Στο κελί ο 42χρονος για τη γκανγκστερική ληστεία στη Λάρνακα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης επτά ημερών εναντίον 39χρονου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ληστείας, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, εκβίασης, επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης και απαίτηση περιουσίας με σκοπό την κλοπή που διαπράχθηκαν στις 12 Ιουλίου στη Λάρνακα.
 
Για την ίδια υπόθεση το Δικαστήριο εξέδωσε χθες διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον 42χρονου.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, 27χρονος Τουρκοκύπριος, κάτοικος Πύλας, κατήγγειλε τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στο ΤΑΕ Λάρνακας ότι το βράδυ της 12ης του μήνα, ενώ βρισκόταν σε ταχυφαγείο κοντά στον κυκλικό κόμβο του λιμανιού στη Λάρνακα, τον προσέγγισε άγνωστο του πρόσωπο και του ζήτησε να τον μεταφέρει σε συγκεκριμένη υπεραγορά, επειδή δεν είχε μεταφορικό μέσο.
 
Όταν έφτασε σε ανοικτό χώρο παρά την υπεραγορά δύο αυτοκίνητα ανέκοψαν το όχημα του και από αυτά κατέβηκαν δέκα περίπου άτομα μεταξύ των οποίων και ο 42χρονος τον οποίο γνωρίζει προσωπικά.
 
Ο παραπονούμενος ανέφερε στην Αστυνομία ότι ένα από τα άτομα κρατούσε πιστόλι και πως αφού τον κατέβασαν από το αυτοκίνητο του, τον κτύπησαν σε διάφορα μέρη του σώματος του. Στη συνέχεια του ζήτησαν ποσό 70 χιλιάδων ευρώ, που θα χρησιμοποιούσε για την αγορά ακίνητης περιουσίας στις ελεύθερες περιοχές.
 
Σύμφωνα με την καταγγελία ο παραπονούμενος ανέφερε στους δράστες πως δεν είχε τόσα χρήματα μαζί του και ότι είχε μαζί του 3,600 ευρώ τα οποία και πήραν, τραβώντας του από τον λαιμό μια χρυσή καδένα και μια χρυσή αντίκα που είχε στο χέρι, συνολικής αξίας 4 χιλιάδων ευρώ.
 
Οι δράστες ζήτησαν από τον παραπονούμενο να τους παραδώσει εντός μίας εβδομάδας ποσό 20 χιλιάδων ευρώ, διαφορετικά θα τον σκοτώσουν και στη συνέχεια διέφυγαν με το αυτοκίνητο του.
 
Μετά τη σύλληψη του 42χρονου εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 39χρονου υπόπτου ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι από την Αστυνομία και ανακρινόμενος θέτει τον εαυτό του στη σκηνή σημειώνοντας ωστόσο πως τα γεγονότα δεν έγιναν όπως τα παρουσίασε ο παραπονούμενος.  
 
Σήμερα ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για επτά ημέρες.

Δειτε Επισης

Ανήλικη ξυλοκόπησε άγρια τη 17χρονη αδερφή της στην Ελλάδα-Το θύμα έχασε τις αισθήσεις του
«Θέλουμε μία ζωή απαλλαγμένη από τον φόβο της αστυνομικής βίας»-Ειρηνική διαμαρτυρία μεταναστών
Άνοδος 5,4% στις αφίξεις τουριστών την πρώτη τριμηνία 2024-Αισιοδοξία Υφ. Τουρισμού
Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Στέλνει στη Βουλή το θέμα μετακίνησης ψηφοφόρων το ΑΚΕΛ-Ζητά διερεύνηση πριν τις εκλογές
Επιστολή Στεφάνου σε Κεραυνό για πράσινη φορολογία-Ζητά ξανά αναβολή της επιβολής της
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων