Κυριακή 26 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Για όγδοη φορά στο Δικαστήριο ο «Ορέστης», μια ανάσα πριν παραπεμφθεί σε δίκη

Ντίνα Κλεάνθους  14/06/2019 06:40
Για όγδοη φορά στο Δικαστήριο ο «Ορέστης», μια ανάσα πριν παραπεμφθεί σε δίκη

Για όγδοη φορά στο Δικαστήριο ο «Ορέστης», μια ανάσα πριν παραπεμφθεί σε δίκη

Ντίνα Κλεάνθους  14/06/2019 06:40
Μια ανάσα πριν παραπέμψουν σε απευθείας δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου τον 35χρονο κατά συρροή δολοφόνο, που έσπειρε την φρίκη μέσα σε δύο χρόνια, βρίσκονται οι Αρχές, οι έρευνες των οποίων εισήλθαν στην τελική ευθεία.
 
Ο 35χρονος ύποπτος, που στις 25 Απριλίου, ομολόγησε ότι δολοφόνησε πέντε γυναίκες και δύο παιδιά, οδηγείται εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του, αφού ακόμη υπολείπεται ανακριτικό έργο.
 
Πρόκειται για το όγδοο κατά σειρά διάταγμα, που ζητούν οι ανακριτές της υπόθεσης, ενώ ενδεχομένως να είναι και το τελευταίο, καθώς με την εκπνοή του διατάγματος, αναμένεται να καταχωρηθεί η υπόθεση ενώπιον Κακουργιοδικείου.
 
Οι ανακριτές της υπόθεσης, συμπληρώνουν τα τελευταία κομμάτια του παζλ, εν αναμονή και των επιστημονικών εξετάσεων, επί των τελευταίων δύο σορών που ανευρέθηκαν.
 
Πρόκειται, για τη σορό της 29χρονης Μαρικάρ που ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη και τη σορό της εξάχρονης Σιέρρα, που ανασύρθηκε από τη λίμνη του Ξυλιάτου.
 
Το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της εξάχρονης Σιέρρα, από τους ιατροδικαστές Νικόλα Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα, ενώ στην Κύπρο φθάνει και ο ιατροδικαστής της Scotland Yard Ανδρέας Μαρνερίδης. Οι υπόλοιπες σοροί έχουν ταυτοποιηθεί και με τη μέθοδο του DNA.
 
Την ίδια ώρα, οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες σε ότι αφορά τη μοναδική γυναίκα την που δεν έχουν εντοπίσει και η οποία συνομιλούσε με τον «Ορέστη», ενώ όλες οι υπόλοιπες έχουν εντοπιστεί και έχει εξακριβωθεί ότι είναι εν ζωή. Ανάμεσα σε αυτές και τα μοντέλα που φωτογράφιζε ο 35χονος υπό την ιδιότητα του φωτογράφου.
 
Για τη γυναίκα που δεν έχει εντοπιστεί, το Ηλεκτρονικό Έγκλημα έχει εντοπίσει διαδικτυακές δραστηριότητες στις οποίες προβαίνει τόσο πριν όσο και μετά της σύλληψη του «Ορέστη», ωστόσο η ίδια δεν έχει απαντήσει στα μηνύματα που της απέστειλαν οι ανακριτές.
 
Σημειώνεται ότι, οι Αρχές έχουν διερευνήσει κάθε πληροφορία και κάθε ενδεχόμενο και θεωρούν ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα, πέραν των όσων ομολόγησε ο 35χρονος ίλαρχος, ο οποίος επίσης επιμένει ότι δεν διέπραξε άλλους φόνους.
 
Υπενθυμίζεται ότι χθες, τελέστηκαν σε βαθύ κλίμα συγκίνησης οι κηδείες των δύο πρώτων θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου στο Αρεδιού.
 
Η 36χρονης Λίβια Φλωρεντίνα Μπουνέα και η οκτάχρονη κορούλα της Έλενα Ναταλία οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία, σχεδόν τρία χρόνια μετά το θάνατο τους.
 
Στην κηδεία παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής, δύτες, πολιτικά πρόσωπα καθώς και πλήθος κόσμου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας