Μετρούν πληγές μετά την μεγάλη πυρκαγιά στη Λεμεσό-Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Η επόμενη μέρα στον τόπο που μαινόταν για ώρες η πύρινη λαίλαπα, που έθεσε σε κόκκινο συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δείχνει το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό-Στο Δικαστήριο ο ύποπτος
 
Οι αδηφάγες φλόγες που κατέκαιγαν ότι έβρισκαν στο πέρασμά τους για περισσότερες από 18 ώρες, άφησαν πίσω τους στάχτη κι αποκαΐδια. Περίπου δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, γεωργικές καλλιέργειες, πάσσαλοι της ΑΗΚ και κάποια γεωργικά κυρίως υποστατικά είναι ο απολογισμός της καταστροφικής πυρκαγιάς ανάμεσα στα χωριά Πάχνα, Κισούσα και Βουνί.
 
Την ίδια ώρα, για τις τελικές κατασβέσεις της πυρκαγιάς επιχείρησαν από το πρωί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με τη συνδρομή και πάλι των πτητικών μέσων και κατάφεραν να κατασβέσουν πλήρως την πυρκαγιά γύρω στο μεσημέρι.
Όπως δήλωσε στον REPORTER ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής, οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν πέρα από τις τελικές κατασβέσεις, για ασφάλιση περιμέτρου, ενώ στο σημείο θα παραμείνουν ίσως και για μέρες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υπό το φόβο αναζωπυρώσεων.
Για την υπόθεση η Αστυνομία προέβη στη σύλληψη Ελληνοκύπριου ηλικίας 49 ετών από χωριό της Λεμεσού, ο οποίος φέρεται να έθεσε τη φωτιά κακόβουλα. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνείται ανάμειξη στην υπόθεση, οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτηση του για τέσσερις μέρες.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένταλμα σύλληψης εναντίον Ελληνοκύπριου για τον πύρινο εφιάλτη στη Λεμεσό
 
Στο μεταξύ, την περιοχή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, είχε επισκεφθεί τόσο χθες βράδυ, όσο και σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος ανέφερε ότι όλες οι δυνάμεις συνεχίζουν να  εργάζονται πυρετωδώς για πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεωνίδας Λεωνίδου, ανέφερε ότι εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει η καταγραφή των ζημιών για να διαπιστωθεί και το μέγεθος της καταστροφής.
Όσον αφορά τους οκτώ κατοίκους του χωριού Κισσούσα που είχαν απομακρυνθεί προληπτικά από τις αρμόδιες αρχές λόγω της πυρκαγιάς, μεταφέρθηκαν για διανυκτέρευση σε υποστατικά γειτονικών χωριών. Λόγω της πυρκαγιάς παραμένει κλειστός ο δρόμος Άγιος Αμβρόσιος-Βουνί και οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν το δρόμο  Αγίου Αμβροσίου-Κισσούσας,ο οποίος δόθηκε λίγο μετά τις δέκα χθες βράδυ στην κυκλοφορία.
Κόκκινος συναγερμός
 
Την ίδια ώρα, παραμένει σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών.
Το Τμήμα Δασών σε ανακοίνωσή του, πληροφορεί το κοινό ότι σήμερα ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, παραμένει σε επίπεδο κόκκινου συναγερμού και απευθύνει θερμή έκκληση για αποφυγή ενεργειών και δραστηριοτήτων που πιθανό να προκαλέσουν πυρκαγιά.
 
Επιπρόσθετα, καλεί το κοινό, σε περίπτωση που αντιληφθεί καπνό ή φωτιά να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Δειτε Επισης

Στο μικροσκόπιο τα κινητά του δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά, ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά της Λευκορωσίας-Δύο εταιρείες όπλων στην Κύπρο
Η Αστυνομία αναζητά ένα ύποπτο πρόσωπο για διάρρηξη εκκλησίας (pics)
Σαρανταενάχρονος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και προκάλεσε τροχαίο
Εμπρησμός πίσω από τα 15 οχήματα που παραδόθηκαν στις φλόγες στο Καϊμακλί-74 χτυπήματα από την αρχή του έτους
Χειροπέδες σε 32χρονη που εργαζόταν παράνομα σε ξενοδοχείο με πλαστή ταυτότητα
Χειροπέδες σε δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο Φρουραρχείο των Κεντρικών Φυλακών
Συνελήφθη 24χρονος που είχε στην κατοχή του ναρκωτικά και κλοπιμαία
Στο κελί ο 60χρονος που παρέσυρε με το όχημα του αστυνομικό
Στις φλόγες συνεργείο στη Λευκωσία-Κάηκαν ολοσχερώς δώδεκα αυτοκίνητα (pics)