Ύποπτος πρόσφερε χρήματα σε Αστυνομικό για να κάνει… τα στραβά μάτια

Μεγάλες ποσότητες αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν χθες, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης της Αστυνομίας. Για την υπόθεση συνελήφθη 53χρονος, ο οποίος φέρεται μάλιστα να πρότεινε χρηματικό ποσό σε μέλος της Αστυνομίας, για να μην τον καταγγείλει. 
 
Συγκεκριμένα, μετά από σχετική πληροφορία που λήφθηκε στην Αστυνομία, για παράνομη διακίνηση αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων, μέλη της Αστυνομίας, έθεσαν υπό παρακολούθηση αυτοκίνητο που βρισκόταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης ιδιωτικού νοσοκομείου, στη Λευκωσία. 
 
Γύρω στις 12μ. θεάθηκε ένα πρόσωπο, σε προσεγγίζει το αυτοκίνητο και να προσπαθεί εισέλθει σ’ αυτό. Αμέσως ανακόπηκε από τα μέλη της Αστυνομίας, τα οποία διαπίστωσαν ότι πρόκειται για 53χρονο κάτοικο Λευκωσίας. 
 
Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο του 53χρονου, κατά την διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 241 κούτες τσιγάρων, 100 πακέτα τσιγάρα, ποσότητα καπνού βάρους 12,575 γραμμαρίων περίπου και το χρηματικό ποσό των €3000. Στην κατοχή του 53χρονου, μετά από σωματική έρευνα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των €495 και το χρηματικό ποσό των 2560 τουρκικών λιρών. 
 
Μετά τον εντοπισμό των πιο πάνω προϊόντων, όταν μέλος της Αστυνομίας ενημέρωσε τον 53χρονο, ότι διαπράττει αδίκημα, τότε αυτός φέρεται να πρότεινε στον αστυνομικό χρηματικό ποσό και τσιγάρα ώστε να μην τον καταγγείλει. Τότε το μέλος της Αστυνομίας, ενημέρωσε τον 53χρονο, για το νέο αδίκημα που διέπραττε και τον συνέλαβε για το αυτόφωρο αδίκημα του δεκασμού δημοσίου λειτουργού. 
 
Ακολούθησε έρευνα στην οικία του 53χρονου, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 135 κούτες τσιγάρα, που φαίνεται να είναι αδασμολόγητα, καθώς και τα χρηματικά ποσά των €6000 και 12800 τουρκικών λιρών. 
 
Ο 53χρονος και τα κατασχεθέντα προϊόντα παραδόθηκαν στις Τελωνειακές Αρχές, οι οποίες ανέλαβαν την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Όσον αφορά το αδίκημα του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, ο 53χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος. 
 
Την υπόθεση του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, διερευνά το ΤΑΕ Λευκωσίας, ενώ τη διερεύνηση της παράνομης κατοχής αδασμολόγητων προϊόντων διερευνά το Τμήμα Τελωνείων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Εκ πρώτης όψεως ευθύνες για την απόδραση κρατούμενου από τις Κεντρικές-Εν αναμονή της έκθεσης γεγονότων
Απαντά στη συσκότιση της Αστυνομίας για σοβαρές υποθέσεις ο Χαρτσιώτης-Τα ρίχνει στα ΜΜΕ «που εστιάζουν στα αρνητικά»
Δεν είναι ευχαριστημένος με τα μέτρα για το έγκλημα ο Χαρτσιώτης-«Ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα»
Συμπλοκή και μαχαιρώματα μεταξύ Σύρων στη Λευκωσία-Οι ισχυρισμοί των εμπλεκομένων
Βαριά καμπάνα σε 49χρονη που πιάστηκε με δεκάδες κούτες αδασμολόγητων τσιγάρων
Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες