Νέα αναβολή στη δίκη της 19χρονης για τα περί ομαδικού βιασμού στην Αγία Νάπα

Αναβλήθηκε για τις 27 Αυγούστου η υπόθεση στην οποία η 19χρονη Βρετανίδα ύποπτη φέρεται να υπέβαλε ψευδή καταγγελία ότι έπεσε θύμα βιασμού από 12 Ισραηλινούς σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε στην Αγία Νάπα στις 17 Ιουλίου 2019.
 
Κατά τη σημερινή διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, παρουσιάστηκε η νέα δικηγόρος της 19χρονης, η οποία ζήτησε χρόνο για να μελετήσει το μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης.
 
Επίσης θα σταλεί επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας προκειμένου να δώσει εξουσιοδότηση για εκπροσώπηση της 19χρονης και από Βρετανό δικηγόρο.
   
Μετά την εξέλιξη αυτή η Πρόεδρος του Δικαστηρίου όρισε την 27η Αυγούστου 2019 ως νέα ημερομηνία κατά την οποία η 19χρονη θα απαντήσει στην κατηγορία της δημόσιας βλάβης και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.
 
Σημειώνεται ότι η 19χρονη μεταφέρθηκε στο Δικαστήριο γύρω στις οκτώ το πρωί υπό τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ η διαδικασία ξεκίνησε 30 λεπτά προηγουμένως, δηλαδή στις 09.30 αντί στις 10 που ήταν προκαθορισμένο.
 
Ακόμα στην αίθουσα του Δικαστηρίου υπήρχαν μέλη της ΑΔΕ Αμμοχώστου και της ΜΜΑΔ, ενώ στη σημερινή διαδικασία δεν υπήρχαν ξένοι δημοσιογράφοι.

Ξεπέρασε τις 20 χιλιάδες στερλίνες η προσφορά για τη νεαρή
 
Tην ίδια ώρα, ποσό που φθάνει τις 22 χιλιάδες ευρώ, μαζεύτηκε από πολίτες, οι οποίοι στηρίζουν την 19χρονη, μετά το άνοιγμα διαδικτυακής σελίδας από τους γονείς της, έτσι ώστε να μπορέσει να εκπροσωπηθεί από μια δυνατή ομάδα νομικών ενώπιον Δικαστηρίου.
 
Μεταξύ των δωρητών και μια Ισραηλινή η οποία προσέφερε το ποσό των επτάμισή χιλιάδων στερλινών στην οικογένεια της 19χρονης για τα δικαστικά έξοδα της.

Συνολικά από την σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων που δημιούργησε η οικογένεια, μαζεύτηκαν μέχρι στιγμής 22,395 στερλίνες από 15 χιλιάδες δωρητές.
 
Υπενθυμίζεται ότι, για την υπόθεση είχαν συλληφθεί μετά την καταγγελία της 19χρονης δώδεκα νεαροί από το Ισραήλ, οι οποίοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, όταν νεαρή ομολόγησε ότι προέβη σε ψευδή καταγγελία ως εκδίκηση γιατί την βιντεογραφούσαν κατά τη διάρκεια των ερωτικών της περιπτύξεων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι