Βαρύς ο πέλεκυς στον Ελλαδίτη που έφερε 64 κιλά κάνναβη σε παιχνίδι λούνα πάρκ

Ποινή φυλάκισης 14 ετών επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείου Λεμεσού στον 53χρονο Ελλαδίτη για την εισαγωγή στην Κύπρο 64 κιλών κάνναβης, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.
 
Ο 54χρονος μόνιμος κάτοικος Ελλάδας, ο οποίος επισκεπτόταν κατά διαστήματα την Κύπρο, βρισκόταν πίσω από την όλη διαδικασία εκτέλεσης της κομπίνας, καθώς έχει παραδεχθεί ότι ενοικίασε τις αποθήκες όπου έκρυβε την κάνναβη χρησιμοποιώντας το όνομα της εταιρείας τροφίμων συνεργάτη του, είχε αναλάβει τη μεταφορά της από τη Θεσσαλονίκη ακτοπλοϊκώς, όπως και την παράδοσή της στον τελικό παραλήπτη.
 
Ωστόσο ουδέποτε αποκάλυψε τον εγκέφαλο της κομπίνας και τον τελικό παραλήπτη των ναρκωτικών, ενώ οι αστυνομικές έρευνες, με τη συνδρομή της Ιντερπόλ, δεν κατέληξαν στο συμπέρασμα, εάν ήταν η πρώτη φορά που ο κατηγορούμενος εισήγαγε ναρκωτικά στην Κύπρο.

Στην αγόρευσή του ο δικηγόρος του 54χρονου αναφέρθηκε σε χρέη που είχε ο πελάτης του στην ελληνική Εφορεία και σε εθισμό του σε ναρκωτικές ουσίες, που τον καθιστούσαν ευάλωτο σε έκνομες ενέργειες.
 
Το φορτίο των 64 κιλών κάνναβη που εισήχθηκε μέσω του λιμανιού Λεμεσού εντοπίστηκε μετά από επιχείρηση της ΥΚΑΝ στις 30 Οκτωβρίου του 2018 σε αποθήκη στη βιομηχανική περιοχή Λινόπετρας.
 
Ο 54χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω και αμέσως μετά παραδέχθηκε ότι ήταν αυτός που εισήγαγε τα ναρκωτικά για λογαριασμό άλλου προσώπου και έναντι αμοιβής 18 χιλιάδων ευρώ. Τα 64 κιλά κάνναβη ήταν κρυμμένα σε παιχνίδι λούνα πάρκ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη