Ποιος να σταθεί μπροστά σ' αυτή τη μάνα και γιαγιά και τι να της πει...

Για κάποιους ο Γολγοθάς τελείωσε… Για κάποιους άλλους τώρα αρχίζει…
 
Από τη μια, οι ήρωες πυροσβέστες και δύτες που πάλεψαν με κάθε ψυχική δύναμη που είχαν, για να εντοπίσουν τις σορούς του κατά συρροή δολοφόνου και να κλείσουν τον μακάβριο κύκλο των επτά δολοφονιών. Αντίκριζαν κάθε φορά το ίδιο αποτρόπαιο θέμα… Άλλοτε νεκρές γυναίκες και άλλοτε νεκρά μικρά παιδιά, βυθισμένα σε φρεάτια και λίμνες, τα οποία έπρεπε να μεταφέρουν στη στεριά. Μνήμες που θα μείνουν χαραγμένες βαθιά στο μυαλό τους.
Από την άλλη, οι συγγενείς οι οποίοι καλούνται να βιώσουν το πιο σκληρό πράγμα… Να θάψουν τους δικούς τους ανθρώπους που έμελλε να φύγουν με τον πιο φρικτό τρόπο.
Η τελευταία πράξη του δράματος, για τα πρώτα θύματα του κατά συρροή δολοφόνου γράφτηκε σήμερα στο Αρεδιου, όπου τελέστηκε η κηδεία της 36χρονης Λίβιας και της οκτάχρονής κορούλας.
Τραγικές φιγούρες ο πατέρας της Έλενα Ναταλία, η θεία και νονά της, αλλά κυρίως η μάνα της Λίβια και γιαγιά της οκτάχρονης. Μια γυναίκα που καλείται να ανέβει το δικό της Γολγοθά από εδώ και πέρα… Μια γυναίκα που έτρεφε για δυόμιση χρόνια ελπίδες, ότι θα έβλεπε τα κορίτσια της ξανά ζωντανά.
Στην κηδεία βλέποντας την λύγισαν και οι πέτρες… Συγκλονισμένη… Προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει όσα συνέβαιναν. Κρατώντας και φιλώντας τις φωτογραφίες τους… Προσπαθώντας να κρατήσει τα χαμόγελα τους, που της τα έκλεψαν τόσο νωρίς.
Και το ερώτημα, βλέποντας αυτή τη χαροκαμένη μάνα και γιαγιά, ποιος μπορεί να σταθεί μπροστά της και να της δώσει απαντήσεις στα αναπάντητα και βασανιστικά γιατί που θα κουβαλάει για όλη της τη ζωή.
Στην κηδεία των δύο θυμάτων που τελέστηκε στο Αρεδιού, παρέστησαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας και η ομάδα δυτών, που έζησαν από κοντά κάθε στιγμή στην προσπάθεια για εντοπισμό τους.
 
Επίσης το παρόν τους έδωσαν ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλας, αλλά και η πρόεδρος της «Φωνή» Αναστασία Παπαδοπούλου.

Δειτε Επισης

Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Εντοπίστηκε γρίπη των πτηνών στο αγελαδινό γάλα, προειδοποιεί ο ΠΟΥ-Σε πολύ υψηλές ποσότητες ο ιός
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι