Τρίτη 10 Δεκ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Νέα πυρά Δημητριάδη σε Νομική Υπηρεσία-«Μήπως έχουμε άλλο ένα χαλούμι εδώ»

  13/06/2019 20:36
Νέα πυρά Δημητριάδη σε Νομική Υπηρεσία-«Μήπως έχουμε άλλο ένα χαλούμι εδώ»

Νέα πυρά Δημητριάδη σε Νομική Υπηρεσία-«Μήπως έχουμε άλλο ένα χαλούμι εδώ»

  13/06/2019 20:36
«Άστοχες» χαρακτήρισε ο δικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης τις αναφορές στο πρόσωπό του, που περιέχονται σε ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας σε σχέση με δημόσιες παρεμβάσεις του ίδιου για ατομικές προσφυγές που έχουν καταχωρήσει ιδιώτες κατά της Τουρκίας στο ΕΔΑΔ, με αντικείμενο ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα.

Διερωτήθηκε παράλληλα ποιος είναι ο υπεύθυνος για το γεγονός ότι χάθηκε η προθεσμία παρέμβασης εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας στην πρώτη από τις τρεις νέες ατομικές προσφυγές στο ΕΔΑΔ που αφορούν διεκδικήσεις Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα.
 
Σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι «το σημαντικό είναι ότι ο Γενικός Εισαγγελέας παραδέχεται ότι είχε γνώση των τριών ατομικών προσφυγών και ότι για αυτά βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών». «Βασικό ερώτημα είναι ποιος είναι ο υπεύθυνος για το ότι χάθηκε προθεσμία παρέμβασης στην πρώτη υπόθεση» είπε και διερωτήθηκε «μήπως έχουμε άλλο ένα χαλούμι εδώ».
 
Όσον αφορά τις ατομικές προσφυγές που εγείρουν Κύπριοι πολίτες είπε ότι «δεν νομίζω ότι χρειάζονται την άδεια οποιουδήποτε, ειδικά του Γενικού Εισαγγελέα». «Βεβαίως ο Γενικός Εισαγγελέας δεν ήταν παρών στην υπόθεση Δημόπουλος. Αν όμως τη διαβάσει με προσοχή θα δει ότι ο μόνος τρόπος να προσβάλει κάποιος την αναποτελεσματικότητα της ‘επιτροπής ακίνητης ιδιοκτησία της Τουρκίας, που βρίσκεται στα κατεχόμενα, είναι να πάει σε αυτή και ακολούθως να πάει στο ΕΔΑΔ» συνέχισε.
 
Σε σχέση με την αναφορά της ανακοίνωσης της Νομικής Υπηρεσίας σε ψευδοκράτος, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι από τον καιρό της υπόθεσης Λοϊζίδου «δεν υπάρχει ψευδοκράτος, υπάρχει μόνο τουρκική κατοχή και το κατασκεύασμα από εκεί δεν είναι τίποτα άλλο από μια υποτελής τοπική διοίκηση», προσθέτοντας ότι «είναι καλό να χρησιμοποιούνται οι ορθοί νομικοί όροι».
 
«Για τις προσωπικές αναφορές που έχουν γίνει, τις βρίσκω άστοχες γιατί από δικής μου πλευράς εγώ αναφέρομαι στο κράτος» είπε, ενώ έκανε λόγο σε «υποθέσεις και εκτιμήσεις» που κάνει ο Γενικός Εισαγγελέας για το θέμα. Διερωτήθηκε παράλληλα «αν εμποδίζεται η ελευθερία της έκφρασης και αν ο ίδιος [ο Γενικός Εισαγγελέας] που είναι ταγμένος να την προστατεύσει, θέλει να μου την περιορίσει».
 
Ο κ. Δημητριάδης έθεσε τέλος το ερώτημα «ποιος αποφασίζει για τις παρεμβάσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας στις υποθέσεις Κυπρίων πολιτών στο ΕΔΑΔ, η εκτελεστική εξουσία ή ο νομικός της σύμβουλος» ενώ υπενθύμισε ότι για την υπόθεση που αφορά την εμπλοκή του ΕΒΚΑΦ σε περιουσίες στο Βαρώσι, η προθεσμία λήγει την Τρίτη, 18 Ιουνίου.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας