Κόκκινα παπούτσια όπως το αίμα των δολοφονημένων γυναικών μπροστά στο Αρχηγείο Αστυνομίας

Κόκκινα παπούτσια, όπως το αίμα των 37 δολοφονημένων γυναικών από το 2000 μέχρι σήμερα στοιχήθηκαν στο πεζοδρόμιο επί της οδού Λεμεσού μπροστά από το Αρχηγείο Αστυνομίας όπως γυναικείες κυρίως οργανώσεις και οργανώσεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο πλαίσιο της  διαμαρτυρίας με τίτλο «Ούτε μια λιγότερη» που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη δολοφονία της 26χρονης Σοφίας Ζήνωνος, από τον πρώην σύντροφό της.
 

Ανάμεσα στις γυναίκες διαδήλωσαν και άνδρες στηρίζοντας την προσπάθεια για εξάλειψη της έμφυλης βίας. Μέλη και στελέχη κομμάτων και γυναικείων οργανώσεων, βουλευτίνες νυν, τέως και πρώην ήταν παρούσες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Για τη Σοφία και με σύνθημα «ούτε μία λιγότερη» έξω από το Αρχηγείο (pics)

 
Οι γυναίκες κρατούσαν πανό στα οποία μεταξύ άλλων αναγράφονταν συνθήματα όπως:  
«Δεν είμαστε όλες εδώ λείπουν οι δολοφονημένες», «η αγάπη δεν σκοτώνει. Καμία ωραιοποίηση της γυναικοκτονίας», «37 γυναικοκτονίες από το 2000 μέχρι σήμερα».

 
Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης κατέβηκε στο πεζοδρόμιο και συνομίλησε με τις γυναίκες και τις εκπροσώπους των οργανώσεων, δεσμευόμενος να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να διορθωθούν κενά και παραλήψεις ώστε να τυγχάνουν της δέουσας προστασίας από το αστυνομικό σώμα τα παιδιά, οι γυναίκες και οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.
 
Σε δήλωση του,  ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως είναι δεδομένο πως εκ του ρόλου της η Αστυνομία είναι απόλυτα ταυτισμένη με τις απόψεις των οργανωμένων γυναικών και των άλλων συνόλων.
 
«Προσπαθούμε πάντοτε να προστατεύσουμε μια ευάλωτη ομάδα όπως είναι οι γυναίκες και οποιαδήποτε άλλη ευάλωτη ομάδα πληθυσμού όπως είναι τα παιδιά, οι αλλοδαποί και όποιοι άλλοι διαβιούν στη χώρα», ανέφερε ο Αρχηγός Αστυνομίας.
 
Ο κ. Μιχαηλίδης υπενθύμισε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε τη δημιουργία του Σπιτιού της Γυναίκας και καταρτίστηκε τεχνική επιτροπή που θα επεξεργαστεί τις παραμέτρους που άπτονται των αρμοδιοτήτων των διαφόρων εμπλεκομένων υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και η Αστυνομία και να εισηγηθεί μέτρα για προστασία της γυναίκας από την οποιασδήποτε μορφής βίας.
 
Ο Αρχηγός Αστυνομίας διαβεβαίωσε ότι η ηγεσία του σώματος είναι έτοιμη να αναγνωρίσει λάθη ή παραλήψεις και θέλει να ακούσει από τις οργανώσεις των γυναικών εισηγήσεις και απόψεις στο πλαίσιο ενός επί αυτού διαλόγου.
 
Πρόσθεσε πως η Αστυνομία έχει τα δικά της πλάνα διαχείρισης του προβλήματος, αλλά είναι έτοιμη να υιοθετήσεις και εισηγήσεις και οτιδήποτε άλλο θα συμβάλει στην λήψη μέτρων για προστασία των γυναικών και της οποιασδήποτε άλλης ομάδας πληθυσμού.
 
Κληθείς να σχολιάσει παράπονα γυναικών πως όταν γυναίκες θύματα έμφυλης βίας παραπονούνται στην Αστυνομία, οι Αστυνομικοί τους συστήνουν υπομονή και ανεκτικότητα, ο Αρχηγός είπε πως αναμένει το αποτέλεσμα σχετικής έρευνας και συνέστησε υπομονή.
 
Ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε έτοιμος να ακούσει την όποια καταγγελία εφόσον αυτή δεν ακουστεί σε επίπεδο υπευθύνων αστυνομικών σταθμών, τους αστυνομικούς διευθυντές και τους τμηματάρχες. Ανέφερε πως μετά που ήρθαν στο φως οι κατά συρροή δολοφονίες έγινε νέα αστυνομική διάταξη και συντάχθηκε πρωτόκολλο ενεργειών για καταγγελίες ελλειπόντων προσώπων και βίας κατά των γυναικών και παιδιών.
 
Η Τώνια Σταυρινού ανέφερε πως τέθηκε στον Αρχηγό το θέμα του χειρισμού των παραπόνων γυναικών θυμάτων, καθώς όπως είπε πολλές φορές γυναίκες καταγγέλλουν και οι Αστυνομικοί τις προτρέπουν να επιστρέψουν σπίτι τους και να κάνουν υπομονή και να μην εκνευρίζουν το σύζυγο ή τον σύντροφο.
 
Σε αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις που γυναίκες ακολούθησαν αυτές τις παραινέσεις κατέληξαν στον τάφο, είπε και διατύπωσε τη θέση πως η ευθύνη της Κυβέρνησης είναι τεράστια στην πρόληψη και στη διερεύνηση εγκλημάτων.

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας