Κυριακή 12 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Την καταδίκη και των πέντε κατηγορουμένων για το θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου πρότεινε η Εισαγγελέας

  19/06/2019 20:53
Την καταδίκη και των πέντε κατηγορουμένων για το θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου πρότεινε η Εισαγγελέας

Την καταδίκη και των πέντε κατηγορουμένων για το θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου πρότεινε η Εισαγγελέας

  19/06/2019 20:53
Την καταδίκη και των πέντε κατηγορουμένων για τον θάνατο του Κύπριου Νάσου Κωνσταντίνου μετά από επίθεση που δέχτηκε στις 27 Απριλίου 2017 έξω από το γήπεδο της Τούμπας, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης. 

Η Εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή και των πέντε, καθώς αξιολόγησε το σύνολο των αποδεικτικών μέσων και των μαρτυρικών καταθέσεων, ενώ στην αγόρευσή της περιέγραψε αναλυτικά τα όσα διαδραματίστηκαν μετά τον αγώνα ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκού για το Κύπελλο Ελλάδας. Σημείωσε ότι οι δράστες έφεραν διάφορα αντικείμενα, όπως ρόπαλα, σιδηρολοστούς και σιδηρογροθιές, ενώ ενεργώντας ως ομάδα, αιφνιδίασαν τα θύματά τους, στα οποία επιτέθηκαν με κριτήριο τις οπαδικές τους προτιμήσεις και αφαιρώντας ενδύματα με διακριτικά του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, η εισαγγελέας τόνισε ότι οι δράστες περικύκλωσαν τον Νάσο Κωνσταντίνο και την παρέα του με αποτέλεσμα να τους αναγκάσουν να επιχειρήσουν να ξεφύγουν και να διασχίσουν ως "μόνη διαφυγή τους" το δρόμο. Τότε, παρασύρθηκαν από δύο διερχόμενα αυτοκίνητα, με συνέπεια ο Νάσος Κωνσταντίνου να τραυματιστεί θανάσιμα. Τέλος, αναφέρθηκε στις τηλεφωνικές κλήσεις που είχαν οι δράστες μεταξύ τους, όπως προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου, αλλά και στο υλικό από κάμερες που κατέγραψε ορισμένους εξ αυτών.

Οι πέντε κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι δεν είχαν καμία συμμετοχή στο περιστατικό και τις επιθέσεις εναντίον του Νάσου Κωνσταντίνου.

«Δεν έχω καμία συμμετοχή στα περιστατικά, αρνούμαι όλες τις κατηγορίες», ήταν η απάντηση που έδωσαν, ο ένας μετά τον άλλον, οι κατηγορούμενοι, όταν ρωτήθηκαν για την εμπλοκή τους στα περιστατικά, της 27ης  Απριλίου 2017, μετά από αγώνα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό.

Οι δύο εξ αυτών, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής κράτησης, υποστήριξαν ότι κακώς βρίσκονται στη φυλακή αλλά και πως οι δράστες της επίθεσης δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν αλλά να  «πάρουν μπλούζες ή κασκόλ» από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Στις απολογίες τους υποστήριξαν, επίσης, ότι διώκονται λόγω της συμμετοχής τους στον σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών του Ηρακλή.  

Οι πέντε διώκονται, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού, ενώ για την ίδια υπόθεση κατηγορείται κι ένα έκτο πρόσωπο, που παραπέμφθηκε να δικαστεί από Δικαστήριο Ανηλίκων.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας