Παραπέμφθηκε σε δίκη η 19χρονη, στις Κεντρικές μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης

Υπό την συνοδεία της ΜΜΑΔ οδηγήθηκε ξανά το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, η 19χρονη Βρετανίδα που είχε καταγγείλει ομαδικό βιασμό από Ισραηλινούς τουρίστες, ωστόσο μετά από δώδεκα μέρες, έσπασε και ομολόγησε ότι η καταγγελία της ήταν ψευδής.
 
Η νεαρή έφθασε και πάλι στο Δικαστήριο με καλυμμένο το πρόσωπο, ενώ κάθισε στο εδώλιο, σιωπηλή και εμφανώς καταβεβλημένη. Η διαδικασία διεξήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Η μεταφορά της 19χρονης στο Δικαστήριο και το… ντου από τα ΜΜΕ

Μετά την χθεσινή αναβολή λόγω απουσίας του δικηγόρου της, η 19χρονη κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με την Αστυνομία να προχωρεί στην άμεση καταχώρηση υπόθεσης εναντίον της, και να τη παραπέμπει σε δίκη για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης, το οποίο σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, προβλέπει χρηματική ποινή η οποία δεν υπερβαίνει τις χίλιες λίρες ή σε φυλάκιση ενός χρόνου.
 
Λαμβάνοντας τον λόγο ο δικηγόρος της 19χρονης, ζήτησε χρόνο προτού απαντήσει η κατηγορούμενη, εάν παραδέχεται ή όχι στο αδίκημα της δημόσιας βλάβης, καθώς όπως είπε έχει λάβει όλο το μαρτυρικό υλικό, από αυτό απουσίαζαν όλες οι καταθέσεις, δεν του παραδόθηκαν τα τεκμήρια και δεν είχε το χρόνο να συνομιλήσει με την πελάτισσα του.
 
Η Δικαστής  ανέφερε ότι το αδίκημα δεν είναι το πιο σοβαρό, ωστόσο υπέδειξε ότι η καταγγελία της είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν δώδεκα ανήλικοι. Υπέδειξε παράλληλα ότι υπάρχει πιθανότητα καταδίκης της κατηγορούμενης.
 
Από πλευράς της, η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε από χθες την κράτησή της ως υπόδικος στις Κεντρικές φυλακές, φοβούμενη μήπως διαφύγει στο εξωτερικό, κάτι που ενέκρινε η Δικαστής Τώνια Αντωνίου, με τον δικηγόρο της 19χρονης να μην φέρει ένσταση.
 
Στις 7 Αυγούστου η 19χρονη αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου, όπου θα κληθεί να απαντήσει στην κατηγορία που αντιμετωπίζει. Μέχρι τότε θα παραμένει υπό κράτηση ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές.
 
Ο λόγος της ψευδούς καταγγελίας
 
Η 19χρονη παραδέχθηκε ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή με τρεις εκ των δώδεκα Ισραηλινών που είχαν συλληφθεί, με τη θέληση της, και ότι δεν την βίασαν.
 
Σε ότι αφορά το κίνητρο, ισχυρίστηκε ότι σε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια των ερωτικών της πράξεων, κάποιος εκ των υπόπτων αντιλήφθηκε ότι την βιντεογραφούσε και ως εκ τούτου ένιωσε θιγμένη και θυμωμένη. Έτσι θέλησε να τους εκδικηθεί, προβαίνοντας στη σχετική καταγγελία περί ομαδικού βιασμού της. 

Μιλώντας σε ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, φίλη της 19χρονης, ανέφερε πως οι νεαροί βιντεογράφησαν τη συνεύρεση με την 19χρονη, χωρίς την συγκατάθεσή της, διαψεύδοντας έτσι τους ισχυρισμούς του νεαρού που θεωρείτο ο βασικός ύποπτος, ότι οι τρεις ήρθαν σε σεξουαλική επαφή μαζί της και γνώριζε ότι οι ερωτικές τους πράξεις θα καταγραφούν σε βίντεο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ήξερε και πως θα βιντεοσκοπηθεί…»-Σπάει τη σιωπή του ο Ισραηλινός που συνομιλούσε με την 19χρονη
 
Όπως δήλωσε η φίλη της 19χρονης, «ακόμη και αν δεν την βίασαν, δεν είναι σωστό να βιντεογραφεί κάποιον χωρίς της συγκατάθεσή του και να το ανεβάσουν μετά στα social media. Την εξευτέλισαν και την πλήγωσαν και για αυτό έκανε την καταγγελία για βιασμό. Θα έπρεπε να πει την αλήθεια από την αρχή, επειδή το να βιντεογραφείς κάποιο χωρίς την συγκατάθεσή του, είναι αρκετά σοβαρό».
 
Την ίδια ώρα, οι δικηγόροι των Ισραηλινών ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν με αγωγές κατά της 19χρονης, διεκδικώντας το λιγότερα, 60 χιλιάδες ευρώ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ετοιμάζουν τα επόμενα τους βήματα οι Ισραηλινοί-«Αυτό το κορίτσι πρέπει να σκεφτεί»

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον