Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Λεμεσό-Πυρκαγιά έκαψε μέρος ιδιωτικού δάσους

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, έδωσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Λεμεσό, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε παρά το χωριό Καντού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσίαγύρω στις 3:35 ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Μάξιμου, Βόρεια Φράκτη Κούρη παρά το χωριό Καντού στη Λεμεσό. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί πόλης και επαρχίας Λεμεσού με συνολικά 7 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και 20 πυροσβέστες. Για την πυρκαγιά εργάστηκαν επίσης και τα 2 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο από τις 07.50 και πρώτού αναπτυχθούν άνεμοι στην περιοχή. Εκδηλώθηκε σε πολύ δύσβατη περιοχή σε ιδιωτικό δάσος σε χώρο που δεν υπάρχει οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα. Κατάκαψε συνολική έκταση περίπου ½ εκταρίου από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και πεύκα. Στο μέρος παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για τελικές κατασβέσεις, ασφάλιση της περιμέτρου και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.. Τα ακριβή αίτια διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βάση των δεδομένων και των συνθηκών εκδήλωσης της πιο πάνω πυρκαγιάς αλλά και των καιρικών συνθηκών απευθύνει έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να αποφεύγει οποιαδήποτε δραστηριότητα που πιθανόν να δημιουργεί πυρκαγιά. Επιπρόσθετα παρακαλεί το κοινό να ενημερώνει έγκαιρα την Αστυνομία και την Πυροσβεστική και γενικά τις υπηρεσίες καταστολής όταν εντοπίζει πυρκαγιά στα τηλ. 112 και 1407, με ακριβής πληροφορίες αλλά και να ενημερώνει τις Υπηρεσίες αν αντιλαμβάνεται ύποπτες κινήσεις που σκοπό έχουν να θέσουν πυρκαγιές.

Επιπρόσθετα η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοινώνει ότι κατόπιν οδηγιών της Διεύθυνσης έχει ανακαλέσει προσωπικό και έχει αυξήσει τις περιπολίες σε συνεργασία με την Αστυνομία τόσο κατά την διάρκεια της μέρας όσο και κατά την διάρκεια της νύκτας σε όλες τις Επαρχίες, σε επιρρεπείς περιοχές αλλά και σε περιοχές που έχουν αυξημένο τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Συνελήφθη 19χρονος που εντοπίστηκαν στην κατοχή του κροτίδες
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Κακός δαίμονας τα αδιάκοπα φλας των καμερών-Στα... κάγκελα οι οδηγοί, ψάχνουν τη φόρμουλα στη Βουλή
Η τελική μάχη στην θανατική ανάκριση για Θανάση-Τα δύο στρατόπεδα, οι παραδοξότητες και ο μοναδικός ηττημένος
«Ένα ατύχημα που συμβαίνει μια φορά κάθε είκοσι χρόνια, έγινε σε κλάσματα του δευτερολέπτου»
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας
Στιγμές τρόμου για γυναίκα στη Λεμεσό-Μπούκαραν κουκουλοφόροι στο σπίτι της