Έβγαλε… knock out τον δεσμοφύλακα ο «Μαμ»-Αναστάληκε η δίωξη του για ξυλοδαρμό

Έπεσε η υπόθεση ξυλοδαρμού δεσμοφύλακα των Κεντρικών Φυλακών που σημειώθηκε το 2016 και για την οποία κατηγορείτο ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος που καταδικάστηκε σε πέντε διαδοχικά ισόβια για το πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας, ενώ σε ότι αφορά τον δεύτερο κατάδικο που είχε εμπλοκή και θα έπρεπε να βρισκόταν στο εδώλιο, υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία τον είχε απελάσει κατά λάθος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο εδώλιο ο ισοβίτης Μαμαλικόπουλος, πήρε την υπεράσπιση πάνω του
 
Κατά τη σημερινή δικάσιμο ως μάρτυρας κλήθηκε ο δεσμοφύλακας που είχε τραυματιστεί από το επεισόδιο, ο οποίος ωστόσο, ενώ στην κατάθεση του έδειχνε τον Μαμαλικόπουλο ως ένα από τα δύο πρόσωπα που τον χτύπησαν, αφού είδε ξανά το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, ανέφερε τελικά ο ισοβίτης έκανε την κίνηση που καταγράφεται για να τον προστατεύσει και όχι για τον περιορίσει με σκοπό να τον χτυπήσει ο δεύτερος κατάδικος.

Ως εκ τούτου, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του Μαμαλικόπουλου κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, όπου επέμενε πως δεν χτύπησε τον δεσμοφύλακα, ενώ θέση του ισοβίτη ήταν πως ο δεσμοφύλακας χτύπησε πρώτος τον συγκρατούμενο του, κάτι το οποίο δεν αντικρούστηκε τόσο από τους αστυνομικούς μάρτυρες όσο και από την Κατηγορούσα Αρχή.

«Η κίνηση που σκύβει ο κρατούμενος κάτω είναι επειδή δέχθηκε επίθεση από τον δεσμοφύλακα. Αυτό το είπε ο δεσμοφύλακας; Ο δεσμοφύλακας είπε ότι δεν θυμάται αν χτύπησε κάποιον με τον ασύρματο», είχε αναφέρει ο Μαμαλικόπουλος, ενώ πρόσθεσε πως «δεν αμφισβήτησε κανείς ότι χτυπήθηκε ο δεσμοφύλακας. Το θέμα είναι ποιος τον χτύπησε».
 
Μετά την εξέλιξη αυτή με την αλλαγή της μαρτυρίας του δεσμοφύλακα, η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Αντιγόνη Μιχαήλ, ζήτησε όπως διακοπή η δίκη και ανασταλεί η ποινική δίωξη του ισοβίτη.   
 
Σημειώνεται ότι η Αστυνομία είχε στη κατοχή της και είδε τα βίντεο, όπως και ο δεσμοφύλακας, από το 2016 οπότε είχε σημειωθεί το επεισόδιο. Ωστόσο, προχώρησε στη δίωξη του ισοβίτη για υπόθεση ξυλοδαρμού (σ.σ πρόκειται για ισοβίτη που και να καταδικαζόταν δεν θα είχε καμία σημασία αφού η ποινή θα ήταν συντρέχουσα με τα πέντε διαδοχικά ισόβια), ενώ την ίδια ώρα απέλασε τον συγκρατούμενο του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ισοβίτης ζήτησε βαρυποινίτη για… δικηγόρο του-Έφαγε πόρτα από το Δικαστήριο

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου