Ισραηλινή δώρισε χιλιάδες ευρώ στην 19χρονη που κατηγορείται για τα περί ομαδικού βιασμού

Να εξασφαλίσει ποσό κοντά στις δεκαεπτάμιση χιλιάδες στερλίνες, κατάφερε η οικογένεια της 19χρονης Βρετανίδας που κατηγορείται για τη ψευδή καταγγελία βιασμού, από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα.
 
Το γεγονός μάλιστα, ότι τα μισά χρήματα του συνολικού ποσού που συγκεντρώθηκε, τα δώρισε μια Ισραηλινή γυναίκα κάνει την προσπάθεια της οικογένειας ακόμα πιο αξιοπρόσεκτη και σημαντική. Συγκεκριμένα η Αρίεχ Φραίσερ δώρισε στην οικογένεια επτάμισή χιλιάδες στερλίνες για τα δικαστικά έξοδα της 19χρονης στην Κύπρο.
 
Συνολικά από την σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων που δημιούργησε η οικογένεια, μαζεύτηκαν μέχρι στιγμής 17 χιλιάδες στερλίνες από 289 δωρητές, ποσό δηλαδή δύο χιλιάδων στερλινών μεγαλύτερο από τον αρχικό στόχο της οικογένειας.
 
Σύμφωνα με τους δημιουργούς της σελίδας, που είναι οι γονείς της 19χρονης, ο στόχος είναι να συγκεντρωθεί ένα ικανοποιητικό ποσό, που θα τους επιτρέψει να δημιουργήσουν μια δυνατή ομάδα νομικών που θα υπερασπιστούν την κόρη τους στο Δικαστήριο.
 
Μιλώντας στα ισραηλινά μέσα η Αριέχ Φράισερ, η ισραηλινή που ζει στο Μαιάμι της Φλώριντα και δώρισε περίπου 8,900 ευρώ στην οικογένεια της 19χρονης Βρετανίδας εξήγησε πως είναι μια ανθρωπιστική πράξη για μια οικογένεια που έχει ανάγκη.
 
«Δεν δικαιολογώ τους ισχυρισμούς της. Πρόκειται για δωρεά ανθρωπιστικής βοήθειας», δήλωσε η Fraser στον ιστότοπο ειδήσεων Ynet.
 
«Δεν ξέρω για την κάλυψη που κάνουν τα μέσα στο Ισραήλ, αλλά εδώ (σ.σ. στις ΗΠΑ) το καλύπτουν διαφορετικά. Αν η κόρη σας είχε τέτοια μπλεξίματα και δεν είχατε χρήματα, εγώ ως Εβραία και Ισραηλινή δεν θα έπαιρνα θέση; Δεν προστατεύω τα αγόρια, δεν είμαι δικαστής», είπε μεταξύ άλλων η Φράισερ.
 
Μάλιστα υπέδειξε πως χάρηκε όταν έμαθε πως οι 12 Ισραηλινοί αφέθηκαν ελεύθεροι και τώρα το μόνο που επιθυμεί είναι να γυρίσει και η 19χρονη πίσω στην οικογένεια της.
 
«Η δίκη της στην Κύπρο δεν θα βοηθήσει κανέναν. Ως γυναίκα πιστεύω μια άλλη γυναίκα που λέει ότι βιάστηκε. Ακόμα κι αν δεν έγιναν έτσι τα πράγμα δεν είναι καθόλου νόμιμη η μαγνητοσκόπησή της», πρόσθεσε η Ισραηλινή δωρήτρια.
 
Υπενθυμίζεται ότι η 19χρονη παραμένει υπό κράτηση μέχρι τη δίκη για την υπόθεση ψευδούς καταγγελίας βιασμού, από 12 ανήλικους Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα και λόγω της παραίτησης του προηγούμενου συνηγόρου της, Αντρέα Πιττάτζη μετά από διαφωνία με την οικογένειά, βρίσκεται στην αναζήτηση νέου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποσύρθηκε ο δικηγόρος της 19χρονης, αναβλήθηκε η δίκη
 
Η οικογένεια της 19χρονης υποστηρίζει πως η κόρη τους εξαναγκάστηκε σε ομολογία, μετά από ανάκριση οκτώ ωρών χωρίς την παρουσία δικηγόρου, κάτι που σύμφωνα με Βρετανό νομικό, οδήγησε στη μη καταχώρηση υπόθεσης κατά των Ισραηλινών.
 
Μάλιστα, Βρετανοί μεταξύ των οποίων και ο νομικός, ειδικός σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μάικλ Πόλακ ισχυρίζονται πως η Κυπριακή Αστυνομία υπαγόρευσε στην 19χρονη την ομολογία της. Υπενθυμίζεται τέλος ότι η Πρόεδρος του Δικαστηρίου όρισε την 19η Αυγούστου 2019 ως ημερομηνία κατά την οποία η 19χρονη θα απαντήσει στην κατηγορία της δημόσιας βλάβης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές