Κλείδωσε η ημερομηνία που θα καταθέσει η Σάρα για το διπλό φονικό

Με την κατάθεση της πρώην συμβίας του Λοΐζου Τζιωνή και πρώην κατηγορούμενης στην υπόθεση Σάρα Σιαμς, συνεχίζεται στις 15 Ιουλίου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η δίκη για την υπόθεση του διπλού φονικού, που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2017, στο Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου.
 
Η Σιαμς κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο, κατόπιν δικής της παραδοχής, στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή. Η ίδια είχε αρχικά αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε από κοινού με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους και στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση της στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή, με την Κατηγορούσα Αρχή να αναστέλλει όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.
 
Όπως έγινε γνωστό κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, η Σιαμς θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση στις ημερομηνίες 15, 16, 18 και 19 Ιουλίου. Η Κατηγορούσα Αρχή  θεωρεί την κατάθεση της Σιαμς ως πολύ σημαντική.
 
Κατά τη σημερινή δικάσιμο κατέθεσαν άλλοι τρεις μάρτυρες κατηγορίας, μέλη της ανακριτικής ομάδας που διερεύνησε την υπόθεση.
 
Συγκεκριμένα κατέθεσαν η Λοχίας του ΤΑΕ Λευκωσίας Νατάσα Αναστασιάδου και οι Αστυφύλακες Αντρέας Πέτρου και Αντρέας Αλεξάνδρου.
 
Η Λοχίας του ΤΑΕ Λευκωσίας Νατάσα Αναστασιάδου ανέφερε στην κατάθεση της ότι ήταν μέλος της ανακριτικής ομάδας που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης. Είπε ότι η ίδια συνέλαβε την πρώην συμβία του Λοΐζου Τζιωνή και πρώην κατηγορούμενη στην υπόθεση Σάρα Σιαμς και έλαβε από την ίδια καταθέσεις.
 
Ανέφερε ότι κατά τη σύλληψή της η Σιαμς ανέφερε ότι «εν έκαμα κάτι εγώ» εκφράζοντας την πρόθεση της να συνεργαστεί με την Αστυνομία.
Είπε επίσης ότι η ίδια ήταν παρούσα και στην ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε η Σάρα.
 
Η κα. Αναστασιάδου ανέφερε ακόμη ότι η ίδια είχε οδηγήσει τον ανήλικο υιό των θυμάτων Κωνσταντίνο Χατζηγεωργίου στο δωμάτιο του ΤΑΕ Λευκωσίας όπου βρίσκεται εγκατεστημένος ο ειδικός μονοδρομικός υαλοπίνακας για τη διεξαγωγή αναγνώρισης του προσώπου που είδε το βράδυ του φόνου, στην παρουσία λειτουργού του Γραφείου Ευημερίας.
 
 Η μάρτυρας είπε ότι ο ανήλικος αναγνώρισε τον Τζιωνή ως το πρόσωπο που μπήκε στο δωμάτιο του κρατώντας μαχαίρι λέγοντας του ότι σκότωσε τους γονείς του και στη συνέχεια τον κλείδωσε στο κελάρι του σπιτιού.
 
Ο Αρχιαστυφύλακας Αντρέας Πέτρου κατέθεσε επί της έκθεσης που ετοίμασε αναφορικά με το σύστημα συναγερμού της οικίας των θυμάτων το οποίο είχε εξετάσει, ενώ ο Αρχιαστυφύλακας Αντρέας Αλεξάνδρου παρουσίασε την έκθεση του με τα αποτελέσματα από την εξέταση αποτυπωμάτων που εντοπίστηκαν στην σκηνή του εγκλήματος.
 
Ως μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση θα κληθούν, επίσης, να καταθέσουν, μεταξύ άλλων, η εξ Ελλάδος ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιωτοπούλου, η Κύπρια Ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, ο εκ των ανακριτών της υπόθεσης Γιώργος Θεμιστοκλέους και ο ψυχίατρος Λάμπρος Σαμαρτζής.
 
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Λοΐζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.
 
Ο Λοΐζος Τζιωνής άλλαξε πρόσφατα, για δεύτερη φορά τη απάντησή του σε τέσσερις από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, παραδεχόμενος τη διάπραξή τους. Πρόκειται για την 4η κατηγορία της συνωμοσίας για διάπραξη ληστείας, την 6η κατηγορία της διάρρηξης με σκοπό τη ληστεία, της 7ης κατηγορίας της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του και της 8ης κατηγορίας που αφορά τη μεταφορά επιθετικών όπλων.
 
Ο Τζιωνής είχε αρχικά παραδεχτεί όλες τις κατηγορίες πλην της κατηγορίας που αφορά στη διάρρηξη της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά». Στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση δηλώντας μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες.
 
Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν επτά συνολικά κατηγορίες, που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Φιντάν: Ο Νετανιάχου θέλει να σύρει σε πόλεμο τη Μέση Ανατολή για να παραμείνει ο ίδιος στην εξουσία
Ιωάννου: Είμαστε αρωγοί πρωτοβουλιών αναβάθμισης κοινωνικού κράτους
ΒΙΝΤΕΟ: Ηφαίστειο εξερράγη στη βορειοανατολική Κελέβη-Εκκενώθηκαν δύο χωριά
Το Ισραήλ «ζυγίζει» τις επιλογές του για την απάντηση στο Ιράν
Φωλιές ανθρωποπουλιών για καταπολέμηση τρωκτικών δίνει το Υπ. Γεωργίας
Κλείδωσαν τα επόμενα ραντεβού του Προέδρου με Ολγκίν-Στις 2 Μαίου μεταβαίνει στον Λίβανο με την Ούρσουλα
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου
Την ανάγκη ηλεκτρικών διασυνδέσεων τόνισε ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας σε επίπεδο ΕΕ
Microsoft: Ρωσικές διαδικτυακές εκστρατείες έχουν στόχο να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών
Πολύ διαδεδομένη η διαφθορά στα κατεχόμενα, σύμφωνα με ερωτηθέντες σε έρευνα