Σοκαριστική καταγγελία-«Μου πήραν το παιδί μου και το έδωσαν στον ναρκομανή πατέρα του»

Μια τρομακτική υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, έφερε στο φως η καταγγελία μητέρας η οποία αναγκάστηκε, όπως υποστηρίζει, να δημοσιοποιήσει την ιστορία της μέσω του Facebook, καθώς δεν βρίσκει ανταπόκριση από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
 
Η γυναίκα από την Πολωνία περιγράφει τον Γολγοθά που ζει τα τελευταία χρόνια, τόσο από τη σωματική, όσο και τη ψυχολογική βία που τις ασκήθηκε από τον πατέρα του μικρότερου της παιδιού όταν, όπως η ίδια καταγγέλλει, αναγκάστηκε να τον εγκαταλείψει διότι ήταν χρήστης ναρκωτικών και συχνά την κακοποιούσε.
 
Μάλιστα, χθες μετά την καταγγελία της γυναίκας στο facebook, αναρτήθηκε στα σχόλια και σχετικό βίντεο που δείχνει τον πρώην συμβίο της, να ασκεί πάνω της βία και τον μεγαλύτερο της γιο που είναι μόλις 10 ετών να προσπαθεί να τον αποτρέψει.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρευνα για το βίντεο ενδοοικογενειακής βίας που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο
 
Τόσο για την καταγγελία της γυναίκας, όσο και για το βίντεο η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει πως από τη στιγμή που περιήλθε στην αντίληψη των Αρχών το σχετικό βίντεο που περιέχει σκηνές ενδοοικογενειακής βίας, γίνονται όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες για πλήρη διερεύνηση της εν λόγω υπόθεσης.

«Αναμφίβολα, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση που αφορά παρόμοιας φύσεως υποθέσεις, πρώτιστο μέλημα της Αστυνομίας, αποτελεί η προστασία των θυμάτων, αλλά και ο εντοπισμός των δραστών και η προσαγωγή τους ενώπιον της Δικαιοσύνης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Η Ηγεσία της Αστυνομίας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν βία στην οικογένεια, ειδικότερα όταν θύματα τέτοιων αποτρόπαιων ενεργειών είναι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως γυναίκες και παιδιά» αναφέρει η Αστυνομία.
 
Πιο κάτω ακολουθεί αυτούσια η καταγγελία της γυναίκας για τα όσα βίωσε τα δύο τελευταία χρόνια:
 
Το όνομά μου είναι η ***********, είμαι πολίτης της Δημοκρατίας της Πολωνίας και διαμένω στην Κύπρο τα τελευταία 14 χρόνια.
 
Είμαι μητέρα δύο υπέροχων αγοριών του *******, 10 ετών και του *********, 20 μηνών.
 
Λόγω του πατέρα του μικρότερου γιου μου, εδώ και δύο χρόνια αγωνίζομαι για την ασφάλεια των παιδιών και τη δική μου (δυστυχώς, σε αυτόν τον αγώνα, είμαι μόνη μου). Επιτρέψτε μου να συνοψίσω τα προβλήματα μου πιο κάτω.
Ο πατέρας του ********( μικρότερος γιος μου)  κατοικεί μαζί με τη μητέρα του στη Λάρνακα. Είναι ένας εκφυλισμένος άνθρωπος και πολύ επικίνδυνος για μένα. Είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και στα χέρια του έζησα επανειλημμένες επιθέσεις οικογενειακής βίας που προκάλεσε ο ίδιος.
 
Κατήγγειλα πολλές φορές που με χτύπησε την υπόθεση στον αστυνομικό σταθμό Ορόκλινης, όμως κανένας αστυνομικός δεν καταχώρησε καταγγελία για να οδηγηθεί στο Δικαστήριο. Λόγω των συνεχών επιθέσεων και της χρήσης ναρκωτικών που έκανε έφυγα από το σπίτι που μέναμε ενώ ήμουν έγκυος, χωρίς χρήματα, χωρίς σπίτι ζητώντας από φίλους για ένα καταφύγιο οι οποίοι ήταν επίσης μάρτυρες της συμπεριφοράς του αρκετές φορές.
 
Ζήτησα νομική βοήθεια ωστόσο η μακροχρόνια συνεργασία που είχα με συγκεκριμένο δικηγόρο στη Λάρνακα σταμάτησε διότι το γραφείο με πληροφόρησε πως ο δικηγόρος που χειριζόταν την υπόθεση μου έφυγε και δεν ήταν σε θέση να με εκπροσωπήσουν.
 
Η κατάσταση έγινε πολύ επικίνδυνη. Η συνεχής ανησυχία μου για τη ζωή μου έχει επηρεάσει την υγεία μου και μετά από επανειλημμένες τηλεφωνικές κλήσεις με απειλές που  έχω βιώσει, πάθαινα κρίσεις πανικού ενώ ήμουν στο σπίτι με τα παιδιά και τους γείτονές μου.
Προκειμένου να βοηθηθώ και να ηρεμήσω πήρα δύο χαλαρωτικά χάπια Clonotril, τα οποία εκ των υστέρων αποδείχθηκαν πολύ δυνατά για εμένα.
 
Οι γείτονές μου κάλεσαν το ασθενοφόρο και ξύπνησα στη ψυχιατρική κλινική στην Λευκωσία καθώς πίστευαν λανθασμένα ότι προσπάθησα να αυτοκτονήσω.
 
Έχοντας εγκαταλείψει την κλινική, πληροφορήθηκα ότι ο μικρός μου γιος μένει με τη γιαγιά του (μητέρα του πρώην μου).
 
Το δικαστήριο δεν έχει ακόμη αποφασίσει με ποιο θα έπρεπε να διαμένει ο γιος μου. Δεν υπήρχε απόφαση για να κάνουν κάτι τέτοιο.
 
Το γραφείο κοινωνικής ευημερίας επίσης δεν έχει αποφανθεί ότι θα έπαιρναν αυτοί την φροντίδα του παιδιού μου και μου είπαν πως δεν είναι πρόθυμοι να κάνουν τίποτα για να το πάρω πίσω, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν την κατάστασή μου από την αρχή και ήξερα όλα όσα είχα υποστεί.
Κατά συνέπεια, εγώ και το παιδί μου παραμείναμε χωριστά.
 
Μετά που πήρα εξιτήριο από την ψυχιατρική κλινική επέστρεψα στο σπίτι μου στην Ορόκλινη και ο πατέρας του γιου μου με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει. Τελικά ήρθε στο σπίτι μου με τους φίλους του. Δύο αυτοκίνητα γεμάτα άντρες με απειλούσαν ότι θα μου κάψουν το σπίτι. Ενημέρωσα αμέσως την Αστυνομία. Ήρθαν, αλλά όπως γίνεται συνήθως, η επίσκεψή τους δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.
 
Την νύχτα ανησυχώντας για τη ζωή μου και την ζωή του μεγαλύτερου μου γιου εγκατέλειψα το σπίτι και πήγα στο Παραλίμνι. Δεν ήξερα που να πάω για να ζητήσω βοήθεια. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το Γραφείο Ευημερίας επιτρέπει σε τέτοιους ανθρώπους να φροντίζουν τον γιο μου.
 
Ο πατέρας του μικρότερού μου παιδιού συνεχίζει να απειλεί εμένα και τον σύντροφό μου. Αυτό είναι ακόμα μια απόδειξη πως η έγνοια του δεν είναι η ευημερία του παιδιού μας αλλά το γεγονός ότι δεν μπορεί να δεχτεί πως τον εγκατέλειψα. Συνεχίζει να λέει ότι το μωρό δεν θέλει να μου μιλήσει ενώ ταυτόχρονα προσβάλλει και απειλεί τον σύντροφό μου.
 
Η μητέρα του πρώην μου τα ακούει αυτά και υποστηρίζει ότι δεν με προσβάλλει. Αλλά τι άλλο θα μπορούσε κάποιος να περιμένει από μια μητέρα ου δεν βλέπει το πρόβλημα ο γιος της να μιλά με τον ίδιο τρόπο που μιλά σε εκείνη, μια μητέρα που δεν βλέπει τίποτα το ανήθικο στο να κλέβεις από το κράτος (ΕΕΕ) λαμβάνοντας ταυτοχρόνως επιδόματα ενώ δουλεύει, ώστε ο γιος της να έχει αρκετά χρήματα να πληρώνει τα χρέη του για κοκαΐνη. Μια μητέρα της οποίας η μόνη προτεραιότητα ήταν να βρει αρκετά λεφτά για τις ανάγκες ναρκωτικών του γιου της μόνο και μόνο για να κρατήσει τον εαυτό της ασφαλή από αυτόν και να μην καταστρέψει έπιπλα και οικιακό εξοπλισμό σε περίπτωση που δεν είχε αρκετά λεφτά για ναρκωτικά.
 
Είναι η μητέρα και η γιαγιά που βοηθούσε τον γιο της να με χτυπά, υποστηρίζοντας πως έκανε το σωστό. Είναι η μητέρα που είδε τον γιο της να ετοιμάζει και να καθαρίζει κοκαΐνη παράγοντας κρακ. Όλα αυτά συμβαίνουν στην πραγματικότητα. Σας παρακαλώ βοηθήστε με να φέρω τον γιο μου πίσω σπίτι όπου υπάρχει αγάπη. Εκλιπαρώ να μην αφήσετε το παιδί μου να μείνει με ανθρώπους που βρίσκουν αξία μόνο στο μίσος.
 
 
Με θερμούς χαιρετισμούς,
************, η απελπισμένη μητέρα του **********
 
*Για ευνόητους λόγους δεν δημοσιεύουμε τα ονόματα των εμπλεκομένων προσώπων στην καταγγελία.
 
 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών