Σταθερά βήματα της Αστυνομίας για την αναβάθμισης στην καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διήμερες εργασίες του 4ου διεθνούς συνεδρίου της Αστυνομίας Κύπρου, με θέμα «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές προσεγγίσεις στην καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών: εστίαση στις συντονισμένες διϋπηρεσιακές παρεμβάσεις».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης επεσήμανε ότι «η Αστυνομία Κύπρου, προχωρά με σταθερά βήματα στην πορεία αναβάθμισης και προόδου που έχει χαράξει στον τομέα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών».

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η Αστυνομία συνεχώς βελτιώνεται, μαζί με όλους τους συναρμόδιους επαγγελματίες, με στόχο την προστασία των παιδιών, θύματα ή και εν δυνάμει θύματα, σεξουαλικής κακοποίησης.

«Συνεισφέρουμε», τόνισε, «στον κοινό και καθολικό αγώνα, για μία ολιστική αντιμετώπιση του ειδεχθούς αυτού φαινομένου σε βάρος των παιδιών και για μία καλύτερη κοινωνία».

Ο Αρχηγός Αστυνομίας χαρακτήρισε πολύ παραγωγικό και ωφέλιμο το διήμερο συνέδριο γιατί έδωσε την ευκαιρία στους συμμετέχοντες «να ενημερωθούν και να διευρύνουν τις γνώσεις τους από τους έγκριτους ομιλητές του συνεδρίου, για βέλτιστες πρακτικές και τρόπους συνεργασίας που ακολουθούνται και εφαρμόζονται, σε επίπεδο οργανισμών και κρατών, στο θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών».

Στο Διεθνές Συνέδριο που έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία (13-14/6/2019), πήραν μέρος ομιλητές εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκοί, εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι εθνικών και διεθνών οργανισμών όπως της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Federal Bureau of Investigation (FBI), της Europol, εκπρόσωποι εθνικών και διεθνών φορέων και οργανισμών, καθώς και εμπειρογνώμονες της Αστυνομίας Κύπρου.

Συνοψίζοντας τα βασικά θέματα που απασχόλησαν το Συνέδριο, ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε ότι «διαφάνηκε για ακόμη μια φορά, η αναγκαιότητα διασφάλισης μίας αγαστής διϋπηρεσιακής συνεργασίας και κυρίως οι πολύ μεγάλες προοπτικές που διανοίγονται, μέσα από τη λειτουργία ενός δομημένου μοντέλου συνεργασίας.

Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο, σε σχέση με τις διάφορες πτυχές που άπτονται της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. «Η ενδυνάμωση της διεθνούς συνεργασίας, ειδικά στην εποχή μας», τόνισε, «δίνει πρόσθετη αξία στους τρόπους αντιμετώπισης, πρόληψης και καταπολέμησης που εφαρμόζει η κάθε χώρα και αποτελεί τον μόνο δρόμο προς το μέλλον».

Ο Αρχηγός Αστυνομίας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες, καθώς και τις υπηρεσίες της Αστυνομίας που συνέδραμαν στην υποδειγματική και άρτια διοργάνωση και ειδικότερα την Αστυνομική Ακαδημία που είχε τον γενικό συντονισμό της διοργάνωσης, το Γραφείο Χειρισμού Θεμάτων Βίας στην Οικογένεια και Κακοποίησης Ανηλίκων και το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων.

Τα σημαντικά συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, έχουν καταγραφεί και αφού τύχουν της ανάλογης επεξεργασίας, θα κυκλοφορήσουν υπό μορφή ειδικής έκδοσης, καταλήγει η ανακοίνωση. 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από το Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσού-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου