Eξαετής φυλάκιση στον Λευτέρη, λήφθηκαν υπόψη όλοι οι μετριαστικοί παράγοντες

Η αλλαγή στάσης του Λευτέρη Σολωμού και η παραδοχή του σε δύο κατηγορίες για την υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο, τον γλύτωσε από την ισόβια κάθειρξη, με το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης έξι ετών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:LIVE: Μονόδρομος τα ισόβια στον Τζιωνή-Δίνεται ο λόγος στον Τζιωνή
 
Σε μια διαδικασία που κράτησε λιγότερο από είκοσι λεπτά, το Κακουργιοδικείο, επέβαλε ποινή μόνο στην μία εκ των δύο κατηγοριών που αντιμετώπιζε ο κατηγορούμενος.
 
Στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τα αδικήματα στα οποία κρίθηκε ένοχος ο κατηγορούμενος είναι πάρα πολύ σοβαρά. Το αδίκημα της ληστείας προβλέπει ποινή μέχρι και δια βίου. Το αδίκημα της συνωμοσίας προβλέπει μέχρι και επτά χρόνια φυλάκιση».
 
Παράλληλα, αφού έγιναν αναφορές στην απόφαση για τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Σολωμού, τον βίαιο πατέρα του και το γεγονός ότι ήταν χρήστης ναρκωτικών, όπως είχε αναφέρει στην προηγούμενη δικάσιμο η συνήγορος του, το Κακουργιοδικείο επισήμανε ότι λήφθηκαν υπόψιν όλοι οι μετριαστικοί παράγοντες για την επιβολή της ποινής.
 
Το Κακουργιοδικείο, τόνισε ακόμα ότι λήφθηκαν υπόψιν τα σοβαρά προβλήματα υγείας του Σολωμού καθώς και η χειραγώγηση που δέχθηκε (σ.σ. από τον Τζιωνή) για τη διάπραξη των αδικημάτων.
 
Ωστόσο όπως ανέφερε το Κακουργιοδικείο «το αδίκημα της ληστείας περιέχει συστατικό στοιχείο τη βία. Συμμετείχε σε σχέδιο δράσης και παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ο ιθύνων νους, ανέλαβε το ρόλο της μεταφοράς των κλοπιμαίων».
 
Ακολούθως, το Κακουργιοδικείο ανακοίνωσε την ποινή φυλάκισης έξι ετών στον κατηγορούμενο για τη κατηγορία της ληστείας, ενώ δεν του επέβαλε ποινή φυλάκισης στην δεύτερη κατηγορία.
 
Ξέσπασε ο Λευτέρης
Στο άκουσμα της ποινής του, ο Λευτέρης Σολωμού ξέσπασε σε κλάματα ενώπιον του Κακουργιοδικείου με συγγενείς του να του φωνάζουν, «μεν μαραζώνεις». Ακολούθως κατά την έξοδο του από την αίθουσα, ο Λευτέρης έσφιξε το χέρι στους συγγενείς του και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις Κεντρικές Φυλακές.
 
Όσον αφορά την δικηγόρο υπεράσπισης του Σολωμού, Μιράντα Αγγελίδου, δήλωσε ικανοποίηση για την απόφαση του Κακουργιοδικείου και δεν αναμένεται να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, σε αντίθεση με τη Σάρα που προχωρά με έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

«Νομίζω ότι θα ξαναέβρω την ευτυχία μου»-Τα πρώτα λόγια του παππού μετά την αποφυλάκιση
Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ η Cyta για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Τέσσερις οι συλληφθέντες για «Δημητρούι» που προσφεύγουν στο Εφετείο-Οι βασικοί άξονες της έφεσης
Τέλος στην Οδύσσεια του παππού Χρύσανθου-Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απονομή χάριτος
Άλλη μια τραγωδία στην άσφαλτο-Νεκρός ο 61χρονος Πολύκαρπος Μιχαήλ
Ζητούν από τον Ταμασού να αποσαφηνίσει εάν αναγνωρίζει δεδικασμένο οι δικηγόροι των μοναχών
Δίνεται τελικά προεδρική χάρη στον 82χρονο παππού-Συνυπογράφει το αίτημα Χριστοδουλίδη η Εισαγγελία
Στο άγνωστο οι έρευνες για το θανατηφόρο με θύμα τον 17χρονο Αλέξανδρο-Κανένα σημάδι από τον οδηγό
Πυρομανής ο δεσμοφύλακας που συνελήφθη για εμπρησμό-Πιθανή εμπλοκή του σε άλλες δεκαπέντε υποθέσεις
Ελεύθεροι οι δέκα συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού-Απορρίφθηκε το αίτημα της Αστυνομίας