Νέα μπλεξίματα για τους 12 Ισραηλινούς-Στην αντεπίθεση υποστηρικτές της 19χρονης

Νέα μπλεξίματα για τους δώδεκα Ισραηλινούς που συνελήφθησαν στην Αγία Νάπα για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης Βρετανίδας, η οποία στην συνέχεια παραδέχτηκε πως η καταγγελία ήταν ψευδής, με κίνητρο την εκδίκηση.  

Αυτή τη φορά, οι δώδεκα Ισραηλινοί έρχονται αντιμέτωποι με την Αστυνομία της χώρας τους, που δέχεται πιέσεις για να ξεκινήσει έρευνα εναντίον των νεαρών, για το βίντεο της ερωτικής τους συνεύρεσης με τη νεαρή, το οποίο διέρρευσαν στα social media.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό Τύπο, ομάδα ακτιβιστών πιέζει την Αστυνομία να ανοίξει ποινική υπόθεση εναντίον των δώδεκα νεαρών, για παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας.

«Το θέμα εξετάζεται από τη νομική υπηρεσία για να διαφανεί αν η Αστυνομία έχει την εξουσία να ερευνήσει ένα περιστατικό που έγινε στο εξωτερικό. Αν διαπιστωθεί πως έχουμε αυτή την εξουσία, θα μελετήσουμε τα επόμενά μας βήματα», ανέφερε αξιωματικός της Αστυνομίας, προσθέτοντας πως είκοσι άτομα από το Τελ Αβίβ προχώρησαν σε καταγγελία, εκ μέρους της 19χρονης Βρετανίδας.

Η καταγγελία που έγινε αναφέρει πως οι νεαροί παραβίασαν το νόμο του Ισραήλ, δημοσιεύοντας το βίντεο της ερωτικής τους συνεύρεσης με τη νεαρή.

«Δεν είναι σωστό πολίτες του Ισραήλ να λαμβάνουν μέρος σε μια διαδικασία που προσβάλλει μια γυναίκα και να παραβιάζουν το νόμο, όταν βρίσκονται στο εξωτερικό, χωρίς να ανακρίνονται ή να κατηγορούνται», υποστηρίζουν τα άτομα τα οποία προέβησαν σε καταγγελία.

«Η δημοσιοποίηση ενός προσωπικού βίντεο χωρίς τη συγκατάθεση του ατόμου είναι έγκλημα που μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση μέχρι και πέντε χρόνια. Παραβίασαν τα δικαιώματά της και η Αστυνομία του Ισραήλ είναι υπεύθυνη να ερευνήσει το θέμα και να φέρει τους υπαίτιους έναντι των ευθυνών τους», αναφέρουν στην καταγγελία τους.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό Τύπο, αν προχωρήσουν οι έρευνες της Αστυνομίας, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπίσουν ποιος δημοσίευσε το βίντεο και θα καταστεί αναγκαία η συμβολή των Αρχών της Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Η βαθμολογία των έξι Ευρωβουλευτών για το έργο τους-Η κοινοβουλευτική και δημόσια επιρροή τους
Τα πολλά ψηφοδέλτια, οι εκατοντάδες υποψήφιοι και το ενδεχόμενο σύγχυσης των ψηφοφόρων
Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Πλημμύρισαν υπόγεια και δρόμοι, 72 κλήσεις για βοήθεια- Ο απολογισμός της κακοκαιρίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
Στο νοσοκομείο γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο όχημά της μετά από τροχαίο