Αρχηγός Αστυνομίας: Μας έχουν ταρακουνήσει, μας έχουν αφυπνίσει τα τραγικά γεγονότα

Το μήνυμα ότι η Αστυνομία έχει τη βούληση, τη θέληση, την εμπειρία και τη δύναμη να προστατεύσει τους πολίτες και να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας, σιγουριάς και εμπιστοσύνης, έστειλε σήμερα ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης.
 
Σε σύντομο χαιρετισμό του στη συνάντηση με τη Διοίκηση και τα μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι «αυτό είναι το στοίχημα που έχουμε μπροστά μας και θα το κερδίσουμε».
 
Ο κ. Μιχαηλίδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι οι πρόσφατες υποθέσεις με τα ελλείποντα πρόσωπα «μας έχουν ταρακουνήσει, μας έχουν αφυπνίσει τα τραγικά γεγονότα που επεσυνέβησαν και  κατανοούμε πλήρως τη δικαιολογημένη ανησυχία του κοινού».
 
«Είμαστε όμως αποφασισμένοι και έχουμε ξεκινήσει εδώ και κάποιους μήνες ένα τιτάνιο και σοβαρό αγώνα μετάδοσης του μηνύματος ότι η Αστυνομία έχει τη θέληση και τη βούληση να σταθεί με σιγουριά δίπλα στον πολίτη και να του παράσχει προστασία. Θα κάνουμε το παν για την ασφάλεια και ευημερία του πολίτη», είπε.
 
Ανέφερε επίσης ότι θα επιδειχθεί μηδενική ανοχή προς «τους διεφθαρμένους, τους ασυνείδητους, τους παραπτωματίες αστυνομικούς» ανεξαρτήτως του βαθμού τους.
 
Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι τα μέλη της ΥΑΜ «πρέπει να έχουν σωστή γνώση της νομοθεσίας και του χειρισμού των αλλοδαπών, να γίνεται ο σωστός έλεγχος», προσθέτοντας ότι « οι νόμοι αφορούν όλους, κανένας δεν εξαιρείται γι΄αυτό και όσο πιο καλά γνωρίζουμε τη νομοθεσία και ιδιαίτερα τον περί αλλοδαπών νόμο τόσο πιο αποτελεσματικοί θα είμαστε».
 
Ανέφερε ότι οι αλλοδαποί έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους ντόπιους και γι’ αυτό και θα πρέπει να υπάρχει σωστή συμπεριφορά απέναντι τους και να εφαρμόζεται η αρχή της ισονομίας.
 
Ο Διοικητής της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Παντελής Πολυβίου αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες και στην πολυεπίπεδη αποστολή της Υπηρεσίας «η οποία εφαρμόζει την μεταναστευτική πολιτική του κράτους».
 
Ο κ. Πολυβίου αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία στη διαχείριση, μεταξύ άλλων, της παράτυπης μετανάστευσης, τον έλεγχο των προσώπων που διέρχονται από τα νόμιμα σημεία εισόδου και εξόδου της Δημοκρατίας και τον επαναπατρισμό των αλλοδαπών κρατουμένων.
 
Είπε ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της Υπηρεσίας και στη βάση του υφιστάμενου προσωπικού της, «καταβάλλεται προσπάθεια οι μηχανισμοί της Υπηρεσίας σε όλους τους τομείς να βρίσκονται όσο το δυνατόν σε υψηλό επίπεδο».
 
Ωστόσο κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όπως είπε, «οι απαιτήσεις και οι υπηρεσιακές μας ανάγκες αυξάνονται αισθητά» ιδιαίτερα στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, όπως είπε.
 
Ευχαρίστησε, τέλος, την ηγεσία της Αστυνομίας για την πρόσφατη ενίσχυση της Υπηρεσίας σε προσωπικό το οποίο αξιοποιείται στους αερολιμένες.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Έπεσε ο πέλεκυς στον 25χρονο για τον θανατηφόρο που στοίχησε την ζωή στην 19χρονη Μαριλένα-Ποινή δύο ετών
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι
Συνελήφθη 19χρονος που εντοπίστηκαν στην κατοχή του κροτίδες
Εντοπίστηκε από την οικιακή βοηθό η γυναίκα στην Ερήμη-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο