Ταυτοποιήθηκε το έκτο θύμα του Ορέστη-Ψύχραιμος άκουγε τα φρικτά εγκλήματά του

Ταυτοποιήθηκε και το έκτο θύμα του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου, ο οποίος το πρωί οδηγήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, για όγδοη φορά, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.
 
Όπως ανέφερε ο ανακριτής, ο οποίος ζήτησε την ανανέωση του διατάγματος της προσωποκράτησης του υπόπτου, αναγνωρίστηκε και η σορός της 29χρονης Μαρικάρ Βαλντέζ, που βρισκόταν στην τρίτη βαλίτσα θανάτου και που ανασύρθηκε στις 4 Ιουνίου από την Κόκκινη Λίμνη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πράσινο από Δικαστήριο για όγδοο διάταγμα κράτησης του υπόπτου-«Ξεκάθαρη μαρτυρία»
 
Ως εκ τούτου, η μόνη σορός που εκκρεμεί η αναγνώριση της και με τη μέθοδο του DNA, είναι αυτή της εξάχρονης Σιέρρα η οποία ανασύρθηκε από τη Λίμνη Μεμί στις 12 Ιουνίου.
 
Αύριο, αναμένεται να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της εξάχρονης, η οποία βρέθηκε σε κατάσταση σαπωνοποίησης, ενώ το άψυχο σώμα του κοριτσιού ήταν τυλιγμένο με σεντόνι και δεμένο σε τσιμεντομπλόκ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποιος να σταθεί μπροστά σ' αυτή τη μάνα και γιαγιά και τι να της πει...
 
Ψύχραιμος κι ατάραχος ο «Ορέστης»
Κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου, ο 35χρονος Ίλαρχος, άκουγε ψύχραιμος κι ατάραχος, τόσο τον Δικαστή που αναφερόταν στα φρικτά εγκλήματα του για τα υπό διερεύνηση αδικήματα, όσο και τον ανακριτή Ιωάννη Γιωρκάτζη που διάβαζε τη μαρτυρία.
 
Όπως αναφέρθηκε, μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 780 καταθέσεις, ενώ υπολείπονται άλλες 76, χωρίς βέβαια να αποκλείεται ο αριθμός των καταθέσεων να αυξηθεί, αφού στα χέρια τους οι ανακριτές έχουν νέα διατάγματα άρσης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.
 
Ο ανακριτής αναφέρθηκε επίσης σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε διάφορους χώρους από τους οποίους παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, που στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα τους, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα γύρω από τεκμήρια που παραλείφθηκαν από τα τρία οχήματα που χρησιμοποιούσε ο 35χρονος Ίλαρχος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ήταν όλοι εκεί… Αυτοί που νοιάστηκαν πραγματικά, ήταν όλοι εκεί
 
Ένα βήμα πριν την καταχώρηση
Όπως όλα δείχνουν, οι ανακριτές βρίσκονται στην τελική ευθεία πριν ολοκληρώσουν τον κύκλο του ογκωδέστατου ανακριτικού έργου και πριν παραπέμψουν τον 35χρονο σε απευθείας δίκη, ενώπιον του Κακουργιοδικείου.
 
Με βάση τα δεδομένα δεν αποκλείεται την ερχόμενη εβδομάδα να καταχωρηθεί υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου και ο 35χρονος να καθίσει στο εδώλιο αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια. Ποινή η οποία αν επιβληθεί, θα είναι η μεγαλύτερη που επιβλήθηκε ποτέ στα χρονικά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το μήνυμα του Τράγκολα μετά την ανεύρεση και της έβδομης σορού που κλείνει τον κύκλο της φρίκης
 
Καμία ένσταση
Μετά την ανάγνωση της μαρτυρίας από τον ανακριτή, ο 35χρονος ρωτήθηκε από τον Δικαστή εάν επιθυμεί να υποβάλει οποιαδήποτε ερώτηση, ή αν φέρει ένσταση στο νέο διάταγμα κράτηση του, με τον Ίλαρχο να απαντά «όχι».
 
Κατά τη σημερινή διαδικασία λήφθηκαν επίσης, αυξημένα μέτρα ασφάλειας, ενώ ο 35χρονος έφερε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Ο Δικαστής καταλήγοντας στην απόφαση του ανέφερε ότι «η μαρτυρία είναι ξεκάθαρη και ότι είναι αναγκαία η περαιτέρω κράτηση του υπόπτου και ως εκ τούτου άναψε το πράσινο φως για το όγδοο διάταγμα προσωποκράτησής του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η Σιέρρα που… «μάλλον» θα έφυγε για τις Φιλιππίνες
 

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον