A.Δημητριάδης: Το Λονδίνο ενημέρωσε το ΕΔΑΔ ότι δεν θα παρέμβει για υπόθεση Αγγλοκύπριων

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) ενημέρωσε τον περασμένο Απρίλιο τον δικηγόρο Αχιλλέα Δημητριάδη για την πρόθεση της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να μην παρέμβει στην υπόθεση «Παναγή και Σιάρτου εναντίον Τουρκίας», που αφορά περιουσία Αγγλοκύπριων στα κατεχόμενα, σύμφωνα με επιστολή που δημοσιοποιεί ο δικηγόρος. Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Δημητριάδης αναφέρει επίσης πως ο Γενικός Εισαγγελέας «ακόμη να γνωματεύσει για το κατά πόσον η Δημοκρατία θα παρέμβει υπέρ των Κύπριων Αιτητών και στην υπόθεση 41120/17» που αφορά περιουσία της εταιρείας K.V. Mediterranean στα Βαρώσια, όπου εγείρει απαιτήσεις το ΕΒΚΑΦ.
 
Στην επιστολή του ΕΔΑΔ προς τον δικηγόρο, ημερομηνίας 26 Απριλίου 2019, αναφέρεται ότι η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, με επιστολή της στις 9 Απριλίου 2019, ενημέρωσε το Δικαστήριο ότι δεν επιθυμεί να ασκήσει το δικαίωμά της, βάσει το άρθρου 36§1 της Σύμβασης, για να εμπλακεί στις διαδικασίες του Δικαστηρίου αναφορικά με την αίτηση «Παναγή και Σιάρτου εναντίον Τουρκίας».
 
Στην ανακοίνωσή του σχετικά με την υπόθεση στα Βαρώσια, αλλά και τη χθεσινή δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα, ο κ. Δημητριάδης λέει ότι «δεν θα ασχοληθώ με τις προσωπικές του αναφορές οι οποίες είναι άστοχες και μόνο τον ίδιο χαρακτηρίζουν. Η ουσία είναι ότι ακόμη να γνωματεύσει για το κατά πόσον η Δημοκρατία θα παρέμβει υπέρ των Κύπριων Αιτητών και στην υπόθεση 41120/17 (Βαρώσι/ΕΒΚΑΦ) και στην 6178/18 (Λευκωσία) ενώ έχει γνώση του θέματος από τα μέσα Μαρτίου» και προσθέτει ότι «για εμένα η απάντηση είναι αυτονόητη».
 
Αναφέρει επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, ως επίσης ενδιαφερόμενη χώρα στην υπόθεση «Παναγή και Σιάρτου εναντίον Τουρκίας» απέστειλε επιστολή από τις 9 Απριλίου με την οποία δήλωσε την μη συμμετοχή της. «Την επισυνάπτω για δημοσιοποίηση και για να φανεί ποσό απλό πράγμα είναι η κατάθεση της θέσης ενός Κράτους στο στάδιο αυτό» συνεχίζει, ενώ λέει πως «δεν είναι τώρα που καταχωρούνται παρατηρήσεις».
 
«Δυστυχώς είναι αυτή η δυστοκία του Γενικού Εισαγγελέα, υπό το φως της εγκατάλειψης της Υπόθεσης Ιωάννου στο ΕΔΑΔ από την Δημοκρατία, που με κάνει να συνεχίζω να ανησυχώ για το όλο θέμα» καταλήγει ο κ. Δημητριάδης.

Πηγή:ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Τρομοκρατική ενέργεια η επίθεση σε εκκλησία στο Σίδνεϊ-Δεκαπεντάχρονος ο δράστης
Πάνω από 100 οι μετανάστες που έφθασαν τη Δευτέρα στην Κύπρο-Δύο συλλήψεις
LIVE: Νετανιάχου: Η ανταπόδοση της επίθεσης του Ιράν πρέπει να είναι έξυπνη, θα προειδοποιήσουμε τις ΗΠΑ
Οι Βρυξέλλες δίνουν τον ρυθμό στα κρίσιμα ζητήματα-Οι επιδιώξεις της Λευκωσίας για Κυπριακό και Μεταναστευτικό
Καμπανάκι για νέες αυξήσεις στα καύσιμα λόγω πολέμου-Κίνδυνο εκμετάλλευσης προβλέπουν οι καταναλωτές
Τι σηματοδοτεί η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ-Η επόμενη μέρα και τα απόνερα στην Κύπρο
Αρχές Ιουλίου οι πρώτες αναδομήσεις πολυκατοικιών για ΚτίΖΩ-Αρχίζει η β’ φάση του σχεδίου
Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ-Ανάμεσα τους Πύρρος Δήμας και Ελεονώρα Μελέτη
Πέθαναν τα γηραιότερα σιαμαία δίδυμα - Μπήκαν στο Γκίνες διαψεύδοντας τους γιατρούς
Μήνυμα στο Ιράν από τον Αρχηγό του Ισραηλινού στρατού-«Θα λάβει την απάντηση που πρέπει»