Κυριακή 23 Φεβ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αξιωματικός πήγε σε άσκηση της Αστυνομίας με το… ελικόπτερο-Διατάχθηκε έρευνα

  28/07/2019 06:46
Αξιωματικός πήγε σε άσκηση της Αστυνομίας με το… ελικόπτερο-Διατάχθηκε έρευνα

Αξιωματικός πήγε σε άσκηση της Αστυνομίας με το… ελικόπτερο-Διατάχθηκε έρευνα

  28/07/2019 06:46
Εντύπωση και ποικίλα σχόλια προκάλεσε η ενέργεια αξιωματικού που μετέβη πριν από λίγες μέρες σε καθιερωμένη άσκηση στην χρήση όπλων της Αστυνομίας, με το… ελικόπτερο.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν στον REPORTER, η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής στην περιοχή του Αναλυόντα στη Λευκωσία, στις 19 Ιουλίου, με τον αξιωματικό που υπηρετεί στην Μονάδα Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, να φθάσει στο χώρο με μεταφορικό μέσο, το ελικόπτερο της Μονάδας.
 
Αφού πραγματοποίησε την βολή, ο εν λόγω αξιωματικός αποχώρησε με το ελικόπτερο της Αστυνομίας για τη Λάρνακα, που τον ανέμενε στο σημείο, μέχρι να ολοκληρώσει την άσκηση του.
 
Η ενέργεια του αξιωματικού έφερε αντιδράσεις και έγινε θέμα συζήτησης στις τάξεις της Αστυνομίας, με τα μέλη να καταγγέλλουν ότι εάν οι ίδιοι πήγαιναν με τα υπηρεσιακά τους οχήματα στην άσκηση θα ήταν πειθαρχικό παράπτωμα, όπως και το να εκτελούν άλλες διαδρομές από τις προβλεπόμενες (σ.σ για αυτό το λόγο τοποθέτησαν και στα περιπολικά τα GPS),  ενώ τονίζεται ότι τα καύσιμα, τα οποία στοιχίζουν πολύ περισσότερα από αυτά των περιπολικών, πληρώνονται από τον Κύπριο φορολογούμενο πολίτη.
 
Αξίζει επίσης να αναφερθεί, ότι πριν από μερικούς μήνες και επί προηγούμενου Αρχηγού Αστυνομίας, (σ.σ Ζαχαρία Χρυσοστόμου), η υπηρεσία των «Αδιάφθορων» είχε διενεργήσει έρευνα, έπειτα από την οποία είχαν διωχθεί πειθαρχικά επτά αστυνομικοί, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι χρησιμοποιούσαν τα υπηρεσιακά τους οχήματα, κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους, για να μεταβούν στις οικίες τους ή σε άλλα σημεία. Θέση των εν λόγω αστυνομικών  ήταν ότι, είχαν μεταβή στις οικίες τους για να πάρουν φαγητό, αφού βρίσκονται στην περιοχή του σταθμού που υπηρετούσαν. 
 
Πιθανή έρευνα από Γενικό Ελεγκτή
 
Η εν λόγω καταγγελία τέθηκε από τον REPORTER ενώπιον του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος μας δήλωσε, «το ακούμε από εσάς και θα το διερευνήσουμε», προσθέτοντας παράλληλα ότι, «αυτό όμως που μου λέτε, δεν μας έχει τύχει ξανά. Θα ζητήσουμε στοιχεία από την Αστυνομία, αφού είναι κάτι που μας αφορά».
 
Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελεγκτική Υπηρεσία διερεύνησε πρόσφατα και καταγγελία σε σχέση με αστυνομικό που μετέβαινε στην οικία του με το περιπολικό και εντοπίστηκε από το GPS που τοποθετήθηκε στο όχημα, όπως και σε άλλα περιπολικά. Στο συγκεκριμένο μέλος θα γίνει πειθαρχική έρευνα.
 
Διέταξε έρευνα ο Αρχηγός
 
Μετά την ενημέρωση που έτυχε για το περιστατικό ο Aρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, διέταξε έρευνα με σκοπό να διαπιστωθούν πιθανές ευθύνες σε μέλος της της Αστυνομίας.
 
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας Στέλιο Στυλιανού, ο οποίος μίλησε στον REPORTER, σε περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν.
 
Ξεκαθάρισε παράλληλα πως «η ηγεσία της Αστυνομίας επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε τέτοιας φύσεως ενέργειες από μέλη μας και οι ευθύνες θα αποδοθούν όποιος και να είναι εμπλεκόμενος».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας