Παραδέχθηκε και δεν παραδέχθηκε τελικά τις κατηγορίες ο Τζιωνής

Απίστευτα τερτίπια από τον Λοΐζο Τζιωνή, ο οποίος είναι ο βασικός κατηγορούμενος της πολύκροτης υπόθεσης του διπλού φονικού που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2017, στο Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και την Ντίνα Σεργίου.
 
Ο Τζιωνής, παρά την πρόθεση που εξέφρασε να αλλάξει απάντηση στις κατηγορίες που τον βαραίνουν, εντούτοις σήμερα τελικά άλλαξε μερικώς την απάντηση του.
 
Συγκεκριμένα, ο Τζιωνής παραδέχθηκε τελικά τις κατηγορίες:
 
-Συνομωσία για ληστεία
-Διάρρηξη οικίας
-Απαγωγή προσώπου και συγκεκριμένα του ανήλικου παιδιού του ζεύγους
-Κατοχή επιθετικών οργάνων
 
Ο Τζιωνής δεν παραδέχθηκε τις κατηγορίες που σχετίζονται με το φόνο εκ προμελέτης.

Κατά τη προηγούμενη ακροαματική διαδικασία ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή, Αντρέας Αναστασίου, είπε πως ο πελάτης του ζητά χρόνο, ώστε να μελετηθεί το ενδεχόμενο της αλλαγής της απάντησης του, σε σχέση με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Κάτι που ζήτησε ο ίδιος ο Τζιωνής σε προηγούμενη διαδικασία, ωστόσο ο δικηγόρος του είχε ζητήσει του δοθεί κάποιος χρόνος, προκειμένου να διαβουλευθεί με τον πελάτη του.

Ωστόσο, ο Τζιωνής επέμενε να του δοθεί ο λόγος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν χρειάζομαι χρόνο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έσπασε ο Τζιωνής, προβαίνει σε ομολογία για το διπλό φονικό

Ερωτηθείς από το δικαστήριο τί είναι αυτό που θέλει να πει, ο κατηγορούμενος είπε: «Θέλω να αλλάξω απαντήσεις στις κατηγορίες που με βαραίνουν».

Κατά τη προηγούμενη δικάσιμο, την περασμένη Παρασκευή, ο δικηγόρος του Τζιωνή ζήτησε εκ νέου αναβολή, προκειμένου να μελετηθεί περαιτέρω το αίτημα του πελάτη του, σε σχέση με την αλλαγή απάντησης σε κάποιες από τις κατηγορίες.

Είπε ότι θέλει να δει τον πελάτη του, για να του εξηγήσει «περισσότερα πράγματα» και να μιλήσουν για κάποια θέματα, που ο ίδιος θέλει να μεταφέρει στην κατηγορούσα Αρχή.
 
Κατά τη σημερινή διαδικασία, ο Τζιωνής τελικά απάντησε παραδοχή σε τέσσερις κατηγορίες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τερτίπια Τζιωνή ενώπιον Δικαστηρίου-Έκανε πίσω, δεν παραδέχθηκε τις κατηγορίες

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Λοΐζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.
 
Οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν επτά συνολικά κατηγορίες, που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Ο Τζιωνής είχε αρχικά παραδεχτεί όλες τις κατηγορίες πλην της κατηγορίας που αφορά στη διάρρηξη της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά». Στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση δηλώντας μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες.

Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και η πρώην συμβία του Λοΐζου Τζιωνή Σάρα Σιαμς, η οποία κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο, κατόπιν δικής της παραδοχής, στη μοναδική κατηγορία που αντιμετώπιζε για συνωμοσία για διάπραξη ληστείας και για την οποία της επιβλήθηκε ποινή άμεσης φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς αναστολή.

Αρχικά η ίδια είχε αρνηθεί όλες τις κατηγορίες, που αντιμετώπιζε από κοινού με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους, ενώ στη συνέχεια άλλαξε την απάντηση της στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή, με την κατηγορούσα Αρχή να αναστέλλει όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Η Σιαμς θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση περί τα μέσα Ιουλίου.
 

Δειτε Επισης

Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου
Φωτιές, πέτρες και μολότοφ έξω από το Παπαδόπουλος-Απάντησαν με χρήση δακρυγόνων οι ΜΜΑΔίτες
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Τους τσάκωσαν με κάνναβη και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους-Χειροπέδες σε τέσσερις για εμπορία ναρκωτικών
Έλαβαν κλήση οι μοναχοί και παρουσιάζονται ενώπιον της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης