Για όγδοη φορά στο Δικαστήριο ο «Ορέστης», μια ανάσα πριν παραπεμφθεί σε δίκη

Μια ανάσα πριν παραπέμψουν σε απευθείας δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου τον 35χρονο κατά συρροή δολοφόνο, που έσπειρε την φρίκη μέσα σε δύο χρόνια, βρίσκονται οι Αρχές, οι έρευνες των οποίων εισήλθαν στην τελική ευθεία.
 
Ο 35χρονος ύποπτος, που στις 25 Απριλίου, ομολόγησε ότι δολοφόνησε πέντε γυναίκες και δύο παιδιά, οδηγείται εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης του, αφού ακόμη υπολείπεται ανακριτικό έργο.
 
Πρόκειται για το όγδοο κατά σειρά διάταγμα, που ζητούν οι ανακριτές της υπόθεσης, ενώ ενδεχομένως να είναι και το τελευταίο, καθώς με την εκπνοή του διατάγματος, αναμένεται να καταχωρηθεί η υπόθεση ενώπιον Κακουργιοδικείου.
 
Οι ανακριτές της υπόθεσης, συμπληρώνουν τα τελευταία κομμάτια του παζλ, εν αναμονή και των επιστημονικών εξετάσεων, επί των τελευταίων δύο σορών που ανευρέθηκαν.
 
Πρόκειται, για τη σορό της 29χρονης Μαρικάρ που ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη και τη σορό της εξάχρονης Σιέρρα, που ανασύρθηκε από τη λίμνη του Ξυλιάτου.
 
Το ερχόμενο Σάββατο αναμένεται να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της εξάχρονης Σιέρρα, από τους ιατροδικαστές Νικόλα Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα, ενώ στην Κύπρο φθάνει και ο ιατροδικαστής της Scotland Yard Ανδρέας Μαρνερίδης. Οι υπόλοιπες σοροί έχουν ταυτοποιηθεί και με τη μέθοδο του DNA.
 
Την ίδια ώρα, οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες σε ότι αφορά τη μοναδική γυναίκα την που δεν έχουν εντοπίσει και η οποία συνομιλούσε με τον «Ορέστη», ενώ όλες οι υπόλοιπες έχουν εντοπιστεί και έχει εξακριβωθεί ότι είναι εν ζωή. Ανάμεσα σε αυτές και τα μοντέλα που φωτογράφιζε ο 35χονος υπό την ιδιότητα του φωτογράφου.
 
Για τη γυναίκα που δεν έχει εντοπιστεί, το Ηλεκτρονικό Έγκλημα έχει εντοπίσει διαδικτυακές δραστηριότητες στις οποίες προβαίνει τόσο πριν όσο και μετά της σύλληψη του «Ορέστη», ωστόσο η ίδια δεν έχει απαντήσει στα μηνύματα που της απέστειλαν οι ανακριτές.
 
Σημειώνεται ότι, οι Αρχές έχουν διερευνήσει κάθε πληροφορία και κάθε ενδεχόμενο και θεωρούν ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα, πέραν των όσων ομολόγησε ο 35χρονος ίλαρχος, ο οποίος επίσης επιμένει ότι δεν διέπραξε άλλους φόνους.
 
Υπενθυμίζεται ότι χθες, τελέστηκαν σε βαθύ κλίμα συγκίνησης οι κηδείες των δύο πρώτων θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου στο Αρεδιού.
 
Η 36χρονης Λίβια Φλωρεντίνα Μπουνέα και η οκτάχρονη κορούλα της Έλενα Ναταλία οδηγήθηκαν στην τελευταία τους κατοικία, σχεδόν τρία χρόνια μετά το θάνατο τους.
 
Στην κηδεία παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής, δύτες, πολιτικά πρόσωπα καθώς και πλήθος κόσμου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας