Από τα σκυλιά και τις σπουδές της Δελφύνης, στις cheerleaders και τη 19χρονη

Μια όχι και τόσο δημοφιλή διάσταση για τα στενά όρια της Κύπρου, έφερε στο φως η υπόθεση της 19χρονης Βρετανίδας που ισχυρίστηκε ότι βιάστηκε από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα. Τα γεγονότα γνωστά. Η 19χρονη από κατήγορος μετατράπηκε σε κατηγορούμενη, αφού παραδέχθηκε πως η καταγγελία της ήταν ψευδής.
 
Η 19χρονη κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι τη δίκη της η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα, με τον δικηγόρο της να την έχει εγκαταλείψει και την οικογένεια της να στρέφεται προς την πλατφόρμα gofundme για να χρηματοδοτήσει την νομική της εκπροσώπηση ελλείψει χρημάτων.
 
Η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό με ανθρώπους που έχουν ένα όνειρο, ή ένα στόχο να καταφεύγουν σε αυτή για να βρουν χρηματοδότηση. Στην Κύπρο, όπως θα φανεί και πιο κάτω δεν είναι και τόσο πολύ.
 
Η οικογένεια της 19χρονης κατάφερε μέσα σε λίγες ημέρες να μαζέψει ένα ποσό που ξεπερνά τις 20 χιλιάδες βρετανικές λίρες με δωρητές από κάθε γωνιά της γης, μάλιστα, αρκετούς εξ αυτών από το Ισραήλ, χώρα καταγωγής των ανηλίκων που κατηγορήθηκαν για τον βιασμό της.
 
Ποιοι όμως χρησιμοποίησαν την εν λόγω πλατφόρμα στην Κύπρο και τι ζήτησαν από τους συμπολίτες μας. Πιο κάτω ακολουθούν κάποια ενδεικτικά παραδείγματα με ανθρώπους που ζουν στην Κύπρο και αποτάθηκαν στην εν λόγω πλατφόρμα για να ζητήσουν χρηματική υποστήριξη.
 
Το τσίμπημα στο Νεπάλ, η θεραπεία στην Κύπρο
Η Σούζαν είναι Αυστραλή που ζει στο Περθ. Το 2005 επισκέφθηκε το Νεπάλ και μετά από ένα τσίμπημα από έντομο μολύνθηκε με τη νόσο Lyme. Ζούσε αργοπεθαίνοντας σε ένα γεροκομείο μέχρι που έβαλε στόχο να έρθει σε ένα Ρώσο γιατρό στην Κύπρο που της υποσχέθηκε θεραπεία.
 
Της έλειπαν όμως τα χρήματα και για αυτό απευθύνθηκε στον κόσμο μέσω του gofundme. Η Σούζαν μάζεψε τα χρήματα, ήρθε στην Κύπρο, έλαβε τη θεραπεία της και επέστρεψε στο σπίτι της καλύτερα από ποτέ. Η Σούζαν μάζεψε 17 χιλιάδες δολάρια.
 
Η 70χρονη με τα 120 σκυλιά
Η Πατρίσια είναι μια φωτογράφος που επισκέφθηκε την Κύπρο και γνώρισε την Κέιτ, μια 70χρονη η οποία διατηρεί ένα καταφύγιο σκύλων στη Λάρνακα και φιλοξενεί πάνω από 120 σκυλιά.
 
Τα πλείστα σκυλιά η Κέιτ τα διέσωσε μετά που τα εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες τους και παλεύει μονάχη της για να τα συντηρήσει. Κάποια μάλιστα, σύμφωνα με την Πατρίσια είναι το ένα πάνω στο άλλο λόγω των περιορισμένων χώρων.
Η Πατρίσια έβαλε στόχο να μαζέψει 15 χιλιάδες ευρώ για να βοηθήσει την Κέιτ. Από τον περασμένο Μάιο που δημιούργησε την σελίδα συλλογής χρημάτων για την Κέιτ μάζεψε 4580 ευρώ.
 
Η Δελφίνη που είχε όνειρο να σπουδάσει στην Κύπρο
Η Δελφίνη Άνταμς σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Λουιζιάνας στις ΗΠΑ χημεία και είχε ως όνειρο να αποκτήσει διδακτορικό στη φαρμακευτική.
Για το διδακτορικό της είχε όνειρο να έρθει στην Κύπρο και να το κάνει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Και το πέτυχε. Αν και δεν μάζεψε πάρα πολλά χρήματα, η Δελφίνη ήρθε στην Κύπρο και σήμερα κάνει το διδακτορικό της.
 
Συγκεκριμένα μάζεψε 1540 δολάρια από τον στόχο των 5 χιλιάδων που έθεσε.
 
Οι νεκροί βρετανοί του έπους του 55
Ο Ντέιβιντ υπηρετούσε στην Κύπρο κατά την περίοδο του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ. Πριν δύο χρόνια ξεκίνησε μια εκστρατεία μέσω του gofundme που είχε ως στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για να μεταφέρει μια τεράστια πέτρα από την Κύπρο και συγκεκριμένα από το βρετανικό κοιμητήριο που βρίσκεται στη Νεκρή Ζώνη στην Βρετανία και να φτιάξει ένα μνημείο για τους Βρετανούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στην Κύπρο.
Όπως ο ίδιος αναφέρει πρόκειται για 370 Βρετανούς στρατιώτες.
 
Ο Ντέιβιντ τα κατάφερε και μάζεψε 4 χιλιάδες στερλίνες που τον βοήθησαν να φτιάξει το μνημείο στο Ηνωμένο Βασίλειο
 
Οι Κύπριες cheerleaders
H Σαμάνθα Βορ είναι μια από τις cheerleaders που κατάφεραν να διακριθούν στον Παγκύπριο διαγωνισμό των λυκείων. Ζητά εκ μέρους της ομάδας της χρηματοδότηση μέσω του gofundme ώστε αυτό το καλοκαίρι να συγκεντρώσουν τα χρήματα για να συμμετέχουν σε καμπ για cheerleaders στο εξωτερικό.
Τα κορίτσια κατάφεραν να συγκεντρώσουν 8 χιλιάδες ευρώ από τις 16 χιλιάδες που είχαν ως στόχο.
 

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα