Πρόεδρος: Θυμός και ντροπή για την αμέλεια αστυνομικών γύρω από τις ελλείπουσες

Θυμό για τη στάση όλων εκείνων που είχαν την ευθύνη να ασκήσουν τα καθήκοντα τους για τη διερεύνηση των καταγγελιών για ελλείποντα πρόσωπα και που τα άσκησαν με κατάφορη αμέλεια και ανεπάρκεια, αλλά σίγουρα όχι καθοδηγούμενοι από ρατσιστικά κίνητρα, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στην υπόθεση των δολοφονιών αλλοδαπών γυναικών και παιδιών.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση με την ευκαιρία της 121ης επετείου της Ημέρας Ανεξαρτησίας των Φιλιππίνων, την οποία ανέγνωσε η σύζυγός του Άντρη Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την ικανοποίηση της Κυπριακής Κυβέρνησης για τις εξαίρετες διμερείς σχέσεις ανάμεσα σε Κύπρο και Φιλιππίνες, σημειώνοντας ότι η δραστήρια κοινότητα των Φιλιππινέζων που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο είναι μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες στο νησί και απαριθμεί περισσότερα από δέκα χιλιάδες μέλη.

Εξέφρασε ακόμα εκτίμηση για τη στάση αρχών των Φιλιππίνων σε ό,τι αφορά την επίλυση του Κυπριακού και για τη συνεχή στήριξη της χώρας στις προσπάθειες για τερματισμό της κατοχής και για επανένωση της Κύπρου.

«Θα ήθελα, για άλλη μια φορά, να εκφράσω τα βαθιά μας συλλυπητήρια, τόσο του ιδίου όσο και της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου, προς τις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους των θυμάτων των πρόσφατων ειδεχθών εγκλημάτων των οποίων η χώρα καταγωγής είναι, μεταξύ άλλων χωρών, και οι Φιλιππίνες», υπογράμμισε ο Πρόεδρος στον χαιρετισμό του.

Τόνισε επίσης ότι «οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τα θύματα, τις οικογένειες και τους αγαπημένους τους που έχουν την πλήρη στήριξη μας σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες». 

Πρόσθεσε ότι «αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα δεν αντανακλούν τις ηθικές αξίες της πολυπολιτισμικής μας κοινωνίας, το συναίσθημα της συμπόνοιας και τον απόλυτο σεβασμό μας σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που επιζητούν ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα μας και που έχουν γίνει αναπόσπαστο και πολύτιμο μέρος της ζωής μας».

Ο Πρόεδρος πρόσθεσε ότι αισθανόμαστε θυμό και ντροπή για τις πράξεις του ατόμου που διέπραξε αυτά τα εγκλήματα, αλλά και θυμό για τη στάση όλων εκείνων που είχαν την ευθύνη να ασκήσουν τα καθήκοντα τους για τη διερεύνηση των καταγγελιών για ελλείποντα πρόσωπα και που τα άσκησαν με κατάφορη αμέλεια και ανεπάρκεια, αλλά σίγουρα όχι καθοδηγούμενοι από ρατσιστικά κίνητρα.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να ακούσει εισηγήσεις από την κοινότητα των Φιλιππινέζων που θα μπορούσαν να αποβούν χρήσιμες στη βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών εντός της Αστυνομίας για αποτροπή παρόμοιων προσεγγίσεων.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Καθολικής Εκκλησίας Αγίας Αικατερίνης στη Λεμεσό, διοργάνωσαν τα μέλη της κοινότητας των Φιλιππινέζων που διαμένουν και εργάζονται στην Κύπρο.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»