Με άλλους πέντε μάρτυρες κατηγορίας συνεχίστηκε η δίκη πινακίδων του Δήμου Πάφου

Με την προσκόμιση πέντε νέων μαρτύρων κατηγορίας συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης πινακίδων του Δήμου Πάφου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου. Αρχικά κατέθεσε η Μαρία Χατζηζηνοβίου, η οποία εργάζεται στον Δήμο Πάφου στο Γραφείο Προσφορών. 

«Καμία συμμετοχή δεν είχα στην διαμόρφωση των πρακτικών»,  ήταν η απάντηση της μάρτυρος στον δικηγόρο Σάββα Μάτσα , συνήγορο υπεράσπισης του διευθυντή  της εταιρείας πινακίδων ΕΤΝΑ , Χρίστο Ιωάννου και της εταιρείας του. Η κ. Χατζηζηνοβίου είπε στο Δικαστήριο πως πριν από το Γραφείο προσφορών εργάζονταν στις Τεχνικές υπηρεσίες του Δ. Πάφου.

Ακολούθησε η κατάθεση της μαρτυρίας του Σαββάκη Βασίλη, ο οποίος εργάζεται στο Τμήμα Υδατοπρομήθειας του Δ. Πάφου ως Βοηθός Γραμματειακός Λειτουργός και  ο οποίος ασχολείται, όπως είπε, στο Δικαστήριο, με την καταγραφή της υδατοπρομήθειας. Αναφέρθηκε στο σύστημα που διαθέτει το τμήμα του το οποίο καταγράφει τις οδούς και ερωτηθείς από τον εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής, Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου, απέρριψε την αναφορά του κατηγορούμενου Ανδρέα Νικολάου ότι υπάρχει οδός Αγίου Παύλου.

Στην αντεξέταση του από τον δικηγόρο Σάββα Μάτσα, ο μάρτυρας είπε πως στο έγγραφο που κατέχει περιλαμβάνονται όλοι οι δρόμοι της Πάφου που υπάρχουν υδρομετρητές. Ο κ. Μάτσας υπέβαλε τη  θέση πως τότε ο κατάλογος που κατέχει ο μάρτυρας δεν είναι πλήρης. 

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την μάρτυρα κατηγορίας Γιάννα Παυλίδου, δικαστικό υπάλληλο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου.

Ακολούθησε η κατάθεση του μάρτυρα κατηγορίας Ιορδάνη Νικολάου ο οποίος εργάζεται στο Τμήμα Δημοσίων Έργων για 14 χρόνια και, όπως είπε, έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός.

Ο μάρτυρας μετά από υπόδειξη της κατηγορούσας αρχής αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο σχέδιο που απεικονίζει τις οδούς Κοριτσάς, Τεπελενίου και Χαράλαμπου Μούσκου.

Μετά από συγκεκριμένο σχέδιο που του υπέδειξε ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου ο μάρτυρας είπε πως το σχέδιο αυτό απεικονίζει την οριζοντογραφία ενός δρόμου με τίτλο «προτεινόμενη κυκλοφοριακή διαχείριση». Αυτό, είπε, γίνεται σε περίπτωση που ένας δρόμος έχει προβλήματα. 

Επόμενος μάρτυρας κατέθεσε ο Θεοτή Θεοτάκης επί 26 έτη υπάλληλος του Δ. Πάφου στο Τμήμα Φορολογιών.

Ο κ. Θεοτή ερωτηθείς από την κατηγορούσα αρχή ανέφερε πως δεν υπάρχει οδός Αγίου Παύλου από το 2006- 2012 που είναι η επίμαχη περίοδος για την υπόθεση των πινακίδων του Δήμου Πάφου ωστόσο υπάρχει ενορία  Αγίου Παύλου.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι διευθυντές των εταιρειών πινακίδων ΕΤΝΑ και ΑΛΜΑ, Χρίστος Ιωάννου και Σωτήρης Αντωνιάδης και ο δημοτικός υπάλληλος Ανδρέας Νικολάου.

Όλοι οι κατηγορούμενοι απάντησαν μη παραδοχή στα αδικήματα που αντιμετωπίζουν αυτά της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευση, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, πλαστογραφία, απόσπαση χρημάτων με ψευδής παραστάσεις, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας και συγκάλυψης.    
     
Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τις 18.7.2019 στις 09:00 το πρωί.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών