Πέμπτη 9 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

«Έξι νεκροί στην άσφαλτο, μέσα σε λίγες μέρες.Επιτέλους, πότε θα λάβουμε τα ορθά μηνύματα;»

  25/08/2019 12:42
«Έξι νεκροί στην άσφαλτο, μέσα σε λίγες μέρες.Επιτέλους, πότε θα λάβουμε τα ορθά μηνύματα;»

«Έξι νεκροί στην άσφαλτο, μέσα σε λίγες μέρες.Επιτέλους, πότε θα λάβουμε τα ορθά μηνύματα;»

  25/08/2019 12:42
Έξι θανατηφόρα δυστυχήματα μέσα σε λίγες μέρες, σημειώθηκαν στην άσφαλτο με την Αστυνομία να κάνει έκκληση στους οδηγούς, όπως να είναι προσεχτικοί και εύχεται να είναι οι τελευταίοι που χάνουν τη ζωή τους.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι, «αλλη μια θλιβερή μέρα ξημέρωσε για την κοινωνία μας, με άλλους δύο νεκρούς σε αντίστοιχα τροχαία δυστυχήματα [6 νεκροί το τελευταίο 10ημερο]. Οι οικογένειες τους ντύθηκαν στα μαύρα και σέρνουν τον σταυρό του μαρτυρίου και της πρόωρης απώλειας των αγαπημένων τους προσώπων».
Σημειώνει παράλληλα ότι «ο κατάλογος των θυμάτων της ασφάλτου, μεγαλώνει. Μεγαλώνει και μας δείχνει πως ως κοινωνία, ως άνθρωποι, ως οδηγοί, επιβάλλεται να αλλάξουμε. Να αλλάξουμε μυαλά, κουλτούρα και νοοτροπία, όσον αφορά την οδική μας συμπεριφορά και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε γενικότερα την οδήγηση».
 
Και στέλνει το μήνυμα ότι «πρέπει όλοι πλέον να αντιληφθούμε πως κανείς από εμάς δεν είναι άτρωτος. Να αντιληφθούμε πως ο κίνδυνος παραμονεύει σε κάθε εκατοστό της απόστασης που θέλουμε να διανύσουμε με το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα μας».
 
«Για το λόγο αυτό, ας φροντίσουμε όλοι, ο καθένας για τον εαυτό του, να εφαρμόζουμε πιστά τους κανόνες ασφαλείας και τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας», σημειώνεται την ανακοίνωση.
 
Παράλληλα, όπως τονίζεται «έκκληση και ευχή μας, οι μαύρες αυτές ημέρες, να μην επαναληφθούν. Είναι κρίμα, είναι άδικο να χάνουμε ανθρώπινες ζωές στους δρόμους. Η ασφάλεια στην οδήγηση αποτελεί υπόθεση όλων μας. Είναι ευθύνη του κάθε χρήστη του δρόμου, να προλάβει την κακή στιγμή και να μειώσει την πιθανότητα να συμβεί».
 
Από την πλευρά της η Αστυνομία αναφέρει ότι, «η προσπάθεια συμμόρφωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού είναι συνεχής και καθημερινή, τόσο σε επίπεδο πάταξης των τροχαίων αδικημάτων, όσο και σε επίπεδο πρόληψης. Οι εκατοντάδες καταγγελίες που γίνονται καθημερινά, για διάφορες τροχαίες παραβάσεις, μπορεί να προκαλούν το αίσθημα του κοινού, όμως έχουν ένα και μόνο στόχο. Να πείσουν τους οδηγούς, έστω και δια του φόβου της ποινής, να συμμορφωθούν με τον κώδικά οδικής κυκλοφορίας».
 
Στέλνει επίσης το μήνυμα ότι «ως Αστυνομία Κύπρου, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, προσφέροντας την ενημέρωση, τη νουθεσία και την συμβουλή μας προς όλους, ώστε να καταστήσουμε την κοινωνία μας, μια κοινωνία υπευθύνων οδηγών και τους δρόμους μας, όσο το δυνατό περισσότερο ασφαλείς». 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας