Πάνε Κεντρικές για τον Μεταξά οι ανακριτές-Στο μικροσκόπιο η κάρτα sim

Στο μικροσκόπιο του ηλεκτρονικού εγκλήματος τέθηκε η κάρτα sim που εντοπίστηκε σε παντελόνι του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά, που καταδικάστηκε σε πέντε διαδοχικά και δύο συντρέχοντα ισόβια, η οποία μεταφέρθηκε στις Κεντρικές Φυλακές από συγγενικά του πρόσωπα.

Όπως αποκάλυψε ο REPORTER, στην κάρτα υπάρχουν συνομιλίες του Μεταξά με γυναίκες πριν το 2016, έτος κατά το οποίο άρχισε η δολοφονική δράση του 35χρονoυ, σύμφωνα με την ομολογία του και τις έρευνες των Αρχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνομιλίες με γυναίκες πριν το 2016 στη ξεχασμένη κάρτα του Μεταξά

Στα πλαίσια της έρευνας, πιθανό εντός της ημέρας οι ανακριτές αναμένεται να μεταβούν στις Κεντρικές Φυλακές, προκειμένου να πάρουν νέα κατάθεση από τον 35χρονο κατά συρροή δολοφόνο.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας «πρόκειται για κάρτα sim και εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως τα δεδομένα, που υπάρχουν σε αυτήν, είναι δεδομένα τα οποία είχε υπόψη της η ανακριτική ομάδα». «Τα δεδομένα της κάρτας βρίσκονται ήδη στον ανακριτικό φάκελο, αφού έχουν γίνει οι απαραίτητες εξετάσεις για τον αριθμό της συγκεκριμένης κάρτας από πριν», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεχασμένο τεκμήριο στα ρούχα του Μεταξά που μετέφεραν συγγενείς του στις Κεντρικές

Σημείωσε ότι με τις νέες έρευνες προς το παρόν δεν προκύπτει κάτι νεότερο, συμπληρώνοντας ότι οι εξετάσεις της συγκεκριμένης κάρτας είχαν γίνει πριν καταδικαστεί ο Μεταξάς, με το άνοιγμα των τηλεπικοινωνιακών του δεδομένων.

Ερωτηθείς για το θέμα ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, ανέφερε ότι πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση που διερευνάται από την Αστυνομία. Σύμφωνα με τον υπουργό έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες για διερεύνηση του περιστατικού, ενώ πρόσθεσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη ανακρίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΑΕ Λευκωσίας κλήθηκε να παραλάβει το τεκμήριο μετά από σχετική επιστολή που απέστειλε η Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών στην Αστυνομία, αφού η ίδια έκρινε ότι θα πρέπει να εξεταστεί από τα αρμόδια τμήματα των Αρχών, καθώς πρόκειται για πολύκροτη υπόθεση, και παρά την καταδίκη του 35χρονου, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Ως εκ τούτου, ανακριτές παρέλαβαν τελικά χθες το πρωί την κάρτα κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι η κάρτα εντοπίστηκε την περασμένη Κυριακή στα ρούχα του Νίκου Μεταξά, τα οποία μετέφεραν στις Κεντρικές Φυλακές δύο συγγενικά του πρόσωπα που πήγαν να τον επισκεφθούν. Ωστόσο κατά τον εξονυχιστικό έλεγχο που διενεργείται σε οποιονδήποτε επισκέπτη των Κεντρικών Φυλακών, εντοπίστηκε στην τσέπη παντελονιού κάρτα sim.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι αντιφατικές καταθέσεις Μεταξά, οι ευφάνταστες «ομολογίες» και η εμμονή με Λίβια

Ως εκ τούτου, απαγορεύτηκε η επίσκεψη στα δύο συγγενικά πρόσωπα του Μεταξά, τα οποία δήλωσαν άγνοια, ενώ από έρευνες διαπιστώθηκε ότι δεν γνώριζαν για την κάρτα sim που βρισκόταν στο παντελόνι.

Αφού ακολούθησαν κάποιες έρευνες κατά τις οποίες διαπιστώθηκε επίσης ότι ο ισοβίτης δεν έχει κινητό και εκεί που κρατείται δεν θα μπορούσε να έχει, αλλά πρόκειται για κάρτα που δεν είχε εντοπιστεί κατά τις αστυνομικές έρευνες, η Διεύθυνση των Φυλακών κάλεσε την Αστυνομία να παραλάβει την κάρτα για διερεύνηση.

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου