Ξανά στο Δικαστήριο οι επτά για τον ομαδικό βιασμό-Ψάχνουν την άκρη του νήματος οι Αρχές

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου οδηγούνται το πρωί οι επτά από τους δώδεκα νεαρούς από το Ισραήλ, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού που κατήγγειλε 19χρονη Βρετανίδας και σημειώθηκε τα ξημερώματα της 17ης Ιουλίου, στην Αγία Νάπα.
 
Οι δώδεκα νεαροί ηλικίας από 15,5 μέχρι και 18 χρόνων, συνελήφθηκαν μετά από την καταγγελία της Βρετανίδας στην Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία 30 περίπου λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από 12 νεαρούς από το Ισραήλ, σε δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διαμένει.
 
Μετά από αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού, η Αστυνομία άφησε χθες το απόγευμα πέντε εκ των υπόπτων, αφού δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον τους, ενώ για τους υπόλοιπους επτά θα ζητηθεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου η ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους.

Η δικαστική διαδικασία θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, αφού ο ανήλικος Ισραηλινός ηλικίας 15μιση χρόνων, δεν αφέθηκε ελεύθερος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ελεύθεροι οι πέντε, στο Δικαστήριο οι επτά για τον ομαδικό βιασμό στην Αγία Νάπα
 
Υπενθυμίζεται ότι λόγω ακριβώς του ανήλικου, η διαδικασία προσωποκράτησης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, που διεξήχθη στις 18 Ιουλίου, διενεργήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, ύστερα από αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής και με τη σύμφωνο γνώμη των συνηγόρων υπεράσπισης των υπόπτων. 
 
Σημειώνεται ότι μετά την καταγγελία της 19χρονης και την έναρξη διερεύνησης της υπόθεσης, οι δώδεκα νεαροί και η παραπονούμενη εξετάστηκαν από ιατροδικαστή, και σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ουσιαστικό στα σώματα τους.
 
Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν, ότι δύο από τους υπόπτους παραδέχθηκαν προφορικά ότι ήρθαν σε συνουσία με τη κοπέλα, ωστόσο ισχυρίζονται ότι είναι με την θέληση της, ενώ ορισμένοι από αυτούς βιντεογραφούσαν τη σκηνή και κάποιοι άλλοι δεν βρίσκονταν καν στο ίδιο δωμάτιο.
 
Οι Ισραηλινοί ανακρίθηκαν επανειλημμένως από την ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας, ενώ καθοριστικά κρίνονται και τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA από τους υπόπτους και την παραπονούμενη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Λέει ψέματα, δεν ήταν γυμνή…»-Ο ισχυρισμός ενός υπόπτου για τον ομαδικό βιασμό
 
Η μαρτυρία της 19χρονης
 
Η καταγγελία της 19χρονης η οποία ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, συνεχίζει να απασχολεί τα Ισραηλινά ΜΜΕ.
Σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα «The Times of Israel», επικαλούμενη το Channel 12, δημοσιεύει μέρος της μαρτυρίας της 19χρονης στην Αστυνομία και φέρνει στο φως τα όσα περιέγραψε η νεαρή στην κατάθεση της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η νεαρή κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι δύο από τους υπόπτους την κρατούσαν κάτω, πιέζοντας τα χέρια της, ενώ η ίδια έκλαιγε και τους έλεγε να την αφήσουν. Ισχυρίστηκε επίσης, όπως μεταδίδεται, ότι οι φίλοι των δύο την βίασαν με τη σειρά και κάποιοι την κτύπησαν.

«Θυμάμαι μέχρι τη 1:00 περίπου. Οι φίλοι τους που δεν ήξερα, με βίασαν. Κάποιοι φορούσαν προφυλακτικά, κάποιοι όχι. Με πόνεσαν σε όλο μου το κορμί… Ένας από αυτούς με κρατούσε κάτω και μετά έβλεπα τουλάχιστον 12 πρόσωπα… Για μια ώρα, τον ένα μετά τον άλλο», είπε στην Αστυνομία, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Μετά που με άφησαν να φύγω λιποθύμησα. Μετά έφυγα τρέχοντας από το δωμάτιο, συνάντησα φίλους μου και με πήραν ημίγυμνοι στην κλινική».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εννέα από τους δώδεκα Ισραηλινούς ομολόγησαν πως ήταν στο δωμάτιο όταν έγινε το περιστατικό και τρεις αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις της Αστυνομίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο φως συνομιλίες της 19χρονης με ύποπτο και το βίντεο μετά την καταγγελία

 

Δειτε Επισης

Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο Δάσος Πάφου
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-«Προκλήθηκε από την έντονη παρουσία μας και τις συλλήψεις»
Προειδοποιεί για απάτη με παραπλανητικά μηνύματα SMS η Cyta
Δύο συλλήψεις για τη διάρρηξη υποσταθμού της ΑΗΚ στην επαρχία Αμμοχώστου
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο
Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Επίθεση 70 ατόμων εναντίον οικίας 73χρονου στη Λάρνακα-Έβαλαν φωτιά στην αυλή, έσπασαν τζάμια
Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)
ΒΙΝΤΕΟ: Εκρηκτικό το βράδυ της Ανάστασης στη Λεμεσό-Έκαψαν περιπολικό, έβαλαν φωτιά σε σχολείο