Με την αντεξέταση της Σάρα Σιαμς συνεχίστηκε η δίκη για το διπλό φονικό

Mε την αντεξέταση της Σάρα Σιαμς, από το δικηγόρο του μοναδικού πλέον κατηγορούμενου, Μάριου Χατζηξενοφώντος, συνεχίστηκε το πρωί η δίκη για το διπλό φονικό στο Στρόβολο, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:LIVE/Σάρα: Είπα ότι πρέπει να φύγω από εδώ με καθαρή τη συνείδηση μου
 
Μετά την αλλαγή απαντήσεων από το Λοΐζο Τζιωνή στην προηγούμενη δικάσιμο από μη παραδοχή σε παραδοχή και την επιβολή ποινής δύο διαδοχικών ισοβίων στον κατηγορούμενο, από το Κακουργιοδικείο, κατά τη σημερινή δικάσιμο, αφού θεωρήθηκαν παραδεκτά γεγονότα οι ιαροδικαστικές εκθέσεις των θυμάτων του διπλού φονικού, η ιατροδικαστική εξέταση του 15χρονου γιου τους Κωνσταντίνου και η κατάθεση του ανήλικου, ο δικηγόρος του Χατζηξενοφώντος αντεξέτασε την Σιαμς για όσα είπε στην κατάθεση της.
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Μάριος Γεωργίου, σπατάλησε αρκετό από το χρόνο του στην απόφαση της Σάρας να προχωρήσει σε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο για την ποινή τεσσάρων χρόνων που της επιβλήθηκε.
 
Ο κ. Γεωργίου, ρώτησε αν η μάρτυρας θυμάται τι της είπε ο δικηγόρος της για την έφεση, με τη Σάρα να απαντά ότι της είπε ότι «είναι μια καλή ιδέα, χωρίς να έχω κάποια ελπίδα».
 
Στη συνέχεια ο συνήγορος υπεράσπισης διερωτήθηκε κατά πόσον γνωρίζει η μάρτυρας το κόστος της έφεσης, με τη Σάρα να απαντά ότι «αυτό είναι θέμα της οικογένειας της.
 
Ένσταση από Κατηγορούσα Αρχή
 
Αφότου ο κ. Γεωργίου, συνέχισε τις ερωτήσεις γύρω από το θέμα της έφεσης, ζήτησε από τη μάρτυρα να απαντήσει κατά πόσον είχε συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα σε οποιαδήποτε συνάντηση είχε με την Κατηγορούσα Αρχή, με τη Σάρα να απαντά «όχι ποτέ».
 
Τότε την ρώτησε εάν, «δεν θεωρεί ότι η έφεση επηρεάζει την μαρτυρία σας σε αυτό το Δικαστήριο όσο εκκρεμεί η έφεση», με την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής κ. Πωλίνα Ευθυβούλου να φέρει ένσταση. Όπως ανέφερε η κ. Ευθυβούλου, «ο κ. Γεωργίου προσπαθεί να ξεγελάσει την μάρτυρα που δεν είναι νομικός». Το Δικαστήριο τότε πήρε το λόγο και επισήμανε ότι δεν θα επιτρέψει την
ερώτηση αφού ήταν αόριστη.
 
«Είπα ότι πρέπει να φύγω από εδώ με καθαρή τη συνείδηση μου»
 
Σε άλλο σημείο της αντεξέτασης ο κ. Γεωργίου υπέβαλε στη Σάρα ότι, πριν κάποιος κληθεί ως μάρτυρας κατηγορίας ενώπιον Δικαστηρίου ενημερώνεται και αυτό είναι κάτι θεμιτό. «Η καθοδήγηση δεν είναι θεμιτή πριν την μαρτυρία ενώπιον Δικαστηρίου», ανέφερε ο συνήγορος του Χατζηξενοφώντος, με την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής να φέρει ένσταση και να ρωτά τον κ. Γεωργίου αν «τρομοκρατούμε μάρτυρες»;
 
Αφότου ο κ. Γεωργίου επαναδιατύπωσε την ερώτηση, η μάρτυρας απάντησε ότι «η κ. Πωλίνα μου έλεγε μια κουβέντα. Όταν πας εκεί Σάρα να πεις την αλήθεια και δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα».
 
Ακολούθως η Σάρα ερωτήθηκε για το πώς ένιωσε στις ερωτήσεις της Κατηγορούσας Αρχής κατά τις συναντήσεις τους, με τη μάρτυρα να απαντά ότι «κάποιες φορές με έπιασαν τα κλάματα γιατί προσπαθούσα να κρύψω πράγματα από τις καταθέσεις μου. Που ήταν κάτι ανούσιο… Αλλά όταν ήρθα εδώ τα είπα. Πρέπει να φύγω από εδώ με καθαρή τη συνείδηση μου ότι τα είπα όλα».
 
«Τα ναρκωτικά μου έδιναν δύναμη να περπατώ»
 
Σε άλλο σημείο της αντεξέτασης, η Σάρα ρωτήθηκε για το είδος των ναρκωτικών που χρησιμοποιούσε εκείνη την περίοδο (σ.σ. πριν το φόνο), με τη μάρτυρα να απαντά ότι νομίζει πώς ήταν σπαγγόχορτο. «Το τελευταίο διάστημα έπινα ναρκωτικά, γιατί πίστευα ότι μου έδιναν δύναμη να περπατώ. Ωστόσο τώρα με βλέπω. Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα με την χρήση ναρκωτικών, ακόμα και μέσα στη φυλακή». 
 
Ρωτήθηκε επίσης για τη συμπεριφορά του Τζιωνή, που όπως είπε στην εξέταση της ήταν βίαια απέναντι της, με τη Σάρα να λέει ότι «όπως σας είπα ο Τζιωνής έβγαζε τα νεύρα του όλα πάνω μου. Και μια φορά που σας είπα στον αδελφό του. μπορούσα να το δικαιολογήσω σε μένα γιατί ήμουν η συμβία του. Με τους υπόλοιπους ήταν πολύ καλός και με τον παππού και τη γιαγιά του και με το Μάριο τον έλεγε αρφούι του».
 
Ο δικηγόρος ρώτησε επίσης τη μάρτυρα όταν ήταν στο ΤΑΕ Λευκωσίας κατά πόσον την επισκέφθηκε η δικηγόρος κ. Πεκρή, η οποία είναι νονά της, με τη Σάρα να απαντά «σωστά»
 
Ακολούθως τη ρώτησε αν «η δικηγόρος είναι και Μαρωνίτισσα όπως και η μητέρα της, με τη μάρτυρα να απαντά και πάλι «σωστά»
 
Ο κ. Γεωργίου συνέχισε ρωτώντας αν «γνωρίζεις ότι ο κ. Κούμεττος που ήταν στο ΤΑΕ είναι από τον Κορμακίτη και είναι Μαρωνίτης», με τη Σάρα να απαντά «όχι».
 

Η αντεξέταση της Σάρα Σιαμς θα συνεχιστεί αύριο στις εννέα το πρωί.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχει καταδικαστεί σε δύο διαδοχικά ισόβια ο Λοΐζος Τζιωνής, σε έξι χρόνια φυλάκιση ο αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και η Σάρα Σιαμς σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία 14χρονος-Ζητά βοήθεια η Αστυνομία
Συλλήψεις Αστυνομίας και Βρετανικών Βάσεων για κροτίδες και ναρκωτικά
Χειροπέδες σε 39χρονο για κλοπή από αποθήκη-Κλάπηκε περιουσία πέραν των 1000 ευρώ
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Λοϊζίδης vs Παπαθεοδώρου: Ο χαρτοπόλεμος, οι κατηγορίες και η καταγγελία για κατάχρηση εξουσίας
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διαπιστώνει παράλειψη και αμέλεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή σκύλων η Λοττίδη
Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος για την ενέδρα
Πιθανόν ανήλικης η σορός που εντοπίστηκε στη Σωτήρα-Λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις