Κυριακή 26 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ένοχος ο δεσμοφύλακας που πιάστηκε με ναρκωτικά και πιστόλι στις Φυλακές

Γιώργος Χατζηπαναγή  18/07/2019 09:48
Ένοχος ο δεσμοφύλακας που πιάστηκε με ναρκωτικά και πιστόλι στις Φυλακές

Ένοχος ο δεσμοφύλακας που πιάστηκε με ναρκωτικά και πιστόλι στις Φυλακές

Γιώργος Χατζηπαναγή  18/07/2019 09:48
Ένοχος κρίθηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ο δεσμοφύλακας των Κεντρικών Φυλακών, ο οποίος στις 30 Μαρτίου 2017 μετέφερε στο σωφρονιστικό ίδρυμα ποσότητα κοκαΐνης, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν στο όχημα του εντοπίστηκε πιστόλι.  

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, μετά από πληροφορία που έφθασε ενώπιον των της Διεύθυνσης των Φυλακών, ο δεσμοφύλακας τέθηκε υπό παρακολούθηση, ενώ είχε ειδοποιηθεί η ΥΚΑΒΝ για την διεξαγωγή ερευνών.  

Μετά από σχετικές έρευνες, στην κατοχή του δεσμοφύλακα εντοπίστηκε καλαμάκι με ίχνη κοκαΐνης, ενώ στο όχημα του συγκεκριμένου δεσμοφύλακα εντοπίστηκαν 2,5 γραμμάρια κοκαΐνης, ένα πλαστικό δοχείο με τέσσερις πλαστικές αμπούλες με ίχνη κοκαΐνης, καθώς και μία ζυγαριά ακριβείας και ένα καλαμάκι με ίχνη κοκαΐνης.

Παράλληλα, εντοπίστηκε σε θήκη κάτω από τη θέση του οδηγού ένα έμφορτο πιστόλι μαζί με αριθμό σφαιρών.

Ο δεσμοφύλακας κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ενώ μετά από ακροαματική διαδικασία, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας εξέδωσε την απόφαση του, με την οποία κρίνει ένοχο το μέλος του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Κατά την αγόρευση για μετριασμό της ποινής του, ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννης Πολυχρόνης, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος εντάχθηκε σε θεραπευτικό πρόγραμμα, ενώ υπέδειξε στο Δικαστήριο ότι είναι παντρεμένος και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.

«Λόγω της παρούσας υπόθεσης αναγκάστηκε να αποκαλύψει ότι ήταν χρήστης. Υπέστη κοινωνική χλεύη λόγω της διαθεσιμότητας του. Οι πρώην συνάδελφοι του τον απέκοψαν μετά που έμαθαν για την υπόθεση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πολυχρόνης.

Σε ότι αφορά τα αδικήματα των εκρηκτικών υλών, ο συνήγορος υπεράσπισης του δεσμοφύλακα ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να τα χρησιμοποιήσει.

Το Κακουργιοδικείο διέταξε όπως ο δεσμοφύλακας μεταφερθεί στις Κεντρικές φυλακές ως υπόδικος μέχρι την επιβολή της ποινής του, η οποία θα επιβληθεί στις 30 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών έθεσε από την πρώτη στιγμή σε διαθεσιμότητα των δεσμοφύλακα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας