Έρευνα της καταγγελίας για κακομεταχείριση ανήλικης σε παιδική στέγη άρχισε το Γραφείο Ευημερίας

Απάντηση σε χθεσινό δημοσίευμα που είχε να κάνει με καταγγελία δεκατετράχρονης σε Παιδική Στέγη στη Λάρνακα, ότι λειτουργός την κακομεταχειρίζεται, εξέδωσαν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.
 
Όπως αναφέρουν σε σχέση με την περίπτωση της ανήλικης στην παιδική στέγη βρίσκονται κοντά σε αυτή και λαμβάνουν μέτρα προστασίας και φροντίδας της, στο μέτρο του δυνατού, εμπλέκοντας πολυθεματικά, εξ αρχής όλους τους αρμόδιους επαγγελματίες στη λήψη αποφάσεων που την αφορούν.
 
Είναι σημαντικό, σημειώνεται, να αναφερθεί εκ νέου ότι αριθμός παιδιών που τίθενται υπό τη κηδεμονία του κράτους παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες και ιδιαίτερες δυσκολίες, η αντιμετώπιση των οποίων εμπλέκει σε αυξημένο βαθμό, πέρα από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και άλλες υπηρεσίες που έχουν αρμοδιότητα για τα παιδιά.
 
Στη βάση αυτή, συνεχίζουν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, η έκθεση ιδιαίτερων προσωπικών και ευαίσθητων δεδομένων οποιασδήποτε περίπτωσης δεν είναι επιτρεπτή και δεν εξυπηρετεί έμπρακτα και αποτελεσματικά το συμφέρον των παιδιών. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά άσκηση καθηκόντων Ιδρυματικών Λειτουργών και Λειτουργών Κοινωνικής Ευημερίας έχουν δοθεί οδηγίες για πλήρη διερεύνηση.
 
Όσον αφορά ζητήματα που αφορούν την αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι Λειτουργοί των Υπηρεσιών έχουν ήδη συμβάλει με απόψεις και ότι θα ακολουθήσει συζήτηση των επί μέρους ζητημάτων.
 
Η υλοποίηση της σίγουρα, αναφέρεται, θα επιδιώξει εξατομικευμένες μελέτες στα διάφορα προγράμματα τα οποία θα αναβαθμίσουν διαδικασίες και παρεχόμενές υπηρεσίες. «Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη εργασία η οποία λόγω ακριβώς τη σοβαρότητας της απαιτεί και εξειδικευμένη προσέγγιση ανά θέμα, αλλά και εσωτερική επανατοποθέτηση ζητημάτων στα οποία η συμβολή των ιδίων των Λειτουργών των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας είναι καθοριστικής σημασίας», προστίθεται. 

 Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί