ΒΙΝΤΕΟ: «Η φιγούρα που βλέπετε είναι ο γιος μου...»-Τα τελευταία λεπτά πριν το θάνατο

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται αύριο, από την αποφράδα 11η Ιουλίου 2011, όταν δεκατρείς ήρωες έχασαν τη ζωή τους, μετά την έκρηξη εμπορευματοκιβωτίων στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί.
 
Δύο συγκλονιστικά βίντεο από την ώρα της πυρκαγιάς, αλλά και τις πρώτες στιγμές μετά την έκρηξη, ανήρτησε ο πατέρας του ήρωα Πυροσβέστη Παναγιώτη Θεοφίλου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 
Όπως φαίνεται στο πρώτο βίντεο, την ώρα που η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη, φαίνεται σύμφωνα με τον κ. Μιχαήλ Θεοφίλου ο γιος του να κατεβαίνει από το πυροσβεστικό όχημα και να εφαρμόζει μια προσωπίδα στο κεφάλι του. Είκοσι πέντε λεπτά αργότερα ακούστηκε η φονική έκρηξη που οδηγεί στο θάνατο του πολυαγαπημένου του υιού αλλά και άλλων δώδεκα ανθρώπων.
Όπως αναφέρει στην ανάρτηση, στο βάθος σε απόσταση 60 μέτρων από το σημείο που λήφθηκε το βίντεο, φαίνεται η πυρκαγιά στην οροφή ενός εμπορευματοκιβωτίου. «Ήταν θέμα χρόνου να θερμανθούν τα υπόλοιπα 79 εμπορευματοκιβώτια με 850 τόνους πυρίτιδα και να εκραγούν», όπως αναφέρει.
Στο δεύτερο βίντεο που καταγράφηκε λίγη ώρα μετά το τραγικό περιστατικό, το μόνο που μπορεί κανείς να αντικρίσει είναι καπνό να σκεπάζει το απέραντο γαλάζιο του ουρανού, καθώς και τις δυνάμεις διάσωσης να ψάχνουν απεγνωσμένα στα συντρίμμια για ζωή.
«Λυπάμαι πολύ τέτοιες μέρες η ψυχή μου σπαράζει. Μεγάλες οι ευθύνες στην ηγεσία της ΕΦ και στην ΔΥΠ του ΓΕΕΦ για την απαράδεκτη, αντικανονική και ενάντια στις πάγιες διαταγές αποθήκευσης εκρηκτικών της ΕΦ. Στοίβασαν 850 τόνους εκρηκτικών από τον Μάρτιο 2009 μέχρι τον Ιούλιο 2011 εκτεθιμένα στις καιρικές συνθήκες της Κύπρου», αναφέρει ο χαροκαμένος πατέρας.
Και συνεχίζει λέγοντας ότι «είναι μεγάλες οι ευθύνες στην Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που τοποθέτησε οχήματα και προσωπικό μπροστά από 850 τόνους εκρηκτικά για πυρόσβεση ενάντια στις επιχειρησιακές διαδικασίες και κανονισμούς. Δεν κάνεις πυρόσβεση σε εκρηκτικά, αλλά εκκενώνεις την περιοχή, και καθορίζεις ζώνη ασφαλείας ανάλογα με τον όγκο (850 τόνους) και το είδος των εκρηκτικών, γιατί πολύ απλά επίκειται έκρηξη».
 

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση Ιωάννου με την πορεία υλοποίησης της μεταρρύθμισης της ΤΑ-Συνεχίζει τις επαφές
Διπλωμάτης λάμβανε επίδομα εξωτερικού ενώ υπηρετούσε στην Κύπρο-Τα ευρήματα της Ελεγκτικής για ΥΠΕΞ
Κατέπλευσαν στο Λίβανο τα σκάφη με τους μετανάστες-«Ό,τι κάνουμε εμπίπτει στο πλαίσιο της νομιμότητας»
Αυξήθηκαν κατά 2,5% οι λογαριασμοί της ΑΗΚ-Δύο περιπτώσεις παρανομίας με φωτοβολταϊκά
Νέος αποκαλυπτικός διάλογος του για τη γυναικοκτονία της Κυριακής-«Είναι συνάδελφος;»
«Οι ΗΠΑ συμφώνησαν για επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, με αντάλλαγμα περιορισμένο χτύπημα στο Ιράν»
Υπεραμύνεται των χειρισμών του για πολλαπλές συντάξεις ο ΥΠΟΙΚ-«Ανέκδοτο ότι αντικαταστάθηκαν με φιλοδώρημα»
Ικανοποίηση Προέδρου για τη διασύνδεση Κυπριακού και ευρωτουρκικών-Εισέπραξε στήριξη για Συρία
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ