Πέμπτη 16 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Και δεύτερο μέτωπο πυρκαγιάς στην Πάφο-Οι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο πυρόσβεσης

  18/08/2019 15:19
Και δεύτερο μέτωπο πυρκαγιάς στην Πάφο-Οι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο πυρόσβεσης

Και δεύτερο μέτωπο πυρκαγιάς στην Πάφο-Οι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο πυρόσβεσης

  18/08/2019 15:19

Εκτός ελέγχου μαίνονται δύο πυρκαγιές στις περιοχές Λάρας και Πελαθούσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:ΕΚΤΑΚΤΟ: Μεγάλη πυρκαγιά στη Λάρα-Επιχειρούν τέσσερα εναέρια μέσα

Σύμφωνα με την πυροσβεστική το μήνυμα για την φωτιά στην Λάρα λήφθηκε στις 2:25 μμ ενώ πέντε λεπτά αργότερα στις 2:30 μμ ξέσπασε φωτιά στην περιοχή της κοινότητας Πελαθούσας.
 
Για την κατάσβεση  των πυρκαγιών επέδραμαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις αλλά και εναέριες δυνάμεις, ωστόσο λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή το έργο της πυρόσβεσης έχει καταστεί δύσκολο.
 
Τα τέσσερα ελικόπτερα πυρόσβεσης συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή της Λάρας που η έκταση της πυρκαγιάς φαίνεται μεγαλύτερη .
 
Η φωτιά κατακαίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και στις δύο περιοχές
 
Τα αίτια της πρόκλησης των πυρκαγιών αναμένεται να διερευνηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.
 
Εξάλλου, το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Κυριακή 18 Αυγούστου, 2019 και ώρα 14:20 εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στο κρατικό δάσος Ακάμα, στην περιοχή της Λάρας. 
 
Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς, επίσης τα  2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών μαζί με 4 πυροσβεστικά ελικόπτερα που μισθώνει η Κυπριακή Δημοκρατία και 1 ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.
 
Μετά από οδηγίες του Διευθυντή του Τμήματος Δασών εφαρμόζεται το σχέδιο «Ίκαρος», που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων.

Λόγω πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην περιοχή της Λάρας, παρακαλείται το κοινός όπως αποφεύγει την μετάβασή του στην περιοχή.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία απηύθυνε έκκληση στο κοινό όπως αποφεύγει να σπεύδει στην περιοχή της Λάρας, λόγω της πυρκαγιάς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας