Αναβολή στην αντεξέταση της Σάρας λόγω ασθένειας του δικηγόρου του Τζιωνή

Αναβλήθηκε η διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στην υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο, με θύματα το Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου, με την αντεξέταση της πρώην κατηγορούμενης Σάρα Σιάμς να αναμένεται να αρχίσει πλέον την Δευτέρα, στις εννιά.
 
Κατά την έναρξη της σημερινής δικασίμου το Δικαστήριο ενημερώθηκε για αίτημα αναβολής της υπόθεσης, σήμερα και αύριο Παρασκευή, του δικηγόρου του πρώτου κατηγορούμενου Λοΐζου Τζιωνή Ανδρέα Αναστασίου για λόγους υγείας, με την κατάθεση σχετικού ιατρικού πιστοποιητικού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Κακουργιοδικείου

 Η Σιαμς κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο, κατόπιν δικής της παραδοχής, στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή. Η ίδια είχε αρχικά αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε από κοινού με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους και στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση της στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή, με την Κατηγορούσα Αρχή να αναστέλλει όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.
 
O Λευτέρης Σολωμού, ετεροθαλής αδελφός του Λοϊζου Τζιωνή, παραδέχθηκε την ενοχή σε δύο κατηγορίες (4 και 5) και απαλλάχθηκε από τις υπόλοιπες από την Κατηγορούσα Αρχή. Η υπόθεση σε σχέση με τον Λευτέρη Σολωμού έχει οριστεί για γεγονότα και ποινή στις 24 Ιουλίου.
 
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Λοΐζος Τζιωνής  και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.
 
Ο Λοΐζος Τζιωνής άλλαξε πρόσφατα, για δεύτερη φορά τη απάντησή του σε τέσσερις από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, παραδεχόμενος τη διάπραξή τους. Πρόκειται για την 4η κατηγορία της συνωμοσίας για διάπραξη ληστείας, την 6η κατηγορία της διάρρηξης με σκοπό τη ληστεία, της 7ης κατηγορίας της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του και της 8ης κατηγορίας που αφορά τη μεταφορά επιθετικών όπλων.
 
Ο Τζιωνής είχε αρχικά παραδεχτεί όλες τις κατηγορίες πλην της κατηγορίας που αφορά στη διάρρηξη της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά». Στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση δηλώντας μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες.

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών