Τετάρτη 20 Νοε, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Αγόρασε χρέος 52χρονου από εταιρεία και τον απειλούσε-Χειροπέδες σε 42χρονο στη Λάρνακα

  27/06/2019 12:20
Αγόρασε χρέος 52χρονου από εταιρεία και τον απειλούσε-Χειροπέδες σε 42χρονο στη Λάρνακα

Αγόρασε χρέος 52χρονου από εταιρεία και τον απειλούσε-Χειροπέδες σε 42χρονο στη Λάρνακα

  27/06/2019 12:20
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εναντίον 42χρονου από τη Λάρνακα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις απαίτησης περιουσίας με απειλές και εκβίαση.

Συγκεκριμένα, διερευνόνται υποθέσεις απαίτησης περιουσίας με απειλές με σκοπό την κλοπή, εκβίασης, απειλής βιαιοπραγίας, απόπειρας καταστροφής αποδεικτικού στοιχείου, παράνομης κατοχής και παράνομης προμήθειας ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β δηλαδή κάνναβης, αδικήματα που διαπράχθηκαν τον Φεβρουάριο του 2019 μέχρι και τις 26 Ιουνίου στη Λάρνακα.   
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης από άνδρα ηλικίας 52 χρόνων από τα Λιβάδια ότι από τον Φεβρουάριο μέχρι και τις 25/06/2019, ο ύποπτος με απειλές απαιτούσε χρήματα σχετικά με επαγγελματικό χρέος που είχε με τον ιδιοκτήτη συγκεκριμένης εταιρείας στη Λευκωσία, μετά από συνεργασία που είχαν το 2018 για την διεκπεραίωση ενός έργου.
 
Σε γραπτή κατάθεση του ο 52χρονος ανέφερε ότι τον Φεβρουάριο του 2019 ο ύποπτος του παρουσιάστηκε και του ανάφερε ότι αγόρασε το χρέος που είχε στον ιδιοκτήτη της εταιρείας στη Λευκωσία και πως θα έπρεπε πλέον να του εξοφλήσει το ποσό των 6 χιλιάδων ευρώ που χρωστούσε στον πρώην συνεργάτη του.
 
Ο ύποπτος σε ξεχωριστές περιπτώσεις εξέφρασε έμμεσες και άμεσες απειλές εναντίον του 52χρονου εάν δεν τον πληρώσει με αποτέλεσμα αυτός να φοβάται για τη δική του ζωή και της οικογένειας του αλλά και για την ασφάλεια της περιουσίας του.
 
Ωστόσο ο 52χρονος συνέχισε να πληρώνει τον ύποπτο και όπως ανέφερε στην Αστυνομία, τον τελευταίο ενάμιση μήνα σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις του έδωσε συνολικά 1.300 ευρώ. Ταυτόχρονα ενημερώθηκε από άτομα του επαγγελματικού του περιβάλλοντος ότι από τα χρήματα που έδωσε στον ύποπτο, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας στη Λευκωσία δεν πήρε κανένα ποσό.
 
Χθες εκδόθηκε εναντίον του υπόπτου δικαστικό ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη το μεσημέρι στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ στη Λάρνακα από μέλη του ΤΑΕ. Στη σκηνή εντοπίστηκε και το αυτοκίνητο του υπόπτου, ενώ μέλος του ΤΑΕ εντόπισε στο έδαφος δίπλα από τον 42χρονο ένα διάφανο σακουλάκι εντός του οποίου υπήρχαν 2 γραμμάρια ξηρής φυτικής ύλης. Ο ύποπτος έγινε αντιληπτός από τον αστυνομικό που προσπαθούσε να πατήσει το σακουλάκι με τα ναρκωτικά.
 
Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο αλλά και στο σπίτι του υπόπτου στη Λάρνακα, δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε επιλήψιμο.
 
Από τον ύποπτο λήφθηκε ανακριτική κατάθεση στην οποία όμως αρνείται να αναφέρει οτιδήποτε, δεν συνεργάζεται με την Αστυνομία, ενώ στις ερωτήσεις των αστυνομικών απαντά πως ό,τι έχει να πει θα το αναφέρει στο Δικαστήριο.
 
Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε διάταγμα κράτησης του υπόπτου για τέσσερις ημέρες.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας