Βραβεύτηκαν οι πολίτες που συνέβαλαν στο έργο της Αστυνομίας

Την καθιερωμένη τελετή βράβευσης πολιτών που συνέβαλαν με διάφορους τρόπους στο έργο της Αστυνομίας, πραγματοποίησε το μεσημέρι σήμερα η Αστυνομία Κύπρου. 
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία, βραβεύθηκαν 55 πολίτες, οι οποίοι προσέφεραν εξαίρετες υπηρεσίες στην κοινωνία, συνέδραμαν καθοριστικά σε περιπτώσεις σύλληψης δραστών εγκλημάτων, παρείχαν ανθρωπιστική βοήθεια, βοήθησαν στην κατάσβεση πυρκαγιών και την εξιχνίαση σοβαρών εγκλημάτων και συνέβαλαν στη διάσωση προσώπων. Βραβεύτηκαν επίσης, οργανισμοί, που προσέφεραν προς το Αστυνομικό Σώμα με διάφορους τρόπους. 
 
Στην τελετή παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γεώργιος Σαββίδης.
 
Ο κ. Μιχαηλίδης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τόνισε τη σημασία που έχει η συμβολή των πολιτών στο έργο της Αστυνομίας και εξήρε τη συνδρομή τους προς τους συνανθρώπους μας και την κοινωνία γενικότερα. Παράλληλα, τόνισε ότι η Αστυνομία επενδύει πλέον σε ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνόμευσης, που εμπεριέχει ως βασικό συστατικό τη στενή και δομημένη συνεργασία με τον κάθε ευσυνείδητο πολίτη, με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της ασφάλειας και προστασίας της κοινωνίας. 
 
Όπως ανέφερε, «η συμβολή των πολιτών στο πολύπλευρο και πολυσχιδές έργο της Αστυνομίας, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση στον αγώνα που καταβάλλουμε για πρόληψη και καταπολέμηση του εγκλήματος και για την εδραίωση και διατήρηση συνθηκών ασφάλειας στη χώρα μας. Ειδικά δε, στις μέρες μας, όπου η αστυνόμευση χαρακτηρίζεται από πολύ μεγαλύτερες και πολυεπίπεδες προκλήσεις συγκριτικά με παλαιότερες εποχές, η ανάγκη αυτή έχει γίνει ακόμη μεγαλύτερη και ακόμη πιο επιτακτική». 

Απευθυνόμενος προς τα τιμώμενα πρόσωπα, ο Αρχηγός Αστυνομίας εξέφρασε τον απέραντο σεβασμό και ευγνωμοσύνη του, σε όλους, όσοι διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να σώσουν συνανθρώπους μας, που ήρθαν αντιμέτωποι με παραβάτες και επέδειξαν  προθυμία, αλλά και θάρρος, κατορθώνοντας να αποτρέψουν εγκληματικές ενέργειες. «Πολλά συγχαρητήρια», συνέχισε ο κ. Μιχαηλίδης, «αξίζουν σ’ εσάς, που παραδώσατε ευρεθείσα περιουσία, που παρείχατε σημαντικές, για τη δημόσια ασφάλεια, πληροφορίες, που αφιλοκερδώς και διαθέτοντας τον πολύτιμό σας χρόνο, δείχνετε εμπράκτως την έγνοια σας για την οδική ασφάλεια, την πυρασφάλεια και άλλα καίρια κοινωνικά ζητήματα». 
 
Τέλος, ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε τις ολόψυχες ευχαριστίες και την βαθύτατη ευγνωμοσύνη του για τη βοήθεια που παρείχαν οι πολίτες αυτοί στο έργο της Αστυνομίας.  
 

Από πλευράς του ο κ. Σαββίδης στο χαιρετισμό του εξήρε τη συμβολή των πολιτών αυτών που με τις πράξεις τους έθεσαν ένα σημαντικό λιθαράκι στη γέφυρα συνεργασίας μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών και ανέφερε πως «το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια βραβεύονται όλο και περισσότεροι εθελοντές, πολίτες, που συνέβαλαν στο έργο της Αστυνομίας (…), αποδεικνύει ότι η συνεργασία μεταξύ της Αστυνομίας και των πολιτών έχει πλέον εδραιωθεί. Στόχος μας η συνεργασία αυτή να επεκταθεί ακόμα περισσότερο, ώστε να εμπεδωθεί ότι όλοι μπορούν να συνδράμουν, με πολλούς και διάφορους τρόπους, στη διασφάλιση της προστασίας και ευημερίας της κοινωνίας μας». 
 
Επίσης, πρόσθεσε ότι «τέτοιες πράξεις, εξαίρετου θάρρους και ήθους, συμβάλλουν αφενός στην αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του εγκλήματος και στη διασφάλιση της προστασίας των πολιτών και αφετέρου, αφυπνίζουν και ενισχύουν την κοινωνία μας, αφού αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση».
 

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)