Δίνει κατάθεση στην αρμόδια Τεχνική Επιτροπή ο Τ/κ οδηγός λεωφορείου-Οι οδηγίες Αναστασιάδη

Σαφείς οδηγίες για πλήρη διερεύνηση του περιστατικού που κατήγγειλε ο Μουσταφά Ακιντζί στην Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, αναφορικά με παρενόχληση Τουρκοκύπριου οδηγού λεωφορείου από Ελληνοκύπριους στο αεροδρόμιο Λάρνακας, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
 
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου, η Αστυνομία, μη έχοντας κάποια σχετική πληροφόρηση αφού δεν υπήρξε σχετική καταγγελία ή αναφορά, αποτάθηκε χτες στην αρμόδια Τεχνική Επιτροπή.
 
Μετά από σχετικές συνεννοήσεις συμφωνήθηκε ότι ο παραπονούμενος Τουρκοκύπριος θα δώσει αύριο κατάθεση, μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για το Έγκλημα και την Εγκληματικότητα, προκειμένου η Αστυνομία Κύπρου να προχωρήσει σε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.
 
Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου εξέφρασε την ετοιμότητα των Αρχών για διερεύνηση της υπόθεσης που σχετίζεται με τη φερόμενη παρενόχληση τ/κ.
 
Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Ανδρέου επισήμανε ωστόσο ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχει γίνει σχετική καταγγελία στην Αστυνομία.
 
«Ως Αστυνομία κάνουμε όλες τις ενέργειες και προσπάθειες για να εντοπιστεί ο παραπονούμενος. Η Αστυνομία είναι έτοιμη για διερεύνηση της υπόθεσης με κάθε σοβαρότητα και σχολαστικότητα, γιατί θεωρούμε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό», είπε ο κ. Ανδρέου.
 
Η καταγγελία του Τουρκοκύπριου
Σύμφωνα τον Τουρκοκύπριο οδηγό του λεωφορείου Ελληνοκύπριοι οδηγοί λεωφορείων τον προπηλάκισαν και του έριχναν πέτρες την ώρα που εντός του λεωφορείου βρίσκονταν 25 τουρίστες που μόλις είχαν αφιχθεί στο αεροδρόμιο και θα μετέβαιναν για τις διακοπές τους στα κατεχόμενα.
 
Ο συγκεκριμένος Τουρκοκύπριος οδηγός έκανε σχετικές δηλώσεις, ισχυριζόμενος ότι το όλο περιστατικό έγινε μπροστά στα μάτια των ανδρών ασφαλείας του αεροδρομίου οι οποίοι έμειναν απλοί θεατές και δεν προσπάθησαν να ανακόψουν τους ιδιοκτήτες λεωφορείων που έριχναν πέτρες.
 
Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με τον ισχυρισμό του συγκεκριμένου οδηγού λεωφορείου, οι παρενοχλήσεις συνεχίστηκαν και όταν έφυγε από το αεροδρόμιο, όταν Ελληνοκύπριοι οδηγοί του ανέκοπταν την πορεία βάζοντας έτσι σε κίνδυνο τους τουρίστες που μετέφερε.
 
Ο Τουρκοκύπριος οδηγός στις δηλώσεις του στη Yeni Safak πρόσθεσε πως αναγκάστηκε να αλλάξει το δρομολόγιο του και να περάσει στα κατεχόμενα από το κοντινότερο σημείο διέλευσης αφού φοβήθηκε για την ασφάλεια τόσο του ιδίου όσο και των επιβατών του λεωφορείου του.
 
Όπως είπε, δεν είναι η πρώτη φορά που δέχτηκε επίθεση από Ελληνοκύπριος οδηγούς, με τη διαφορά ότι στο παρελθόν παρενέβη η Αστυνομία και απέτρεψε τα χειρότερα.
 
Το θέμα σχολίασε και ο «υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι ο οποίος ανέφερε πως το συγκεκριμένο περιστατικό προκαλεί οργή και έκανε λόγο για ρατσιστική επίθεση.
 
Ο Οζερσάι ανέφερε ότι τα εμπορικά οχήματα που είναι «εγγεγραμμένα» στο ψευδοκράτος εκτίθενται όλο και περισσότερο σε παρόμοιες επιθέσεις από τους Ελληνοκύπριους.
 
«Διαμαρτυρόμαστε έντονα και καλούμε τις ελληνοκυπριακές αρχές, όπως χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, να λάβει μέτρα για αποφυγή τέτοιων ρατσιστικών συμπεριφορών», είπε ο Τουρκοκύπριος πολιτικός.
 

Δειτε Επισης

Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»