Σάββατο 4 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Τραγωδία… Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από τη φονική πυρκαγιά στο Στρόβολο

  29/08/2019 11:00
Τραγωδία… Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από τη φονική πυρκαγιά στο Στρόβολο

Τραγωδία… Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από τη φονική πυρκαγιά στο Στρόβολο

  29/08/2019 11:00
Σε τραγωδία εξελίχθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί σε εργοστάσιο στο Στρόβολο, καθώς νεκρός ανασύρθηκε ο εργάτης που εγκλωβίστηκε από τις αδηφάγες φλόγες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BINTEO: Σκηνές χάους από την πυρκαγιά σε εργοστάσιο στον Στρόβολο

Σύμφωνα με την Αστυνομία νεκρός ανασύρθηκε ο εργάτης, Γιώργος Αθηνοδώρου, 62 ετών από την Δευτερά, ενώ από τις φλόγες υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα άλλα δύο πρόσωπα που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο.
 
Σγκεκριμένα σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, ανέφερε ότι εντός του εργοστασίου την ώρα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς βρίσκονταν δέκα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης του, ενώ από τις προκαταρκτικές έρευνες δεν φαίνεται η πυρκαγιά να οφείλεται σε κακόβουλη ενέργεια αλλά σε ατύχημα.
 
Επίσης, ανέφερε ότι το θύμα ασχολείτο με οξυγονοκόλληση και φαίνεται πως κοντά του υπήρχαν εύφλεκτα υλικά. Όπως είπε, η σορός του άτυχου άντρα εντοπίστηκε πλήρως απανθρακωμένη.
 
Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ανέφερε ότι η δύναμη ανταποκρίθηκε άμεσα και έγινε ανάκληση προσωπικού, ενώ όπως υπέδειξε η Πυροσβεστική κατάφερε να περιορίσει την πυρκαγιά και να απομακρύνει τα πρόσωπα που βρίσκονταν εντός του εργοστασίου.
 
Στο σημείο έσπευσε και ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους για αυτοψία.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, είπε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε στις 08:55 σήμερα για ανταπόκριση σε πυρκαγιά σε εργοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή Στροβόλου.
 
Όπως ανέφερε, «αρκετές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχαν ανταποκριθεί για κατάσβεση της πυρκαγιάς», πρόσθεσε.
 
Όπως είπε, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν εφτά πυροσβεστικά οχήματα από τους Σταθμούς Λευκωσίας αλλά και από την ΕΜΑΚ.
 
«Έγινε χρήση πολλών αυλών (νερού πυρόσβεσης) πέραν των 7 μιλιμέτρων, χρήση αναπνευστικών συσκευών. Η πυρκαγιά καταφέραμε να περιοριστεί, με την προφύλαξη παρακείμενων εργοστασίων αλλά και την προφύλαξη μεγάλων ντεπόζιτων υγραερίου, στις 09:40 . Αυτή την στιγμή γίνονται οι τελικές κατασβέσεις και η σκηνή φυλάσσεται και θα παραδοθεί στην Αστυνομία. Είχε γίνει ανάκληση προσωπικού για τις ανάγκες της ανταπόκρισης στο συγκεκριμένο επεισόδιο», κατέληξε ο κ. Κεττής.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας