολουθούσαν την καθ’ ομολογία παιδοκτόνο

Εξιχνιασθείσα θεωρείται από τις Αρχές η υπόθεση του άγριου φονικού του δωδεκάχρονου αγοριού από την ίδια του την μητέρα,  που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, στο διαμέρισμα που διέμεναν στο Γέρι.

Ωστόσο, οι ανακριτές της υπόθεσης συλλέγουν όλο το μαρτυρικό υλικό, ώστε η υπόθεση να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου. Συγκεκριμένα, λαμβάνονται καταθέσεις από πρόσωπα που βρίσκονταν κοντά στην οικογένεια, ενώ καθοριστικές κρίνονται και οι μαρτυρίες από τους γιατρούς που παρακολουθούσαν την 40χρονη, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις γιατροί αναμένεται να κληθούν να δώσουν κατάθεση στην Αστυνομία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στη σορό του δωδεκάχρονου, μοιραίο το τραύμα στο λαιμό

Ερωτήματα προκύπτουν σχετικά με τους χειρισμούς των ιατρών που παρακολουθούσαν την καθ’ ομολογία παιδοκτόνο, κυρίως κατά πόσο θα έπρεπε να ενημερώσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες για την κατάστασή της, ώστε να επέμβουν και προστατεύσουν το παιδί, το οποίο τελικά δολοφονήθηκε από την γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο. Πάντως, το Γραφείο Ευημερίας δεν ήταν ενήμερο για την οικογένεια και έλαβε γνώση μετά το τραγικό περιστατικό.  

Η 40χρονη μετά το αποτρόπαιο έγκλημα και αφότου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα από μαχαίρι, καθώς επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή της, παραδέχθηκε τη διάπραξη της δολοφονίας, ενώ, όπως αποκάλυψε ο REPORTER, είπε στους ανακριτές πως διέπραξε τον φόνο για να απαλλάξει τόσο την ίδια, όσο και τον γιο της, από τους πόνους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ήθελα να τον απαλλάξω από τους πόνους»-Τι ισχυρίστηκε η παιδοκτόνος

Αφού εξετάστηκε από ψυχίατρο μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, εκδόθηκε διάταγμα αναγκαστικής νοσηλείας της και, ως εκ τούτου, μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας.

Μετά από περίπου μια εβδομάδα με δέκα μέρες, η κατάσταση της υγείας της 40χρονης αναμένεται να επαναξιολογηθεί και, εάν κριθεί ότι είναι σε θέση να παρακολουθήσει την ακροαματική διαδικασία, τότε θα οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής της. Ακολούθως, η υπόθεση θα παραπεμφθεί ενώπιον Κακουργιοδικείου και θα καθίσει στο εδώλιο αντιμέτωπη με ισόβια κάθειρξη.

Σημειώνεται πως εάν ιατρικά επιβεβαιωθεί ότι είχε το ακαταλόγιστο, τότε το Δικαστήριο μπορεί να διατάξει την έκτιση της ποινής του οποιουδήποτε κατηγορούμενου σε ψυχιατρείο ή το αδίκημα του φόνου να αντικατασταθεί με αυτό της ανθρωποκτονίας, προκειμένου να μην καταδικαστεί σε ισόβια.
 
 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο ψυχιατρείο η παιδοκτόνος, το ακαταλόγιστο κρίνει την κατηγορία της   
 
Υπενθυμίζεται ότι από τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του δωδεκάχρονου αγοριού, που διενεργήθηκε από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους, διαπιστώθηκε πως το μοιραίο τραύμα ήταν στο λαιμό, ενώ εκτιμάται ότι το παιδί δολοφονήθηκε ενώ κοιμόταν. Και αυτό, λόγω του ότι δεν εντοπίστηκαν αμυντικά τραύματα και ίχνη στο διαμέρισμα ότι μεταφέρθηκε στο κρεβάτι του
 

Δειτε Επισης

Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα
Πιθανόν ανήλικης η σορός που εντοπίστηκε στη Σωτήρα-Λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις
Χείμαρρος κατά Παπαθεοδώρου ο Λοϊζίδης-«Να μας πει ο Αρχηγός αν μιλά με μάρτυρες κατηγορίας»
Κλειστό τμήμα του δρόμου Ανθούπολης-Παλαιχωρίου λόγω της απόπειρας φόνου
Εν κινήσει οι πυροβολισμοί στο θύμα της ενέδρας-Έφυγε από επίσκεψη στα αστυνομικά κρατητήρια Λακατάμιας (pics)
Έτσι στήθηκε η ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι στη Λακατάμια-Σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό σταθμό
Απόπειρα φόνου εναντίον γνωστού προσώπου στη Λακατάμια
Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Έρευνες στη θάλασσα για το άλλο μισό πτώμα-Στο μικροσκόπιο δύο υποθέσεις αγνοούμενων μεταναστών