Πατέρας αρνείτο να αναγνωρίσει το εξώγαμο παιδί του, έλεγε δεν είχε σχέση

Μια θλιβερή ιστορία έφθασε μέχρι και το Ανώτατο Δικαστήριο στο οποίο προσέφυγε πατέρας, ο οποίος αρνείτο πεισματικά να αναγνωρίσει το εξώγαμο παιδί του, βάζοντας την μητέρα του σε μια ψυχοφθόρα διαδικασία.
 
Η μητέρα αιτήθηκε από το Οικογενειακό Δικαστήριο απόφαση με την οποία να αναγνωρίζεται ότι ο πρώην σύντροφος της, είναι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού της, που τότε ήταν δύο ετών, ενώ σήμερα εννέα ετών.
Ωστόσο το Οικογενειακό Δικαστήριο, το οποίο είχε απορρίψει την ένσταση του, δεν άφησε ικανοποιημένο τον βιολογικό πατέρα του παιδιού, με αποτέλεσμα να προσφύγει στο Ανώτατο, ασκώντας έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Ενώπιον του Δικαστηρίου κατέθεσαν τόσο η μητέρα του παιδιού όσο και η μητέρα της, οι οποίες αναφέρθηκαν εκτενώς και με λεπτομέρεια στις περιστάσεις δημιουργίας της σχέσης της πρώτης με τον πατέρα του ανήλικου, ιδιαιτέρως, όμως, στις πολύ συχνές ερωτικές συνευρέσεις τους, κατά την περίοδο μεταξύ Οκτωβρίου 2008 και Ιουνίου 2009. Η μητέρα μίλησε για την σχέση τους εξ ιδίας γνώσης, ενώ η μητέρα της ισχυρίστηκε ότι γνώριζε για τη σχέση του ζευγαριού και για τις εν λόγω συνευρέσεις του, καθότι αυτές συνέβαιναν στην οικία της.

Όπως ισχυρίστηκε η μητέρα, ο πρώην σύντροφος της εμφανίστηκε να τασσόταν θετικά στην ιδέα ότι αυτός ήταν ο βιολογικός πατέρας του παιδιού της.  Όταν, κατά τον Ιούνιο του 2009, τον πληροφόρησε ότι ήταν έγκυος, ο ίδιος έδειξε πως θα αναγνώριζε το παιδί ως δικό του, γι' αυτό υποβλήθηκαν και οι δύο σε αιματολογικές εξετάσεις, προς διαπίστωση του κατά πόσο έφεραν το στίγμα της μεσογειακής αναιμίας.
 
Ο πατέρας από την πλευρά του, περιορίστηκε στο να ισχυριστεί ότι η σχέση του με την μητέρα του παιδιού ήταν απλώς εργασιακή, όταν αυτή εργάστηκε σε κάποια εταιρεία της οικογένειάς του, ενώ αρνήθηκε και ότι είχε ερωτική σχέση μαζί της.  Υποστήριξε, αντιθέτως, ότι το παιδί ήταν καρπός της σχέσης της με άλλον άνδρα. Δεν προσέφερε, όμως, οποιαδήποτε μαρτυρία, προς υποστήριξη του συγκεκριμένου ισχυρισμού του, αλλά και των υπολοίπων, σε σχέση με την γενική εκδοχή του.

Το Δικαστήριο κατέληξε ότι η εκδοχή την οποία πρόβαλαν η μητέρα του παιδιού καθώς και η μητέρα της, αποκάλυπτε την πραγματική αλήθεια, ενώ απέρριψε τη μαρτυρία του πρώην συντρόφου της  ως μη ικανοποιητική.
 
Το Ανώτατο που εξέτασε την έφεση του πρώην συντρόφου της, ο οποίος δεν αποδέχθηκε το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε ο βιολογικός πατέρας, έκρινε ότι δεν προκύπτει οποιοδήποτε σφάλμα στην απόφαση του πρωτόδικου Δικαστηρίου, όπως ισχυρίστηκε η υπεράσπιση του.
 
Απορρίπτοντας την έφεση και επικυρώνοντας την απόφαση του Οικογενειακού Δικαστηρίου, το Ανώτατο τόνισε ότι η αποτυχία της έφεσης ήταν αναπόφευκτη, καθώς ο πρώην σύντροφος της αρνήθηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις διάγνωσης της πατρότητας ή μη του παιδιού διά της μεθόδου του D.N.A., σύμφωνα με σχετικό διάταγμα του Δικαστηρίου.   
 
«Το μοναδικό, απόλυτο και εύλογο συμπέρασμα που μπορεί να εξάγει το Δικαστήριο από την άρνηση του Καθ' ου η αίτηση να υποβληθεί σε γενετικές εξετάσεις, παρ’ όλες τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Δικαστήριο, είναι ότι ο Καθ' ου η αίτηση είναι ο βιολογικός πατέρας του ανήλικου τέκνου της Αιτήτριας. Το συμπέρασμα αυτό δεν είναι αυθαίρετο, αλλά η άρνησή του αποτελεί τον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας που οδηγεί σ' αυτό το συμπέρασμα», κατέληξε το Ανώτατο.

Δειτε Επισης

Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσού-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια