Το χρονοδιάγραμμα της Βασιλικής για τις κάμερες στους δρόμους

Η Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου ανέφερε πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία προσφορών για τις κάμερες φωτοεπισήμανσης που αναμένεται να διαρκέσει τρεις μήνες , θα ακολουθήσει η αξιολόγηση , θα κατακυρωθεί το συμβόλαιο και ευχήθηκε όπως από το 2020, τουλάχιστον, να τεθούν σε λειτουργία οι κινητές κάμερες. 

Η κ. Αναστασιάδου, σε δηλώσεις της μετά το πέρας του εθνικού μνημοσύνου του ήρωα Χριστόδουλου Αρέστη Μαζαράκη που τελέστηκε στη Μεσόγη, εξέφρασε την αισιοδοξία της , αφού όπως εξήγησε, οι κάμερες φωτοεπισήμανσης κόστους περίπου 35 εκ. ευρώ αποτελούν ένα μέσο που θα συμβάλει θετικά στην οδική ασφάλεια. Επεσήμανε μάλιστα, πως όπου έχει εφαρμοστεί αυτό το σύστημα έχει καταδείξει ότι έχουν μειωθεί δραματικά τα δυστυχήματα αλλά και οι θάνατοι από τα δυστυχήματα.
 
Όσο για την ολοκλήρωση  της διαδικασίας εγκατάστασης, αυτή σημείωσε , η  Υπουργός Μεταφορών αναμένεται το 2022.

Ενδεικτικά ανέφερε πως είναι 90 ακίνητες κάμερες φωτοεπισήμανσης και 20 κινητές, σημειώνοντας πως οι ακίνητες θα τοποθετηθούν σε σημεία δρόμων όπου έχουν παρατηρηθεί και διαπιστωθεί να συμβαίνουν δυστυχήματα. 

Όσον αφορά τις “ηλεκτρονικές υπογραφές” η Υπουργός  ανέφερε πως το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών είναι το αρμόδιο Τμήμα για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες. Η Νομοθεσία έχει προωθηθεί, προσθέτοντας πως έχουν πάει ένα βήμα παρακάτω αφού έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί ο πάροχος για τις ηλεκτρονικές υπογραφές που είναι η εταιρεία JΤP.

Επιπρόσθετα η κ. Αναστασιάδου ανέφερε πως αυτό που αναμένεται είναι να δοθεί μια ώθηση από την ηλεκτρονική επικοινωνία στο εμπόριο που είναι πολύ θετικό γενικότερα αλλά και εμπιστοσύνη του κοινού.

H Yπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου ανέφερε πως την Τρίτη ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος θα ενημερώσει στην παρουσία και εκπροσώπων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου τις σκέψεις του για την Μαρίνα της Πάφου  για την οποία , όπως σημείωσε, είχε την ιδέα ότι θα μπορούσε να συνδυαστεί με την κατασκευή της προβλήτας. 

Για τη χωροθέτηση της προβλήτας σημείωσε, μελετάται ως επιλογή το Λιμανάκι της Κάτω Πάφου με τα γνωστά προβλήματα των αρχαιοτήτων αλλά και η κατασκευή της προβλήτας σε συνδυασμό με την Μαρίνα.

Εμείς συνέχισε, δεν αποκλείουμε την μια ή την άλλη επιλογή, αφού ακούσουν τους επηρεαζόμενους .

Η κ. Αναστασιάδου είπε πως κάθε περιοχή έχει τις ιδιαιτερότητες της και πως το Υπουργείο που προΐσταται θα ακολουθήσει το πρωτόκολλο που καθορίζει η Ουνέσκο με σύμβουλο, σχετική μελέτη και τα λοιπά  .  

To Υπουργείο Μεταφορών δυσανασχετεί  περισσότερο και από τον Δήμαρχο Πάφου για την καθυστέρηση της λειτουργίας του Μουσείου της Πάφου ανέφερε η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου, προσθέτοντας πως μέχρι το τέλος του έτους το Μουσείο Πάφου αναμένεται να λειτουργήσει. 

Χαρακτήρισε μάλιστα απόλυτα  δικαιολογημένες τις ανησυχίες του κ. Φαίδωνος , σημειώνοντας πως ο Δήμαρχος έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική και για άλλα έργα. 

Εκείνο ωστόσο είπε που είχε λεχθεί είναι ότι δεν θα έπρεπε να γίνονται κατηγορίες για πειθαρχικά ή ποινικά αδικήματα για έναν λειτουργό δημόσια χωρίς αυτά να αποδεικνύονται. 

Επεσήμανε μάλιστα, πως η καθυστέρηση του Μουσείου της Πάφου οφείλεται  σε διάφορους παράγοντες όπως οι νομοθετικές διαδικασίες αλλά και από πλευράς εργολάβου η μη ανταπόκριση. Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του 2019 το Μουσείο της Πάφου  θα λειτουργήσει.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών