Τρίτη 2 Ιουν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Όλοι δρόμοι οδηγούν στις... παραλίες-Επί ποδός η Αστυνομία

  17/06/2019 07:54
Όλοι δρόμοι οδηγούν στις... παραλίες-Επί ποδός η Αστυνομία

Όλοι δρόμοι οδηγούν στις... παραλίες-Επί ποδός η Αστυνομία

  17/06/2019 07:54
Μαζικές αναμένονται να είναι οι εξορμήσεις των πολιτών, για την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, κυρίως προς τα παράλια αλλά και τις ορεινές περιοχές.
 
Παρότι οι περισσότεροι εκδρομείς ταξίδεψαν εκτός πόλης από το Σάββατο, υπάρχουν και αυτοί που είτε λόγω δουλειάς, είτε άλλων υποχρεώσεων θα επιλέξουν τη μονοήμερη εξόρμηση.
 
Ως εκ τούτου, εκατοντάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός σε μια προσπάθεια να μην υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, τόσο κατά τις πρωινές, αλλά κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες, με τη μαζική επιστροφή των εκδρομέων.
 
Τα μέτρα της Τροχαίας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εντατικοποίηση των μηχανοκίνητων περιπολιών σε αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρόμους, αλλά ιδιαίτερα στις κύριες οδικές αρτηρίες.
 
Επίσης, με στόχο να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του κοινού, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις παραβάσεις που αφορούν την υπερβολική ταχύτητα, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και την παράλειψη χρήσης ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, αφού τα διαδοχικά θανατηφόρα και σοβαρά τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, θορύβησαν την Αστυνομία.
 
Οι έλεγχοι πάντως αναμένεται να κρατήσουν μέχρι αργά το βράδυ, έως ότου επιστρέψουν όλοι οι πολίτες στα σπίτια τους.
 
Μέτρα πρόληψης και για τις διαρρήξεις
 
Πέρα από τους ελέγχους που θα γίνονται στο οδικό δίκτυο, σε ανακοίνωση της η Αστυνομία, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους πολίτες για το ενδεχόμενο διαρρήξεων και κλοπών ενόσω απουσιάζουν από τις οικίες τους και παραθέτει και μερικά απλά μέτρα για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων.
 
1. Προτού αναχωρήσουμε από το σπίτι μας, βεβαιωνόμαστε ότι δεν αφήσαμε ενδείξεις που προδίδουν την απουσία μας.
 
2. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε ανάρτηση ή κοινοποίηση στα ηλεκτρονικά μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η οποία ενδεχομένως να αναφέρει πού βρισκόμαστε και να προδίδει ότι απουσιάζουμε από την κατοικία μας.
 
3. Φροντίζουμε να είναι καλά κλειδωμένο το σπίτι μας, έχοντας ασφαλίσει πόρτες, παράθυρα και φωταγωγούς.
 
4. Δεν αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στις κλειδαριές, ούτε ακόμη στην εσωτερική πλευρά της πόρτας.
 
5. Δεν αφήνουμε εκτεθειμένα ή σε επισφαλή σημεία, χρήματα, κοσμήματα, κλειδιά αυτοκινήτων και σημαντικά έγγραφα.
 
6. Εάν στο σπίτι μας υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού ή και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, βεβαιωνόμαστε ότι τα έχουμε θέσει σε λειτουργία.
 
7. Συνεργαζόμαστε με άτομα της εμπιστοσύνης μας, όπως οι γονείς ή τα ενήλικα παιδιά μας, ώστε να ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα η κατοικία μας, ενόσω απουσιάζουμε από αυτή.
 
Γενικότερα, προτρέπει το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση, να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που αντιληφθεί οτιδήποτε το ύποπτο, όπως πρόσωπα ή οχήματα που κινούνται ύποπτα, να ενημερώνει αμέσως τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.
 
Στο μεταξύ, κορυφώνονται σήμερα και οι εκδηλώσεις σε όλους τους δήμους για τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος με καλλιτεχνικά προγράμματα και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας