Η τραγική ιστορία της γιαγιάς Μαρούλας-Θύμα στραγγαλισμού ο σύζυγος της

Μόνο συγκλονισμό και αβάσταχτα γιατί, προκαλεί ανάρτηση για το θάνατο της 79χρονης Μαρούλας Κυριάκου από τη Λεμεσό, η οποία εντοπίστηκε χθες βράδυ νεκρή σε χαράδρα, κοντά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.
 
Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της Παγκύπριας Ομάδας Διαμαρτυρίας κατά της αδικίας και της ακρίβειας στο facebook, η ιστορία της κυρίας Μαρούλας είχε μόνο πόνο και αντιξοότητες.
 
Ήταν η γυναίκα του κ. Ανδρέα, που στραγγαλίστηκε το 2017 σε οίκο ευγηρίας στη Λεμεσό, όπως επίσης και μητέρα δύο γυναικών, οι οποίες λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας χρήζουν στήριξης από το ψυχιατρείο Αθαλάσσας.
 
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της η κ. Μαρούλα ζούσε σε μια τρώγλη, όπως χαρακτηρίζει η ομάδα, το σπίτι και πολλές φορές οι γείτονες ενημέρωσαν το γραφείο Ευημερίας, το οποίο ωστόσο δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει την οικογένεια, σύμφωνα πάντα με την ανάρτηση.
 
Αυτούσια η ανάρτηση της ομάδας:
 
Μαρούλλα Κυριάκου 79 ετών. Η άτυχη γυναίκα που δηλώθηκε ελλείπον πρόσωπο την πρώτη Αυγούστου. Βρέθηκε χθές το βράδυ 6 Αυγούστου γύρω στις 8 το βράδυ σε κατάσταση αποσύνθεσης δίπλα στο νοσοκομείο Λεμεσού. Απο που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε. Έχουμε δεχθεί πάρα πολλές πληροφορίες απο γείτονες της άτυχης γυναίκας, που μας έχουν θορυβήσει και μας έκαναν να νιώθουμε απέραντη λύπη όπως και απίστευτο θυμό για τις ανύπαρκτες κοινωνικές μας υπηρεσίες, υπηρεσίες υγείας όπως και κυβέρνηση φάντασμα. Η κυρία Μαρούλλα βασανιζόταν τα τελευταία χρόνια απο καρκίνο, άνοια και άλλες σοβαρές ασθένειες και μπαινόβγαινε σε νοσοκομεία και γηροκομεία, όπου πέρσι υποβλήθηκε σε επέμβαση ολικής μαστεκτομής. Την μέρα που χάθηκε επισκέφτηκε το ΓΝΛ και τις έδωσαν εξιτήριο. Λίγο αργότερα βρέθηκε αναίσθητη στο κέντρο της πόλης όπου ξανά την πήγανε στο νοσοκομείο και για δεύτερη φορά, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, της έδωσαν δεύτερο εξιτήριο. Φεύγοντας πεζή πλέον απο το νοσοκομείο και σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης, ξεψύχησε λίγα μέτρα μακριά απο το νοσοκομείο αβοήθητη όπου 5 μέρες μετά, βρέθηκε το πτώμα της. Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Εδώ μάλλον αρχίζει. Η άτυχη Μαρούλλα ήταν σύζυγος του Ανδρέα Κυριάκου όπου στις 20-21 Δεκεμβρίου του 2017, βρέθηκε νεκρός απο στραγγαλισμό σε οίκο ευγηρίας στην Λεμεσό. Σωρεία παραλείψεων τότε, ανευθυνότητα και αναπάντητα γιατί.
 
Ο Ανδρέας και η Μαρούλλα έχουν δύο κόρες την Ε και την Μ, όπου όλη η οικογένεια κατα καιρούς μπαινόβγαινε στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας με αρκετά προβλήματα ψυχικής υγείας. Ζούσαν όλοι μαζί σε σπίτι τρώγλη σε προσφυγικό οικισμό στα Κάτω Πολεμίδια και επι χρόνια αρκετοί γείτονες έπαιρναν καθημερινά τηλέφωνο τις κοινωνικές υπηρεσίες όπου η ανταπόκριση τους ήταν απο μηδαμινή μέχρι ανύπαρκτη. Μιλάμε για μια οικογένεια πολύ γνωστή στο γραφείο ευημερίας και αστυνομία όπου όλοι τους χρειαζόντουσαν ειδική βοήθεια και μεταχείριση και πάμπολλες φορές απασχόλησαν πολλές υπηρεσίες. Μάλιστα αρκετές ήταν οι φορές που οι γείτονες λάμβαναν απάντηση απο τις κοινωνικές υπηρεσίες όπως "πιάννουν ΕΕΕ ας κάμουν καλά που μόνοι τους". Ανήκουστα πράγματα για την Ευρωπαϊκή Κύπρο μας του 2019. Θα μπορούσαμε να γράφουμε επι ώρες, ολόκληρες σελίδες διαφορετικών περιστατικών αυτής της οικογένειας που φανερώνουν μάλλον φωνάζουν, την πλήρη αδιαφορία των υπευθύνων και την γύμνια των υπηρεσιών που μας έφεραν σήμερα σε αυτήν την τραγική κατάληξη. Νεκρός πατέρας, νεκρή μητέρα, η μια κόρη στο ψυχιατρείο και η άλλη να ζει πλέον μόνη και αβοήθητη στην τρώγλη των Πολεμιδιών των πιο κάτω φωτογραφιών οι οποίες σοκάρουν. Οι άνθρωποι που μας τις έδωσαν έχουν κάνει εμετούς φεύγοντας απο το σπίτι. Μπορείτε ελεύθερα πλέον κύριοι υπεύθυνοι να πείτε ο Θεός συγχωρέσει τους ή κρίμα την γυναίκα και να πάτε να κοιμηθείτε ήσυχοι στις πανάκριβες βίλλες σας των 500 τετραγωνικών με πισίνες.
 
Είστε όλοι άχρηστοι….
 
Κοινοποιήστε παντού σε φίλους σε γνωστούς κανάλια και δημοσιογράφους, για να σταματήσει επιτέλους η συγκάλυψη και το παραμύθι του success story της κυβέρνησης.
 
Μπορούμε να δώσουμε αρκετές πληροφορίες σε οποιονδήποτε μας τις ζητήσει.
 
Καλό παράδεισο κ. Μαρούλλα και συγχώρα μας όλους για την αδιαφορία.
 
Είμαστε για κλάματα...
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Δειτε Επισης

Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας