Έκκληση της Αστυνομίας Λεμεσού μετά τα τρία τροχαία με μοτοσικλετιστές-Αρχίζει εκστρατεία

Έκκληση προς τους μοτοσικλετιστές όπως λαμβάνουν μέτρα για την προστασία τους καθώς ανήκουν στην ευάλωτη ομάδα κινδύνου των χρηστών του οδικού δικτύου απευθύνει η τροχαία Λεμεσού.

Με αφορμή τα τρία τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν χθες βράδυ στη Λεμεσό όπου ενεπλάκησαν μοτοσικλετιστές, ο υπεύθυνος της τροχαίας, Μιχάλης Μιχαήλ κάλεσε τους οδηγούς να φέρουν την ενδεδειγμένη στολή και το κράνος ασφαλείας. 

Για το λόγο αυτό, είπε, η Αστυνομία έχει υιοθετήσει νέα πολιτική. "Οι εβδομαδιαίες εκστρατείες θα είναι διάρκειας τριών εβδομάδων και η πρώτη εβδομάδα θα είναι για θέματα διαφώτισης και πρόληψης και συμβουλές για τη νομοθεσία σε μια προσπάθεια μας να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο το κοινό, για σκοπούς πρόληψης και καταστολής των δυστυχημάτων. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες εβδομάδες θα είναι στοχευμένα με ελέγχους και καταγγελίες των μοτοσικλετιστών και των μοτοποδηλάτων ούτως ώστε να περιορίσουμε στο μέτρο του δυνατού τους άδικους θανάτους».

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της τροχαίας Λεμεσού, χθες βράδυ σημειώθηκαν τρεις σοβαρές οδικές συγκρούσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον κρίσιμο τραυματισμό ενός 21 ετών Ιρανού και τον σοβαρό τραυματισμό δύο άλλων , ενός 32 ετών αλλοδαπού και 30χρονης Ελληνοκύπριας. Όπως είπε το πρώτο τροχαίο σημειώθηκε στις οκτώ χθες βράδυ, όταν   «αλλοδαπός μόνιμος κάτοικος Κύπρου ενώ βρισκόταν με τη μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα του στην οδό Αισχύλου , κάτω από συνθήκες που διερευνώνται συγκρούστηκε με αυτοκίνητο σαλούν το οποίο κατευθυνόταν από την Αράχωβα δυτικά. Το αποτέλεσμα ο μοτοσικλετιστής ήταν να τραυματιστεί, φαίνεται ότι δεν φορούσε το προστατευτικό κράνος».

Το δεύτερο και πιο σοβαρό τροχαίο συνέβη μετά από μια περίπου ώρα όταν ο 21 ετών μεταφορέας φαγητού, οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του στην  οδό Γιάννου Κρανιδιώτη και κατευθυνόταν νότια προς Λεμεσό. Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται προσέκρουσε με αυτοκίνητο  που οδηγούσε νεαρός ο οποίος βρισκόταν στην Γιάννου Κρανιδιώτη και επιχείρησε να στρίψει δεξιά προς την οδό Καμελίας.  Στο τροχαίο αυτό σύμφωνα με τον κ. Μιχαήλ, ο  μοτοσικλετιστής  τραυματίστηκε κρίσιμα καθώς υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σημειώθηκε επίσης τρίτη οδική σύγκρουση πάλι με μοτοσικλετιστή, αυτή τη φορά γυναίκα.  Το τροχαίο συνέβη γύρω στις  δέκα το βράδυ « όταν 30χρονη Ελληνοκύπρια οδηγούσε μεγάλου κυβισμού μοτοσικλέτα και κατευθυνόταν ανατολικά όπου κάτω από συνθήκες που διερευνώνται προσέκρουσε σε αυτοκίνητο που κινείτο στην οδό Γεωργίου του Α ΄και επιχείρησε να στρίψει δεξιά προς την Παναγιώτη Τσαγκάρη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά».
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου