Σάββατο 4 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Αρχηγείο Αστυνομίας για τη βία κατά των γυναικών

  01/07/2019 18:25
Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Αρχηγείο Αστυνομίας για τη βία κατά των γυναικών

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Αρχηγείο Αστυνομίας για τη βία κατά των γυναικών

  01/07/2019 18:25
Εκδήλωση διαμαρτυρίας με τίτλο «Ούτε μια λιγότερη» πραγματοποιείται στις 6 αύριο το απόγευμα, έξω από το Αρχηγείο Αστυνομίας, με αφορμή τη δολοφονία της 26χρονης Σοφίας Ζήνωνος από τον πρώην σύντροφό της.
 
Σύμφωνα με τη σελίδα των διοργανωτών της εκδήλωσης στο facebook, η βία κατά των γυναικών είναι πολιτική, θεσμική και κοινωνική και η καταπολέμησή της είναι προτεραιότητα.
 
«Η δολοφονία της 26χρονης Σοφίας Ζήνωνος από τον πρώην σύντροφό της, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γυναικοκτονιών που συγκλόνισαν και εξόργισαν την κυπριακή κοινωνία, καταδεικνύοντας την επείγουσα ανάγκη για λήψη μέτρων και επίδειξη της απαραίτητης πολιτικής βούλησης σε όλα τα επίπεδα για τερματισμό της έμφυλης βίας», όπως αναφέρεται.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην τελευταία της κατοικία η αδικοχαμένη Σοφία που δολοφονήθηκε στη Λεμεσό-Η έκκληση της οικογένειας
 
«Απαιτούμε από την κυπριακή Κυβέρνηση, την Αστυνομία, τη Βουλή και το Δικαστικό Σώμα», προστίθεται, «να αναλάβουν τις ευθύνες τους, θέτοντας το θέμα της έμφυλης βίας ως ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας και να συνειδητοποιήσουν ότι ως πολίτες δεν έχουμε άλλη ανοχή απέναντι στους βιασμούς, τις δολοφονίες, τον εκφοβισμό, την κακοποίηση και τις διακρίσεις κατά των γυναικών».
 
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης καλούν «σε επίσπευση των διαδικασιών για εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης και απαιτούμε από τους πολιτικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους να συνειδητοποιήσουν ότι η ανοχή και ο εφησυχασμός που επιδεικνύουν, οι χαμηλές ποινές και η απουσία αποτελεσματικών πρωτοκόλλων ανταπόκρισης της αστυνομίας, των κοινωνικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών υγείας απέναντι στα περιστατικά έμφυλης βίας, αποθρασύνουν και ενθαρρύνουν τους θύτες».
 
Σημειώνουν ότι «η Σοφία και κάθε Σοφία είναι πολύτιμη και μοναδική. Δεν είναι ούτε ‘άτυχο΄ θύμα ούτε ένας αριθμός στατιστικής».
 
«Τριάντα επτά γυναίκες δολοφονήθηκαν από νυν ή πρώην από το 2000 μέχρι σήμερα στην Κύπρο. 39 κλήσεις την ημέρα δέχονται οι υπηρεσίες στήριξης θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας στην Κύπρο. Μία στις πέντε γυναίκες άνω των 15 ετών θα υποστεί βιασμό, ξυλοδαρμό ή άλλης μορφής σωματική βία στη διάρκεια της ζωής της», καταλήγει η ανάρτηση των διοργανωτών.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας