Στο εδώλιο ο ισοβίτης Μαμαλικόπουλος, πήρε την υπεράσπιση πάνω του

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, οδηγήθηκε ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος που καταδικάστηκε σε πέντε φορές ισόβια, για το πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας.
 
Ο Μαμαλικόπουλος, είναι κατηγορούμενος για υπόθεση ξυλοδαρμού δεσμοφύλακα των Κεντρικών Φυλακών, που διαπράχθηκε το 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ισοβίτης ζήτησε βαρυποινίτη για… δικηγόρο του-Έφαγε πόρτα από το Δικαστήριο

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, κλήθηκε ως μάρτυρας κατηγορίας ο Αντρέας Δανιήλ, αστυφύλακας του ΤΑΕ Λευκωσίας ο οποίος φωτογράφισε τον δεσμοφύλακα, κατά την ιατροδικαστική εξέταση μετά που χτυπήθηκε από τον Μαμαλικόπουλο.

Ο αστυφύλακας, κατέθεσε δέσμη φωτογραφιών στο Δικαστήριο, οι οποίες υποδείχθηκαν στον Μαμαλικόπουλο από την Κατηγορούσα Αρχή, που εκπροσωπεί η Αντιγόνη Μιχαήλ.

Επόμενος μάρτυρας ήταν ο αστυφύλακας Γιώργος Μικελλίδης, ο οποίος ετοίμασε έκθεση σχετικά με βίντεο που λήφθηκαν ως τεκμήρια από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης των Κεντρικών Φυλακών. Σημειώνεται, πως στα σχετικά βίντεο κατατέθηκαν στο Δικαστήριο, ενώ τα είδε και ο κατηγορουμενος. 

Ακολούθως, προβλήθηκαν σχετικά βίντεο στο Δικαστήριο από δύο διαφορετικές κάμερες που κατέγραψαν το περιστατικό με τον δεσμοφύλακα.

Ο Μαμαλικόπουλος, αντεξετάζοντας τον μάρτυρα για τα βίντεο, του ανέφερε ότι, «εγώ είμαι στη μέση ακριβώς…Τι δείχνει να κάνω;», με τον αστυφύλακα να απαντά, «εμένα δεν μου ζητήθηκε να αναλύσω το περιεχόμενο. Εγώ μπορώ να απαντήσω όπως το βλέπετε κι εσείς. Εγώ βλέπω τρία πρόσωπα να κινούνται και πιθανο να σπρώχνονται και να κλωτσούν».

Στη συνέχεια ο Μαμαλικόπολος ρώτησε τον ανακριτή, «ποια η κίνηση του δεσμοφύλακα-θύματος;», αναφέροντας ότι ο κρατούμενος που ήταν δίπλα, δέχθηκε χτύπημα από τον δεσμοφύλακα και σκύβει να πάρει τα γυαλιά του από κάτω.

Τρίτη μάρτυρας, κλήθηκε η αστυφύλακας του ΤΑΕ Λευκωσίας Μαρία Κωνσταντίνου, η οποία μεταξύ άλλων έλαβε κατάθεση από τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο. Η μάρτυρας ανέφερε ότι στον Μαμαλικόπουλο υποβλήθηκαν 23 ερωτήσεις στις οποίες απάντησε, «δεν απαντώ», ενώ αρνήθηκε να υπογράψει την κατάθεσή του.

Ο Μαμαλικόπουλος ανέφερε ότι από την πλευρά του, «δεν την αναγνωρίζει ως κατάθεση», διευκρινίζοντας ότι απαντούσε, «δεν απαντώ», ενώ δεν έφερε ένσταση να κατατεθεί ως τεκμήριο.

Αντεξεταζόμενος ο ανακριτής από τον Μαμαλικόπουλο, σε σχέση με το βίντεο που κατατέθηκε, ρωτήθηκε «τι κάνει ο κατηγορούμενος», με τη Μαρία Κωνσταντίνου να απαντά, «ότι κινείται με τον παραπονούμενο και «δεν φαίνεται ξεκάθαρα τι κάνει ο κατηγορούμενος».

Ο Μαμαλικόπουλος, επανέλαβε ότι το βίντεο δείχνει ότι ο ίδιος μπαίνει στη μέση για να μην γίνει οτιδήποτε, και υπέδειξε στο βίντεο, τι ακριβώς έκανε ο ίδιος. «Η κίνηση που σκύβει ο κρατούμενος κάτω είναι επειδή δέχθηκε επίθεση από τον δεσμοφύλακα. Αυτό το είπε ο δεσμοφύλακας; Ο δεσμοφύλακας είπε ότι δεν θυμάται αν χτύπησε κάποιον με τον ασύρματο».

Η μάρτυρας, αναφέρθηκε στην κατάθεση του δεσμοφύλακα ο οποίος είπε ότι δεν θυμόταν αν χτύπησε κάποιο με τον ασύρματο όταν δέχθηκε την επίθεση.

Ο Μαμαλικόπουλος ρώτησε γιατί ο δεύτερος κρατούμενος δεν είναι κατηγορούμενος, με την μάρτυρα να απαντά ότι αποφασίστηκε να απελαθεί. (σ.σ. πρόκειται για την υπόθεση που απελάθηκε κατά λάθος από την Αστυνομία)

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε σε πρόσωπα που απεικονίζονται στα βίντεο και είπε πως δεν λήφθηκαν καταθέσεις από μάρτυρες, με τη μάρτυρα να αναφέρει ότι λήφθηκε μόνο από τον παραπονούμενο και τον κατηγορούμενο.

«Είναι χτυπημένος. Δεν αμφισβήτησε κανείς ότι χτυπήθηκε. Το θέμα είναι ποιος τον χτύπησε», ανέφερε τέλος ο Δημήτρης Μαμαλικόπουλος.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε ενώ στην επόμενη δικάσιμο, θα καταθέσει ο παραπονούμενος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

LIVE: Έστειλε μήνυμα για αλλαγή ο Αρμεύτης, μίλησε για «καθαρές δουλειές» ο Νικολαΐδης στη Λεμεσό
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»