Τα αλλάζει η 19χρονη Βρετανίδα-«Δεν είπε ψέματα ότι την βίασαν...»

Μη παραδοχή στην κατηγορία της δημόσιας βλάβης απάντησε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου η 19χρονη Βρετανίδα, η οποία κατηγορείται ότι έδωσε ψευδή κατάθεση για βιασμό της από 12 Ισραηλινούς.
 
Κατά τη σημερινή διαδικασία, που ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση, η 19χρονη οδηγήθηκε στην αίθουσα του Δικαστηρίου υπό αστυνομική φρούρηση και ύστερα από αρκετό καιρό χαμογελούσε, αφού εκεί βρισκόταν και ο πατέρας της.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ανέγνωσε στην 19χρονη την κατηγορία, σύμφωνα με την οποία μεταξύ 17 – 27 Ιουλίου 2019 στο Παραλίμνι εν γνώσει της, έδωσε στην Αστυνομία ψευδή κατάθεση ότι υπέστη ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς, ενώ γνώριζε ότι η καταγγελία ήταν ψευδής.

Η κοπέλα απάντησε «Όχι» στην ερώτηση κατά πόσον παραδέχεται την κατηγορία.

Μία εκ των δικηγόρων της νεαρής, η Ρίτσα Πεκρή, ζήτησε από την Κατηγορούσα Αρχή όπως της δοθεί όλο το μαρτυρικό υλικό, επειδή η ομάδα των δικηγόρων της 19χρονης θα αμφισβητήσει την αυθεντικότητα της κατάθεσης που έδωσε στην Αστυνομία, αφού θεωρεί ότι ασκήθηκε πίεση.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου Αγγελική Κάρνου όρισε την 2α Οκτωβρίου 2019 ως ημερομηνία έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας και ρώτησε τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής εάν η κοπέλα θα παραμείνει υπό κράτηση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρνήθηκε την κατηγορία η 19χρονη, αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής ανέφερε ότι δεν θα επιμείνει να παραμείνει υπό κράτηση η 19χρονη και έθεσε ορισμένους όρους.

Συγκεκριμένα, ζήτησε όπως κατατεθεί άμεσα χρηματικό ποσό ύψους 10 χιλιάδων ευρώ, η κοπέλα να παραδώσει όλα τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, να παρουσιάζεται τρεις φορές την εβδομάδα σε Αστυνομικό Σταθμό και να υπογράφει και να τεθεί το όνομα της στον κατάλογο των ατόμων των οποίων η έξοδος από την Δημοκρατία απαγορεύεται.

Η κα. Πεκρή έφερε ένσταση στην άμεση κατάθεση του ποσού των 10 χιλιάδων ευρώ, αφού, όπως εξήγησε, η κοπέλα είναι ηλικίας 19 χρόνων και δεν εργάζεται, ενώ οι γονείς της αδυνατούν να δώσουν αυτό το ποσό.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι οι 10 χιλιάδες ευρώ είναι πολύ μεγάλο ποσό για το αδίκημα που διέπραξε η 19χρονη και εισηγήθηκε την κατάθεση ποσού 5 χιλιάδων ευρώ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τι ομολόγησε η 19χρονη και το κίνητρο πίσω από τον ψευδή ομαδικό βιασμό

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε εγγυήσεις από αξιόχρεους εγγυητές και η κα. Πεκρή, αφού συνομίλησε με τον πατέρα της 19χρονης, ανέφερε ότι μπορούσε να δώσει εγγυήσεις.

Η κα. Κάρνου αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και στο γεγονός ότι η συνήγορος υπεράσπισης της 19χρονης έστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα, ζητώντας άδεια για να την εκπροσωπήσει Βρετανός δικηγόρος αναγνωρισμένου κύρους.

Πρόσθεσε ότι σήμερα η κοπέλα δεν παραδέχθηκε την κατηγορία που της απαγγέλθηκε σήμερα και σημείωσε πως η υπόθεση αναμένεται να διαρκέσει λίγους μήνες.

Η Αγγελική Κάρνου ανέφερε ακόμα ότι πρέπει να διασφαλιστεί η παρουσία της κοπέλας στο Δικαστήριο μέχρι την επόμενη δικάσιμο, αφού, όπως εξήγησε, η ανώτατη από το Νόμο ποινή για τέτοιου είδους αδίκημα, είναι ένας χρόνος φυλάκιση ή/και 1,708 ευρώ χρηματικό πρόστιμο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξανά στο Δικαστήριο η 19χρονη Βρετανίδα-Αυξήθηκε το χρηματικό ποσό στήριξης της

Τελικά η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη, αφού κατάθεσε το ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ, υπεγράφη εγγύηση για το ποσό των 15 χιλιάδων ευρώ από αξιόχρεο εγγυητή, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά της έγγραφα, θα παρουσιάζεται Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβητού στη Λευκωσία για να υπογράφει, ενώ το όνομα της τοποθετήθηκε στον κατάλογο των ατόμων των οποίων η έξοδος από τη Δημοκρατία απαγορεύεται.

Μετά το πέρας της διαδικασίας ένας εκ των δικηγόρων της 19χρονος που εκπροσωπεί την Οργάνωση «Justice Abroad”, ο Michael Polak, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συγκεκριμένη Οργάνωση βοηθά τη νεαρή κοπέλα και την οικογένεια της στο συγκεκριμένο θέμα. Η κοπέλα κρατείται σε φυλακή στη Λευκωσία αφού αντιμετωπίζει δικαστική διαδικασία με την αναφορά της για βιασμό της στην Αγία Νάπα και σήμερα παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου. 

Πρόσθεσε ότι η κοπέλα στη σημερινή ακρόαση εκπροσωπήθηκε από μια εξειδικευμένη νομική ομάδα σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ποινικού δικαίου. Ανέφερε ακόμα ότι η 19χρονη δεν παραδέχθηκε ενοχή στην κατηγορία που της απαγγέλθηκε και σημείωσε πως «η υπόθεση θα προχωρήσει σε δίκη. Η κοπέλα υποστηρίζει ότι δεν είπε ψέματα ότι υπέστη βιασμό και πως ασκήθηκε πίεση από την Κυπριακή αστυνομία για να την αναγκάσει να αποσύρει τον ισχυρισμό της για βιασμό».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τα σκυλιά και τις σπουδές της Δελφύνης, στις cheerleaders και τη 19χρονη

Όπως είπε ο κ. Polak «η υποτιθέμενη ανάκληση είναι αναξιόπιστη λόγω των όσων έγιναν στον Αστυνομικό Σταθμό. Το θέμα θα ξεκαθαρίσει με την διεξαγωγή δίκης εντός δίκης και αυτό συνεπάγεται ότι η Εισαγγελία θα πρέπει να αποδείξει πως η δήλωση ανάκλησης δεν λήφθηκε μέσω πίεσης ή περιστάσεων που ενδέχεται να την καταστήσουν ποινικά αναξιόπιστη».
 
Ανέφερε, επίσης, ότι «στη συνέχεια η υπόθεση θα προχωρήσει σε δίκη όπου η Εισαγγελία θα πρέπει να αποδείξει, χωρίς καμία αμφιβολία, ότι η κοπέλα είπε ψέματα για το βιασμό της. Η νομική ομάδα της 19χρονης θα υποβάλει στο Δικαστήριο ότι τα στοιχεία δεν δείχνουν αυτό και ότι αντιθέτως τα αποδεικτικά στοιχεία, τείνουν να δείξουν το αντίθετο, λαμβάνοντας υπόψη τη συμπεριφορά των Ισραηλινών τόσο στην Κύπρο όσο και στην επιστροφή τους στο Ισραήλ.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί